• دوشنبه / ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: kermanshah-82387

عضو هیات علمی پردیس کشاورزی دانشگاه رازی:

بزرگترین ذخیره ژنی "یولاف" ایران را در کرمانشاه داریم

یولاف 3
عضو هیات علمی پردیس کشاورزی دانشگاه رازی گفت: این دانشگاه با داشتن 400 رقم بزرگترین ذخیره ژنی یولاف ایران را در اختیار دارد.

صحبت بهرامی نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، بااشاره به کشت سالانه 27 میلیون تن یولاف زراعی در دنیا، اظهارکرد: علیرغم اینکه بسیاری از کشورهای دنیا همچون استرالیا به اهمیت این گونه گیاهی پی برده و اقدام به کشت گسترده آن می کنند، اما یولاف زراعی در ایران تاحدودی ناشناخته مانده است.

وی تاکید کرد: سال 85 زمانی که از دانشگاه آدلاید استرالیا فارغ التحصیل شدم و به کرمانشاه بازگشتم، با در نظر گرفتن همین شرایط برای اولین بار در ایران تحقیق و پژوهش مناسبی را روی کشت یولاف زراعی و ترویج آن در استان آغاز کردم.

این عضو هیات علمی دانشگاه رازی تصریح کرد: در مدت هفت سال انجام تحقیقاتی که روی سازگاری ارقام یولاف در استان داشتم، 17 تا 18 پایان نامه دانشجویی نیز روی این مسئله متمرکز شد تا در نهایت به منظور عملیاتی کردن تحقیقات تصمیم به راه اندازی یک شرکت دانش بنیان زیر نظر پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی استان گرفتیم.

وی افزود: طی مدتی که تحقیقات خود را روی یولاف زراعی انجام می دادیم، دیگر استان های کشور تا حدودی با این گونه گیاهی آشنا شدند و فعالیت هایشان را در زمینه کشت آغاز کردند، اما هنوزآمار دقیقی از میزان کشت یولاف در ایران وجود ندارد.

 بهرامی نژاد در ادامه از وجود 400 رقم ژنی یولاف زراعی در استان خبرداد و گفت: این میزان بزرگترین ذخیره ژنی ارقام یولاف در ایران است که آنها را از استرالیا به ایران آورده ام.

وی اهمیت یولاف را در بحث غذایی و استفاده در لوازم آرایشی و بهداشتی اعلام کرد وافزود: به منظور فرآوری محصولات یولاف که در پردیس کشاورزی تولید می کردیم، به سختی توانستیم دستگاه پوست‌کن یولاف را از کشور فنلاند وارد کنیم.

این عضو هیات علمی پردیس کشاورزی دانشگاه رازی یادآورشد: درحال حاضر در این مجموعه تولید نان، آرد، بلغور، پَرَک و دانه های سالم یولاف را داریم که به سراسر ایران عرضه می‌شود.

وی در خصوص فواید تغذیه ای یولاف نیز گفت: اگر کسی روزانه بصورت متوسط چهارگرم فیبر یولاف مصرف کند، تا 26 درصد از ابتلاء به بیماری های قلبی که اولین عامل مرگ و میر در کشور است، دور خواهند ماند.

بهرامی نژاد پیشگیری از بیماری های روده و سرطان، کنترل چاقی و قند خون را از دیگر فواید مصرف فرآورده های یولاف برای بدن انسان دانست.   

وی در ادامه همچنین با بیان اینکه دانشگاه رازی مي‌تواند قطب یولاف ایران باشد، اعلام کرد: سال گذشته به دلیل ارتباطی که با سازمان بین المللی یولاف داشتم،  خود و دانشگاه رازی را به عضویت این سازمان درآوردم تا بتوانیم از امتیازات حضور در این سازمان استفاده کرده و به آخرین تحقیقات این حوزه دسترسی داشته باشیم.

عضو هیات علمی پردیس کشاورزی دانشگاه رازی متذکرشد: توسعه و ترویج یولاف در استان و ادامه فعالیت دانشگاه رازی در سازمان بین المللی یولاف مستلزم حمایت های مسئولین استان است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.