• جمعه / ۲ آبان ۱۳۹۳ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: khalijefars-24105

نوشیدنی های انرژی زا تهدیدی برای سلامت افراد

993h

تحقیقات جدید نشان می دهد نوشیدنی های انرژی زا ممکن است تهدید جدی برای سلامت افراد به ویژه کودکان و نوجوانان باشد، خطر این مواد به دلیل وجود کافئین بالا در آن هاست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خلیج فارس به نقل از رویترز، مطالعات نشان می دهد باید تحقیقات بیشتری در خصوص اثرات نوشیدنی های انرژی زا صورت گیرد چرا که وجود مقادیر زیاد کافئین سلامت افراد را به خطر می اندازد.

علاوه بر کافئین در برخی از این نوشیدنی ها مواد دیگری نیز مانند گوارانا guarana و تورین taurineوجود دارد که مطالعه دقیقی در این مورد صورت نگرفته اما مشخص نیست، در مقادیر زیاد این مواد بر کودکان و نوجوانان چه تاثیری دارد.

جوا بردا رهبر گروه تحقیقاتی در این باره می گوید: روشی که این محصولات وارد بازار می شود به نوعی با تاکید بر افزایش توانایی و تقویت انرژی، جوانان را که اصلی ترین مصرف کننده هستند مورد هدف قرار می دهد.

در سال 2006 نزدیک به 500 برند مختلف نوشیدنی های انرژی زا روانه بازار شد. در ایالات متحده آمریکا بین سال های 2008 تا 2012 فروش نوشابه های انرژی زا 10 درصد افزایش یافته است. سازمان سلامت مواد غذایی در اروپا نیز مطالعه ای انجام داد که طی آن 68 درصد از افراد بین 10 تا 18 سال و 18 درصد از افراد بین 10 تا 30 سال نوشیدنی های انرژی زا مصرف می کنند.

بردا می گوید تیمش با بررسی مطالعات گذشته دریافتند تا کنون محققان تنها اثرات منفی نوشابه های انرژی زا را بررسی کردند که بیشتر در خصوص ضرر های کافیئن بود. برای مثال طبق مطالعاتی در سال 2011 در اروپا  34 درصد مصرف کافئین به علت مصرف نوشابه های انرژی زا بود. به طور متوسط افرادی که مورد مطالعه قرار گرفتند هر ماه یک لیتر از این مواد مصرف می کنند اما برخی افراد تا حدود چهار لیتر هم می نوشند.

این تحقیقات همچنان نشان می دهد جوانانی که نوشیدنی های انرژی زا مصرف می کنند گرایش بیشتری به مصرف تنباکو و دیگر دخانیات و نوشیدنی های الکلی دارند که تمام این موارد خطر افسردگی و دیگر آسیب های جسمی را افزایش می دهد.

بسیاری از نگرانی ها از وجود کافئین زیاد در این نوشیدنی ها ناشی می شود اما دکتر کریستوفر گیندلسپرگر از انجمن سلامت آمریکا می گوید این نوشیدنی ها تنها نیمی از کافئین یک فنجان قهوه را شامل می شوند.

با این حال شرکت های تولید کننده تاکید کرده اند که این نوشیدنی ها برای کودکان، زنان باردار و افراد حساس به کافئین توصیه نمی شود اما واضح است که با مصرف بیش از اندازه این مواد به مشکل سلامت عمومی در جهان برمی خوریم.

با همه این ها علاوه بر کافیئن قند بالای موجود در این نوشیدنی ها نیز مشکل ساز است. مردم به اندازه کافی مواد و نوشیدنی های قندی که باعث دیابت، چاقی، پوسیدگی دندان و دیگر بیماری ها می شود، مصرف می کنند.

اما آنچه این نوشیدنی ها را درصدر نسبت به دیگر نوشیدنی های کافئین دار مانند چای و قهوه قرار می دهد مصرف آسان، راحت و مهمتر از همه شکر اضافه شده به کافئین است که از تلخی آن کم می کند.

ترجمه و تنظیم: صدف محمودی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.