امام جمعه موقت اهواز گفت: در تحليل موقعيت حجاب و عفاف در جامعه و دانشگاه، به هيچ وجه نبايد دچار افراط و تفريط شد و از واقعيتهاي امر فاصله بگيريم.
حجتالاسلاموالمسلمين ابوالحسن حسنزاده در گفتوگو با خبرنگار علمي و آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهارداشت: وضعيت حجاب و عفاف در دانشگاه تابعي از كل جامعه است؛ يعني بين دانشگاه و جامعه يك تاثير و تاثر متقابل وجود دارد. هم دانشگاه بر جامعه تاثير گذار است و هم جامعه بر دانشگاه تاثير ميگذارد.
وي ادامهداد: هرگز نميتوانيم بگوييم يك وضعيت مطلوب و ايدهآل در زمينه حجاب و عفاف در جامعه يا هر واحد و بخشي از آن وجود دارد. از يك طرف اين وضعيت نه ايدهآل است و از طرف ديگر هم وضعيت را بسيار بحراني نميدانم ولي مجموعه آنچه كه در دانشگاه بايد مورد توجه قرار بگيرد اين است كه ميطلبد حركت ما در اين زمينه يك حركت رو به رشد و داراي روندي تكاملي باشد.
امام جمعه موقت اهواز با بيان اينكه حركت رو به تنزل، انحطاط و رو به عقب در زمينه حجاب و عفاف، باعث نگراني ما ميشود، افزود: اگر وضعيت امسال دانشگاه را با سالهاي گذشته مقايسه كنيم و در اين تحليل به اين نتيجه برسيم كه اين وضعيت بهتر شده است، جاي نگراني نداريم.
حسنزاده مسئله حجاب را بخشي از عفاف و پاكدامني دانست و گفت: براي اينكه دانشگاه يك فضاي مقدس براي اهداف علمي ما باشد نياز داريم كميتههاي انضباطي از نظر مقررات و مسائل انضباطي به طور جدي وارد عرصه شوند اما نبايد به همين موضوع اكتفا كرد. لازم است در دانشگاهها كارهاي فرهنگي و تربيتي بيش از پيش انجام شود. بايد در اين زمينه هم دانشجويان را تشويق كنيم و هم تنبيه؛ آن هم به معناي لغوي يعني آنها را آگاه و بيدار كنيم.
وي اظهار داشت: گرچه بايد از بسياري دانشجويان، اساتيد و مسئولان دانشگاهي در بخشهاي مختلف از جمله رياست، نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري، معاونت دانشجويي و تشكلهاي دانشجويي كه اين جهت گام برداشتهاند، تقدير كرد اما براي بهتر شدن اين وضعيت، به ايجاد يك هماهنگي و انسجام كامل بين بخشهاي مختلف دانشگاه بسيار تاكيد ميكنم. اميدواريم كميتهاي كه در اين جهت تشكيل شده است بتواند به اين هماهنگي و انسجام كمك بسياري كند.
امام جمعه موقت اهواز گفت: دانشجو نبايد از وضعيت مطلوب حجاب، عفاف و پاكدامني و فضاي مقدس دانشگاه بيخبر باشد. البته در اين زمينه كارهاي فرهنگي بسياري صورت گرفته اما لازم است كارهاي تربيتي هم بيشتر انجام شود كه بخشي از اين امر بر عهده خانواده و بخشي از آن به عهده اساتيد و مشاوراني است كه در دانشگاه داريم. انجام كارهاي فرهنگي در كنار كارهاي تربيتي، انضباطي و مقرراتي ميتواند وضعيت بسيار بهتري نسبت به وضعيت كنوني حجاب و عفاف در دانشگاهها ايجاد كند.
حسنزاده ادامهداد: براي انجام كار فرهنگي در زمينه حجاب و عفاف در دانشگاهها، همه مجموعه ميتواند وارد كار شود اما سرپرستي، انسجامبخشي و ايجاد هماهنگي ميان بخشها بايد برعهده نهادهاي خاص دانشگاه از جمله نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها و معاونت دانشجويي باشد.
امام جمعه موقت اهواز با وجود نوعي سردرگمي در برخورد با پديده بدحجابي در جامعه موافق بود و ميگويد: ريشههاي وجود اين سردرگمي آن هم پس از گذشت سالها از پيروزي انقلاب اسلامي را در سليقههاي مختلف ميبينيم. مثلا وقتي مجموعه اجرايي كشور به دست كسي سپرده ميشود، اين فرد در مسائل اجرايي تفكر خاص خود را دارد، در دور بعد هم شخص ديگري به رياست جمهوري كشور ميرسد. اختلاف سليقهها ميان اين افراد بر تمام بخشهاي اجرايي تاثير ميگذارد و به دنبال آن مشكلاتي را به وجود ميآورد كه اكنون اين مشكلات در جامعه كاملا محسوساند.
وي افزود: متاسفانه اين سردرگمي در جامعه وجود دارد و نتيجهاش ايجاد برخي ناهنجاريهاست كه در كل جامعه از جمله دانشگاهها مشاهده ميشود. بسنده كردن تنها به انجام كار فرهنگي در زمينه ترويج حجاب و عفاف جواب نميدهد و بايد انجام كار فرهنگي و وضع قانون و مقررات در اين زمينه پا به پاي هم پيش روند.
حسنزاده گفت: وقتي كه در سطح كلان اجرايي كشور تغييرات به وجود آيد و سليقههاي مختلف وارد كار شود، قضاي عمومي جامعه تغيير ميكند اما براي اينكه آسيب كمتري ببينيم نياز داريم مقررات صحيحي را در زمينه حجاب و عفاف وضع كنيم.
وي اظهارداشت: زماني كه يك قانون خاص وضع شد، تغيير آن به سادگي امكانپذير نيست. درباره انجام كار فرهنگي هم رسانهها را در اختيار داريم؛ براي اين كه فضاي فرهنگي جامعه يك فضاي مطلوبي باشد، رسانه راهكارهاي خود را دارد اما در هر صورت سليقههاي مختلف هم آسيب خود را ميرسانند.
امام جمعه موقت اهواز درباره نحوه برخورد انتظامات دانشگاه با افراد بدحجاب اظهار داشت: كار انتظامات دانشگاه در اين زمينه هم نوعي كار فرهنگي است. امر به معروف و نهي از منكر زباني وظيفه همه است اما اگر اين موضوع تاثيرگذار نبود و لازم باشد، در مواردي كه مسئله حجاب و عفاف در دانشگاه شكل نامطلوبي پيدا كرده است، بايد از مراحل بالاتر امر به معروف و نهي از منكر استفاده شود و در اين مرحله قطعا بايد انتظامات دانشگاه وارد عمل شود.
حسنزاده تاكيد كرد: برخورد انتظامات به گونهاي صحيح بايد صورت بگيرد و نبايد به سرعت دستور تعليق از درس و محروميت از تحصيل داده شود. بايد در مرحله نخست تذكر شفاهي داده شود، بار دوم تعهد كتبي از فرد گرفته شود و روند به همين ترتيب بايد پيش رود. كار انتظامات دانشگاه بايد در كنار انجام كار فرهنگي مجموعههاي ديگر داشگاه صورت بگيرد.
وي با بيان اينكه مسئله حجاب درباره دختر و پسر متفاوت است، گفت: مسئله حجاب خانمها و آقايان به نوع پوشش آنها باز ميگردد. نوع پوشش خانمها از نظر شرعي به گونهاي بايد باشد كه تمام بدن و موي او را بپوشاند اما درباره پسرها، اين طور نيست كه با مثلا" پوشيدن لباسي آستين كوتاه كاري خلاف شرع انجام داده باشند. پوشش آقايان بايد بهگونهاي باشد كه حالت زننده و نامناسب نداشته و نماد فرهنگ غربي هم نباشد. در پوششي كه آقايان دارند بايد متانت رعايت شود.
امام جمعه موقت اهواز گفت: در مسئله عفاف و پاكدامني تفاوتي ميان زن و مرد وجود ندارد و در دانشگاهها لازم است كه شئونات اسلامي و شان دانشجويي از سوي دانشجويان دختر و پسر رعايت شود.
حسنزاده درباره ضرورت ايجاد دانشگاههاي تك جنسيتي در جامعه اظهارداشت: درست است كه وضعيت حجاب و عفاف در دانشگاههاي ما ايدهآل نيست اما بايد توجه داشت كه وضعيت نامطلوب هم نيست و تفكيك اين چنيني امكان ندارد. براي بهبود وضعيت به جاي تفكيك دختر و پسر از هم ميتوان با اختصاص تسهيلاتي سن ازدواج را كاهش داد و خوابگاههاي متاهلين را بيشتر كرد.
وي افزود: به نظرم در ميان دانشجويان دختر و پسر در محيط مختلط دانشگاه هم ميشود عفاف اسلامي به طور كامل رعايت شود. با اينكه وضعيت حجاب و عفاف اكنون ايده آل نيست اما ضرورت نميدانم كه دانشگاههاي تك جنسيتي ايجاد شود.
نظرات