• شنبه / ۳ آبان ۱۳۹۳ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: markazi-68014

تأمین امنیت‌زیستی طیور یک گام مهم اقتصادی است

مرغ

مسئول دفتر قرنطینه و امنیت زیستی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با تشویق مرغ‌داران به رعایت امنیت زیستی در واحد‌های پرورش طیور می‌توان شیوع عامل بیماری را کنترل و از ضررهای بزرگ اقتصادی جلوگیری کرد.

روزبه شب‌باک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه مرکزی، موضوع امنیت زیستی و رعایت مسائل بهداشتی در واحدهای پرورش طیور را بسیار مهم تلقی کرد و افزود: عدم توجه به امنيت زيستي در مرغ‌داري‌‌ها گسترش و اپيدمي بيماري در اين صنعت را به دنبال داشته و اين شاخه مهم صنايع غذايي را به سمت نابودي پیش می‌برد که البته بر تغذیه و اقتصاد جامعه نیز تأثیرگذار خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: يکي از اساسي‌ترين و زيربنایی‌ترين اقدامات جهت امنيت زيستي، طراحي و احداث مرغداري در زمين و جايگاه مناسب است.

وی ادامه داد: تجهيزات و تأسيسات بايد از سالن پرورش طيور فاصله داشته باشد. مسير رفت و آمد بايد به راحتي ضدعفوني و پاک‌سازي شود زيرا آلودگي بر عمر مفيد ساختمان نيز تأثير منفي دارد.

وی با اشاره به را‌ه‌های انتقال بیماری به واحد‌های مرغ‌داری، تصریح کرد: بيماري‌ها معمولاً توسط افرادي که در مرغداري تردد مي‌کنند منتقل می‌شود. اين افراد شامل کارکنان، خدمات، رانندگان، مسئولين واکسيناسيون و دامپزشکان هستند.

شب‌باک وسايل و تجهيزاتي که به طور صحيح پاک و ضد عفوني نشده‌اند را نيز ناقل بيماری در واحد‌های پرورش طیور عنوان کرد و افزود: بايد گزارش روزانه ورود و خروج پرسنل، وسايل نقليه، تجهيزات و هر چيز ديگري به داخل مرغ‌داري دقيقاً ثبت شود تا در صورت بروز بيماري، نقص‌هاي امنيت زيستي و منبع بيماري اصلاح شود.

این مقام مسئول يکي از روش‌هاي مهم و اساسي کنترل منابع بيماري را، ضدعفوني کردن سالن و تجهيزات واحد‌های پرورش طیور عنوان کرد.

 وی افزود: شناخت اصول بهداشتي اداره مرغ‌داري‌ها، مانع از بروز بسياري از بيماري‌ها مي‌شود و شامل مواردی از قبیل توجه به خريد جوجه و تخم مرغ نطفه‌دار از يک محل مطمئن با نظارت مستقيم سازمان دامپزشکي کشور، توجه به تنظيم حرارت و رطوبت سالن‌ها و تهويه مناسب است.

شب باک به دیگر اصول بهداشتی واحد‌های پرورش طیور از جمله توجه به شرايط سني و نيازهاي تغذيه‌اي طيور و نگهداري طيور بر اساس سن در سالن‌هاي مختلف، پاک‌سازي کامل و ضد عفوني اصولي جايگاه و وسايل در بين هر دوره پرورش و تأمین غذا و آب کافی برای واحد‌های مرغ‌داری  اشاره کرد.

این مقام مسئول  اجراي يک برنامه دقيق واکسيناسيون و قرنطینه با توجه به توصيه‌های مسئولین نظارتی سازمان دامپزشکی را ضروری عنوان کرد و گفت: در صورت بروز بيماري در واحد‌های پرورش طیور، عامل بيماري بايد به سرعت و به طور دقيق تشخيص و اقدامات درمان، کنترل و پيشگيري انجام شود.

وی در پایان یادآور شد: امروزه زيربناي موفقيت در امر پرورش طيور، آموزش و تشويق مرغ‌داران کشور به رعايت امنيت زيستي  است و این عامل رشد روز افزون صنعت موادغذايي  را به همراه می‌آورد .

کدخبرنگار: 10141

 

 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.