• چهارشنبه / ۱ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: lorestan-85090

یک استادیار ژنتیک و اصلاح به‌نژادی:

بافت اندوسپرم گندم در آسیاب شدن و کیفیت نهایی آرد تاثیر دارد

index
یک استادیار ژنتیک و اصلاح به‌نژادی گفت: بافت اندوسپرم گندم در آسیاب شدن و کیفیت نهایی آرد تاثیر دارد.

دکتر رضامیردریکوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهارکرد: شناخت اساس ژنتیکی خصوصیات دانه گندم از موارد ضروری برای اصلاح ارقام زراعی گندم است.

وی ادامه داد: سختی دانه گندم مربوط به بافت اندوسپرم است و به طور کلی گندم‌ها یا دارای دانه سخت و یا دارای دانه نرم هستند.

دریکوند اضافه کرد: این صفت در آسیاب شدن و کیفیت نهایی آرد تاثیر دارد.

رئیس شورای پژوهشی دانشگاه آزاد لرستان خاطرنشان کرد: دانه‌های نرم به راحتی آسیاب شده و گرانول‌های نشاسته در آنها دست‌نخورده باقی می‌مانند و نشاسته در آنها خسارت کمتری می‌بیند.

وی افزود: مطالعات در مورد وراثت صفت سختی دانه گندم نشان داده است که این صفت تحت کنترل یک ژن اصلی و ژن‌های فرعی تغییر دهنده است.

میر دریکوند گفت: درصد پروتئین گندم متغیر بوده و از 8 تا 16 درصد است.
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.