دکتر محمد عارف در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه مرکزی، افزود: تئاتر و انسانشناسی دو دپارتمان متفاوت است اما، تلاش میانرشتهای من در حوزه این دو دپارتمان باعث موفقیتم شده است.
این پژوهشگر برتر هنر و معماری در ادامه افزود: اگر توانستهام راهی را برای ارائه کارم پیدا کنم به این دلیل بود که در دوره دکتری تخصصیام دریچهای به جهان انسانشناسی باز شد که باعث شد بتوانم متریالی برای سینما، تئاتر و تلویزیون و رادیو پیدا کنم.
عارف با اشاره به اینکه در 3 سال اخیر روی باستانشناسی و بویژه سنگ نگارهی شکار گراز در کرمانشاه تمرکز کردهام، تصریح کرد: از آنجا که باستان شناسی، مردم شناسی و هنر مکمل یکدیگر هستند، میتوانیم با تشکیل یک گروه پژوهشی ملی یا بینالمللی دستاوردهای بسیار را کسب کرده و موفقیتهای بسیاری در سطح بینالمللی کسب کنیم. اگر باستان شناسان و مردم شناسان و هنرمندان در کنارهم قرار بگیرند حرفهای بسیاری برای گفتن در دنیا خواهند داشت.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اراک در خصوص مقالات ISI اظهار کرد: مقالات ISI نشانگر دانش پیشرو و کاشفانهی پژوهشگر یا نویسنده است بنابراین پژوهش و نگارش یک مقاله ISI سالها طول میکشد و حتما باید به تولید انبوه برسد و مفید برای جامعه باشد، در غیر این صورت آن مقاله، مقاله علمی نیست بلکه یادداشتهای تحقیقاتی هستند که مجلات خارجی پول میگیرند و آن را چاپ میکنند.
عارف به یکی از مقالات خود از جمله آیینهای نمایشی مردم شهرستان کمیجان استان مرکزی اشاره کرد و افزود: من و همکارانم در دانشگاه تربیت مدرس تهران بالغ بر یک سال و نیم است که بر روی این مقاله کار کردهایم، دو ماه قبل نیز داوری آن تمام شده، اصلاحات آن را هم انجام دادهایم و اکنون پس از دو سال در نوبت چاپ قرار گرفته است. ما معمولا هر یک سال یا دو سال شاید بتوانیم یک مقاله ISI را منتشر کنیم. این مقاله نیز بر اساس کتاب «کمیجان، سرزمین شگفتانگیز تاتها و مادها» نوشته شده است که کتاب مذکور هم حاصل 9 سال مطالعه من بر آیینهای نمایشی مردم کمیجان بوده است.
وی به کتاب" درخت گیان" خود که نگارش آن 7 سال به طول انجامیده، اشاره کرد و گفت: این کتاب 260 صفحهای در باره آیینهای نمایشی ارمنیان است که توسط انتشارات ناییری چاپ شده و در حال حاضر به عنوان کتاب مرجع در کتابخانهها مورد استفاده قرار گرفته است.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اراک در پایان بر نقش موثر نویسنده مقاله در کسب اعتبار ملی و بینالمللی آن تأکید کرد و افزود: از آنجا که این مقالات در معتبرترین مجلات ایران و جهان به چاپ میرسد سعی میکنم حساسیتهای ویژهای را در نگارش مقالات به کار بگیرم.
گفتنی است، تازه ترین کتاب دکتر محمد عارف درباره آیینهای نمایشی سنتی مردم کمیجان است که پژوهش و نگارش آن 7 سال به طول انجامیده و 2 سال هم هست که ادیت نهایی و مراحل چاپ را می گذراند.
مقالاتی همچون آیینهای نمایشی مردم کمیجان، آیینهای آبپاشان ارمنیان، آیینهای قوم لر در ایران، آیینهای نمایشی مردم اراک، نقش فرهنگی و اجتماعی زن در آیینهای نمایشی سنتی ایرانیان، جایگاه فرهنگ عامه در زندگی ایرانیان باستان نیز از دیگر کوششهای تحقیقاتی این پژوهشگر برگزیده کشور در سالهای 1389 و 1390 است.
وی تاکنون نویسنده 9 عنوان کتاب، چهار مقاله ISI، 12 مقاله بینالمللی خارجی، 18 نمایشنامه اجرا شده در سطح کشور و خارج از کشور،4 مقاله علمی پژوهشی و ISCجهان اسلام، سه مقاله ترویجی خارجی و سخنران در 9 کنفرانس بینالمللی خارجی، یک کنفرانس بینالمللی داخلی و مجری هشت طرح پژوهشی ملی و بینالمللی بوده است.
وی همچنین نویسندگی تله تئاتر شب واقعه ( شبکه 4 سیما)، فیلمنامه سینمایی آیههای زمینی( شبکه 1سیما)، داوری مجلات بینالمللی خارجی و علمی پژوهشی داخلی، داوری جشنوارههای تئاتری و سینمایی داخلی، تولید سه فیلم مستند در خصوص مردم شناسی هنر، کارشناسی برنامههای تلویزیونی IRIB و اجرای نمایش در داخل و خارج از کشور را در کارنامه خود دارد.
عارف در حال حاضر با اتمام دو طرح پژوهشی بینالمللی و آسیای میانه، مرحله دوم کرسی ترویجی نظریه" کشف انیمیشن هزار و 600 ساله ایرانی در طاق بستان کرمانشاه" را جهت ثبت در شورای انقلاب فرهنگی و سازمان جهانی یونسکو در حال انجام دارد.
کد خبرنگار: 10123
نظرات