• دوشنبه / ۱ شهریور ۱۳۸۹ / ۰۸:۵۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: kermanshah-4407

/گیاهان خوراکی خودرو؛ منابع غذایی فراموش شده/58

نسترن زرد یا Rosa foetida hermann

1734

نسترن زرد یکی از گیاهان خوراکی خودروی استان و متعلق به خانواده گل سرخ یا Rosaceae می باشد.

دکتر سید محمد معصومی عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، در خصوص گیاه نسترن زرد، گفت: نسترن زرد با نام علمی Rosa foetida hermann و با نام محلی دلیقا یکی از گیاهان خوراکی خودروی استان و متعلق به خانواده گل سرخ می باشد.

وی در رابطه با ویژگیهای ریخت شناسی این گیاه اظهار داشت: نسترن زرد بصورت درختچه هایی به ارتفاع 80 تا 120 سانتیمتر و دارای دو شکل تیغ می باشد ساقه این گیاه بصورت ایستاده با شاخه های محکم و ایستاده یا خمیده دارای تیغ های محکم و در قاعده کمی عریض یا باریک و نازک است.

معصومی افزود: برگ این گیاه دارای برگچه های تخم مرغی در حاشهی دندانه دار، دمبرگ کرک دار و غده پوش، شامل تیغ های چنگکی یا خمیده گوشوارکها باریک و در انتها دور از هم هستند.

وی در ادامه گفت: گل نسترن زرد در سطح رویی قرمز، قرمز نارنجی و در سطح پشتی زرد گوگردی و گاهی تماما زرد است میوه این گیاه بصورت کروی می باشد.

معصومی در خصوص پراکندگی نسترن زرد اظهارداشت: این گیاه در آذربایجان، کردستان، همدان، اصفهان، شیراز و تهران قابل رویش می باشد و در استان کرمانشاه در کرند غرب، ماهیدشت و سنقر می توان آن را یافت.

وی طریقه صرف این گیاه را اینگونه عنوان کرد: از گلبرگهای نسترن زرد در فصل بهار جهت تهیه مربا استفاده می کنند و در فصل پاییز و اواخر تابستان میوه های آن را بصورت خام مورد استفاده قرار می دهند.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.