• پنجشنبه / ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: khalijefars-50248
  • خبرنگار : 50173

آغاز برداشت خرما در ۳۴ هزار هکتار از نخلستان‌های هرمزگان

آغاز برداشت خرما در ۳۴ هزار هکتار از نخلستان‌های هرمزگان

برداشت خرما در ۳۴ هزار هکتار از نخلستان‌های هرمزگان آغاز شد.

به گزارش ایسنا، منطقه خلیج‌فارس، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان پیش‌بینی کرد امسال ۱۴۰ هزار تن خرما در استان برداشت شود.

مسعود گرگیج بابیان اینکه برداشت خرما از نخلستان‌های استان تا اواسط مهر ادامه دارد، تصریح کرد: اصلاح باغات استان در ۲۰ هزار هکتار و توسعه ارقام تجاری در دستور کار قرار دارد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: در کشور بیش از صد رقم خرما وجود دارد که پنجاه و پنج رقم آن در هرمزگان یافت می‌شود که از این شمار ده رقم آن تجاری است.

وی ادامه داد: مُرداسنگ، خاصویی، بَرَهی، کَریته، مجول، پیارم، زاهدی، شاهانی و دیری مهمترین ارقام خرمای تجاری هرمزگان است.

گرگیج با اشاره به اینکه مهمترین رقم صادراتی یعنی پیارم، مرغوب‌ترین خرمای جهان است، اضافه کرد: سالانه ده هزار تن خرما که بیشتر رقم پیارم است، به ارزش چهل میلیون دلار به کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس، استرالیا، آمریکا، اروپا، کانادا، روسیه و آسیای میانه صادر می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان بابیان اینکه نبود صنایع تبدیلی و سرمایه‌گذاری در این بخش یکی از مشکلات صادرات خرمای هرمزگان است، اظهار کرد: هرمزگان بعد از خوزستان، رتبه دوم تولید را در کشور دارد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: شهرستان‌های حاجی‌آباد، بندرعباس و میناب از مناطق مهم تولید خرما در هرمزگان است.

وی بابیان اینکه شیره خرما، عسل، چیپس، شکلات خرما و خرمای خشک از فرآورده‌های خرماست، خاطرنشان کرد: ایران بعد از کشور تونس دومین صادرکننده خرما در جهان است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.