معاون برنامهريزي استانداري خوزستان از بهبود وضعيت نرخ بيكاري در استان با توجه به اقدامات صورت گرفته در يك سال اخير خبرداد و گفت: اقداماتي همچون حل معضلات توليدكنندگان، بخشنامه خريد از توليدات داخل استان و اجراي طرح احياي 550 هزار هكتاري اراضي كشاورزي از جمله اقدامات تاثيرگذار در بهبود نرخ بيكاري بوده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) –منطقه خوزستان- اميد حاجتي در مراسم بهرهبرداري از بندر تجاري شادگان كه امروز، 5 آبانماه برگزار شد، اظهاركرد: از سوي ديگر تدوين برنامه توسعه اقتصادي يكي از برنامه هاي استان بوده كه در حال حاضر با مشاركت دستگاههاي اجرايي و فرمانداران شهرستانها در حال تدوين است.
وي افزود: برنامه توسعه ظرفيت شيلات با همكاري سازمان شيلات ايران از ديگر برنامه هاي استان است كه درصدد هستيم در طول مدت 5 سال ظرفيت توليد آبزيان استان را به 2 برابر افزايش دهيم و ايجاد شهركهاي تخصصي كشاورزي نيز از ديگر برنامه ها در راستاي بهبود وضعيت اقتصادي استان است.
معاون برنامهريزي استانداري خوزستان عنوانكرد: همچنين با توجه به مديريت خوب تنظيم بازار و همسو با كاهش نرخ تورم در كشور، خوشبختانه شاهد كنترل و كاهش نرخ تورم در استان بوديم، به نحوي كه در 6 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سالگذشته كاهش نرخ تورم در استان محقق شده و ما نسبت به درصد نرخ تورم كشور وضعيت مناسبتري داشتهايم. نرخ تورم كشور در 6 ماهه نخست امسال 20.6 درصد و نرخ تورم در استان در اين مدت 18.1 درصد بوده است.
حاجتي بيانكرد: صادرات غيرنفتي نيز در 6 ماهه نخست امسال در مقايسه با مدت مشابه سالگذشته رشد 82 درصدي داشته درحالي كه رشد واردات 22 درصد بوده است؛ به عبارتي تراز تجاري ما يعني تفاوت بين صادران و واردات در شرايط بسيار خوبي قرار دارد.
وي درباره بندر شادگان گفت: انتظار داريم با راهاندازي اين بندر بخشي از فعاليت بندر امامخميني(ره) به اينجا انتقال يابد و اين بندر رونق بگيرد و ما شاهد رونق و توسعه شهرستان و بهبود وضعيت اشتغال منطقه باشيم.
در ادامه اين مراسم تميمي، نماينده مردم شادگان در مجلس شوراي اسلامي اظهاركرد: شادگان يكي از شهرستانهاي مرزي استان است كه پتانسيلهاي فوقالعادهاي دارد. پروژههايي همچون بندر و كارخانه فولاد در شادگان وجود دارد كه مردم شهرستان به اين پروژهها اميدوار هستند و انتظار داريم كارخانه فولاد شادگان نيز در سال جاري راهاندازي شود.
وي افزود: شادگان منطقه محروم و مرزي است كه انتظار داريم با بستههاي حمايتي در استان مورد حمايت و توجه قرار بگيرد.
تميمي ضمن قدرداني از تلاشهاي استاندار خوزستان اظهاركرد: بايد براي انجام امور استان به استاندار كمك كنيم. اينكه مدير يا فردي در استان اصولگرا و يا اصلاحطلب است، اهميت چنداني ندارد و موضوع اصلي اين است كه اين مدير با هر خط و مشي سياسي، به فكر منافع استان باشد و كارها را به خوبي انجام دهد.
وي بيانكرد: من به عنوان نماينده شهرستان وظايفي همچون كمك به حل معضل بيكاري و عمران شهرستان را براي خود قائل هستم كه اميدوارم با كمك استاندار و مسئولان استان اين مسايل محقق شوند.
در ادامه عبدالهي، مديركل بنادر و دريانوردي خوزستان در اين مراسم درباره بندر شادگان اظهاركرد: مساله اساسي بندر بحث مكانيابي آن بود. دسترسي به دريا و كم بودن فاصله اين نقطه با جاده اصلي شهرستان از جمله ملاكهاي انتخاب مكان بندر بود كه در نهايت با تلاش متخصصان نقطه فعلي شناسايي و ساخته شد.
وي افزود: عرض مسير دريايي بندر در برخي نقاط 500 متر و در بعضي نقاط به 1000 متر نيز ميرسد و عمق آن بين 5.5 متر تا 25 متر متغير است. طول اسكله بندر نيز 130 متر و عرض آن 12 متر است و در مجموع در اين بندر ميتوان شناورهايي با حجم كمتر از 500 تن را پذيرش كرد.
عبدالهي با تاكيد بر لزوم تجاريسازي بندر و تعمير و نگهداري از جاده دسترسي آن، تصريحكرد: اين بندر محل مناسبي براي تردد شناورهاي تجاري است كه اميدواريم با طراحيهاي صورت گرفته بتواند به سرمنزل مقصود برسد.
وي با اشاره به مشكل تامين اعتبار ساخت بندر گفت: متاسفانه در بودجه عمومي و ساليانه دولت رديفي براي آن تعيين نميشد كه نهايتا سازمان بنادر و دريانوردي با تخصيص اعتبار از محل منابع داخلي خود، اعتبار اين پروژه را تصويب كرد و اين طرح احداث شد.
مديركل بنادر و دريانوردي خوزستان بيانكرد: اين بندر به عنوان يكي از اسكلههاي بندر امام فعاليت خواهد كرد؛ اين موضوع ما را در زمينه تخصيص بودجه و اعتبارات مورد نياز جهت جذب نيرو با محدوديت مواجه كرده و لذا فعلا تجهيزات و نيروي انساني بندر شادگان از بندر امام(ره) تامين شده اما اميدواريم اين مشكل در زمان كوتاهي حل شود زيرا ما با انتقال اين نيروها و تجهيزات به شادگان، در بندر امام(ره) دچار مشكل ميشويم.
نظرات