• دوشنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۷ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: kordestan-40524

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان

۳۵ درصد مردم کردستان فشارخون بالا دارند

5f52cebb-160b-445a-b7d6-21d8f1513a0e

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، آخرین آمارهای منطقه‌ای و کشوری نشان داده که 29 تا 35 درصد افراد بالای 18 سال در استان فشار خون بالایی دارند در حالی که میانگین کشوری 25 درصد است، یعنی استان ما 5 تا 10درصد از آمار کشوری فشارخون بیشتری دارند.

به گزارش ایسنا منطقه کردستان، فرزام بیدار پور، دوشنبه (24 دی ماه) در نهمین پویش ملی آموزش همگانی تغذیه که در سالن اجتماعات معاونت دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد، اظهار کرد: امسال همچون سنوات گذشته نهمین پویش ملی تغذیه سالم با تأکید بر شعار «از امروز با تغذیه سالم برای فردایی با سلامتی شروع کنیم» از تاریخ 20 دی تا 30 دی ماه با همکاری تمام ارگان‌‌ها برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: هدف از برگزاری و اجرای پویش، بیماری‌های غیرواگیر است چرا که یکی از مهم‌ترین علت مرگ و میر در کشور به شمار می‌رود به طوری که 82 درصد بار بیماری‌ها در ایران به بیماری‌های غیرواگیر اختصاص دارد.  

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر، تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است، بیان کرد: مطالعات انجام شده نشان داده که با رعایت تغذیه مناسب موارد چون دیابت، تنفس، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان‌ها قابل پیشگیری است.  

بیدارپور با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز بیماری‌های غیرواگیر ترویج فرهنگ تغذیه سالم است، گفت: در این راستا دفتر بهبود تغذیه جامعه، در جهت ارتقاء سواد تغذیه‌ای جامعه، هر ساله اقدام به برگزاری پویش ملی آموزش همگانی تغذیه در سراسر کشور می‌کند.

وی بیان کرد: در استان کردستان با اهدافی از جمله ارتقا آگاهی، نگرش و عملکرد مردم جامعه درخصوص کاهش مصرف قند، نمک و چربی، افزایش آگاهی سیاستگذاران و مسئولان مرتبط با سلامت تغذیه‌ای جامعه، برگزار خواهد شد. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، عنوان کرد: یکی از اهداف کلی و جهانی پویش کاهش بیمارهای غیرواگیر است و تعهدی برای تمام کشورها بوده که تا سال 2025 به میزان 25 درصد مرگ های ناشی از بیماری غیرواگیر را کاهش دهند.

بیدارپور با اشاره به اینکه تغذیه نامناسب عامل خطر بیمارها است، ذکر کرد: عوامل خطری همچون کم تحرکی، مصرف الکل و اعتیاد عامل بروز بیمارها هستند، لذا تغذیه ناسالم مهم ترین عامل خطر به شمار می‌آید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با بیان اینکه ۲۵ درصد مردم از وجود بیماری فشارخون خود بی‌خبر هستند، ذکر کرد: کاهش مصرف قند، نمک و چربی در راستای حفظ سلامتی بسیار حائز اهمیت است.

وی بیان کرد: آخرین آمارهای منطقه‌ای و کشوری نشان داده که 29 تا 35 درصد افراد بالای 18 سال در استان فشار خون بالایی دارند در حالی که میانگین کشوری 25 درصد است، یعنی استان ما 5 تا 10درصد از آمار کشوری فشارخون بیشتری دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه مردم استان 20 درصد نمک اضافه مصرف می‌کنند، عنوان کرد: مصرف نمک مناسب در استان کردستان 7.64درصد بوده در صورتی که افراد بالای 50 سال روزانه حدود کمتر از 5 گرم نمک نیاز دارند.

بیدارپور با اشاره به اینکه 70 درصد مردم کردستان نمکدان سر سفره های خود استفاده می‌کنند، ذکر کرد: نان موجود در استان کردستان متاسفانه بسیار شور است که موجب بیمارهایی از جمله پوکی استخوان، کبد، کلیه و فشار خون بالا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه‌ 61 درصد مراجعه کنندگان به بخش مراکز بهداشتی و درمانی در سطح استان چاق هستند، گفت: طبق غربالگری پزشکان، ۵ تا ۶ درصد این افراد نسبت به میانگین کشوری اضافه وزن دارند در واقع بالا بودن مصرف قند و چربی، بیماری قلب و عروق و چاقی را افزایش می‌دهد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، افزود: در استان کردستان 26 درصد استاندارد مردم از میوه و سبزیجات استفاده می‌کنند در حالی که باید در طول روز 5 واحد مصرف شود.  

بیدارپور بیان کرد: متاسفانه مصرف ماهی در استان نسبت به میانگین کشوری کمتر بوده که بیشتر به مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مربوط است و باید در هفته هر فرد دو وعده ماهی مصرف کند.

وی با اشاره به اینکه از اول سال جاری در استان تنها یک مورد مرگ مادر باردار داشته ایم، خاطرنشان کرد: مرگ و میر نوزادان از یک روز تا 59 ماه 4.7 درصد است که نسبت به سالهای گذشته تغییری نکرده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، در پایان یادآور شد: بیشترین مرگ نوزادن حوادثی از جمله سقوط و ناهنجاری های مادرزادی است.

 


  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.