مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان با اشاره به اینکه سرانه مطالعه در کشور76 دقیقه و در استان 67 دقیقه است، گفت: بیشترین میزان مطالعه در کشور مربوط به قران وادعیه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کردستان، اسماعیل احمدی، مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان امروز، 21 آبان ماه در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی استان با اشاره به اینکه 42 باب کتابخانه عمومی نهادی در سطح استان وجود دارد، اظهار کرد: زیربنای فضای کتابخانه ای استان کردستان 19 هزار و 994 مترمربع است
وی با اشاره به اینکه بیش از 710 هزار جلد کتاب در کتابخانههای عمومی نهادی استان وجود دارد، افزود: در حال حاضر بیش از 60 هزار نفر در این کتابخانهها عضویت داشته و از منابع آن استفاده میکنند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان عنوان کرد: 24 آبان ماه در روز شمار کشور به عنوان روز کتاب معرفی و هر ساله به مدت یک هفته برنامههای خاصی در راستای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی و تقدیر از فعالان این عرصه در سطح کشور و استانها برگزار میشود.
احمدی از فعالیت 38 باب کتابخانه عمومی مشارکتی در استان خبر داد و بیان کرد: استان کردستان با داشتن این تعداد کتابخانه عمومی مشارکتی رتبه هفتم کشوری را دارا است.
وی از عضویت 7 هزار نفر در کتابخانههای عمومی مشارکتی در استان خبر داد و اعلام کرد: بیش از 11 هزار جلد کتاب در این کتابخانهها موجود است.
17 عنوان کتاب ویژه اهل سنت در کتابخانههای کردستان
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان از خریداری 32 عنوان کتاب از ناشران بومی خبر داد و افزود: 17 عنوان ویژه اهل سنت نیز به مجموع کتابخانههای استان اضافه شده است.
وی عنوان کرد: تلاش برای توسعه بیش از پیش کتابخانههای عمومی مشارکتی با توجه به اقبال خوبی که در سطح استان وجود دارد با جدیت مورد توجه قرار گرفته و در همین راستا صدور مجوز برای ایجاد 8 کتابخانه جدید را در دستور کار قرار دادهایم.
احمدی افزود: با ایجاد این تعداد کتابخانه در مجموع 50 کتابخانه مشارکتی در سطح استان آماده ارائه خدمات به مردم و علاقهمندان عرصه کتاب و کتابخوانی است.
وی از اهتمام جدی برای راهاندازی کتابخانه مرکزی تا سال آینده در این استان خبر داد و بیان کرد: با توجه به اهتمام ویژهای که در بین مسئولان ارشد استانی وجود دارد کلنگ کتابخانه مرکزی سنندج در سال آینده به زمینزده خواهد شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان با اعلام اینکه براساس تمهیدات اندیشیده شده کار ساخت کتابخانه مرکزی استان در سال آینده آغاز خواهد شد، خاطرنشان کرد: مکان ساخت و نقشه و پلان این کتابخانه نیز آماده شده و مشکل اعتباری آن نیز در حال مرتفع شدن است.
راهاندازی اینترنت ملی کتابخانهها از هفته آینده
وی از راهاندازی اینترنت ملی کتابخانهها از هفته آینده برای نخستین بار در استان خبر داد و بیان کرد: اینترنت ملی کتابخانهها در تمامی کتابخانههایی که زیرساختهای دسترسی به اینترنت در آنها فراهم است فعال میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان افزود: بخش نابینایان نیز در حال حاضر در دو شهرستان سنندج و قروه فعال و خدمات خوبی را به نابینایان ارائه میکند.
وی عنوان کرد: راهاندازی بخش کودک به صورت ویژه و شبکه کتابخوانان حرفهای که در حال حاضر بیش از 6 هزار و 500 نفر عضو دارد از دیگر اقدامات کتابخانههای عمومی در سطح استان است.
احمدی ادامه داد: بیشترین عضویت در شبکه کتابخوانان حرفهای شهرستانهای بیجار، سنندج و سقز است که امیدواریم این مهم بهصورت یک فرهنگ در جامعه تبدیل شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کردستان اعلام کرد: هشت عنوان کتاب در نوبت اخذ مجوز است که به محض تامین اعتبار آن این مهم نیز محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه این اعضا در کنار استفاده از نسخه های pdf میتوانند در مسابقات نیز شرکت کنند، اظهار کرد: 15 سازه ایستگاه مطالعاتی نیز در حال حاضر در سطح استان دایر شده است که امیدواریم با توجه به استقبال خوبی که وجود دارد شاهد رشد و ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی در استان باشیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان تجلیل از ناشران و مولفان استانی همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی در استان را از برنامههای ویژه و نوآورانه این ادارهکل عنوان کرد و یادآور شد: شش ناشر و مولف استانی که بیشترین اثربخشی را در این حوزه داشتهاند مورد تجلیل قرار میگیرند.
نظرات