مدیرکل هواشناسی استان کردستان با اشاره به اینکه 14 میلیارد مترمکعب حجم آورده آب کردستان در سال است، اعلام کرد: با این وجود امسال در بسیاری از روستاهای استان با کمبود آب شرب مواجه بودیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان، طالب حیدری، شامگاه سه شنبه(27 آبان ماه) در کارگاه آموزشی تغیر اقلیم و پیامدهای مخرب آن در سنندج اظهار کرد: بحث تغییر اقلیم یکی از مباحثی است که از نیمه دوم قرن 20 و قرن 21 در جهان مطرح شد.
وی با اشاره به اینکه استان ها برنامه توسعهی خود را برروی مزیت هایشان قرار داده اند، افزود: آب یکی از مزیت های کردستان است و سرچشمه چند حوزه مهم آبریز کشور از جمله حوزه آبریز خلیج فارس، خزر و ارومیه از این استان تامین می شود.
حیدری با بیان اینکه عمده آب حوزه آبریز خزر و ارومیه از کردستان تامین میشود، عنوان کرد: همچنین بخشی از آب دجله و کرخه نیز از این استان تامین می شود.
وی با عنوان اینکه تغییر اقلیم بر روی بسیاری از طرح های توسعهای تاثیرگذار است، ادامه داد: همه مسئولان به نتایج طرحهای توسعهای امیدوار هستند اما باید بدانیم که مزیتهای این استان همواره در حال تغییر هستند و روند طرحهای توسعهای را با مشکل مواجه خواهند کرد.
مدیرکل هواشناسی کردستان با اشاره به اینکه 14 میلیارد مترمکعب حجم آورده آب کردستان در سال است، اعلام کرد: با این وجود در سال جاری در بسیاری از روستاهای استان با کمبود آب شرب مواجه بودیم.
وی تصریح کرد: در سال جاری شاهد خشک شدن رودخانه ها و چشمه های بزرگی بودیم که بسیار جای تامل داشت.
حیدری در ادامه با اشاره به اینکه امروزه تغییر اقلیم به چالشی جدی در سطح جهان تیدبل شده است، وقوع خشکسالی و کم آبی را از تبعات این مسئله عنوان کرد.
وی در پایان با بیان اینکه مهاجرت روستاییان به شهرها به دلیل خشکسالی یکی از پیامدهای منفی تغییر اقلیم است، خاطرنشان کرد: براساس بررسی ها 54 درصد مردم سنندج حاشیه نشین هستند و در روند شهر سنندج مشارکت فعالی ندارند.
نظرات