هشتمین همایش ملی زمین شناسی با حضور مسئولین و دانشگاهیان در دانشگاه پیام نور اراک برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، محمدحسین مقیمی استاندار مرکزی در این همایش به هدف علم اشاره کرد و گفت: هدف علم فراهم کردن زندگی بهتر و آسوده برای مردم جامعه است.
وی با اشاره به اینکه علم زمینشناسی یک علم کاربردی است گفت: شناسایی منابع زیرزمینی و توجه به سنگها و ذخایر معدنی مورد استفاده در ساختمانسازی از اولویتهای علم زمینشناسی است.
مقیمی در این زمینه تصریح کرد: امروزه شرط استحکام و مقاومسازی ساختمانهای شهری در مقابل زلزله، بهره بردن از علم زمینشناسی است.
وی اکتشاف و شناسایی ذخایر معدنی را از جمله وظایف یک زمینشناس با تجربه عنوان کرد و گفت: زمینشناسان اولین کاوشگران معادن هستند.
مقیمی در این زمینه اظهار کرد: پس از شناسایی و اکتشافات مقدماتی، تحقیق و اکتشاف تفضیلی برای بهرهبرداری از معدن آغاز میشود و این امر مقدمهای برای سرمایهگذاری اقتصادی است.
استاندار استان مرکزی به نقش و جایگاه علم زمینشناسی در اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: برای عبور از شرایط تحریمی موجود در جامعه، شناسایی ذخایر معدنی و زمینشناسی اهمیت مییابد.
وی در این زمینه افزود: مواد معدنی پس از شناسایی، تحقیق، اکتشافات تفصیلی و استخراج میتواند در بازارهای داخلی و خارجی به ارزش افزوده تبدیل شود.
مقیمی به عملیاتی شدن یافتههای علمی دانشگاهی در حوزه زمینشناسی اشاره کرد و گفت: مقالات ارائه شده به این همایش که قابلیت اجرایی دارند میتوانند تحولی در اکتشاف معدن و بهرهبرداری از ذخایر معدنی در کشور ایجاد کنند.
به گزارش ایسنا، هادی غفاری رئیس دانشگاه پیام نور استان نيز در این همایش عنوان کرد: آموزههای دینی اسلامی مانند قرآن کریم و روایات انبیاء و اولیاء به برخی از جوانب علمی در علوم مختلف پزشکی، انسانی و طبیعی اشاره داشته که بعد از گذشت زمان و امروزه دانشمندان به آن دست یافتهاند.
وی به سورههای متعددی از قبیل طلاق و زخرف در قرآن کریم اشاره کرد و گفت: برخی از آیات این سورهها به روشنی نشان میدهند که قرآن کریم 1400 سال قبل به مبحث و علم زمینشناسی توجه کرده است.
غفاری به نقش زمینشناسان در رفع معضل کمبود آب در کشور اشاره کرد و گفت: بهترین متخصصان صاحب نظر در این عرصه زمینشناسان هستند که با شناسایی مشکلات موجود و کیفیت ذخایر آبی میتوانند در حل این مشکل کمک حال دیگر مسئولین در این حوزه باشند.
براساس این گزارش، مصطفی یوسفیراد رئیس دانشگاه پیام نور واحد اراک نيز عنوان کرد: همایشهای ملی زمینشناسی با دو هدف علمی و کاربردی هر ساله در کشور برگزار میشود و امسال دانشگاه پیام نور اراک برگزار کننده و میزبان این دوره از اين همایش است.
وی به محورهای برگزاری همایش اشاره کرد و گفت: معرفی کتب و پایاننامههای برتر در دو سال اخیر در این حوزه، برگزاری پنلهای تخصي، ارائه مقالات و پوستر با حضور داوران متخصص و اجرایی، برگزاری کارگاههای گوهرشناسی و هوافضا با همکاری دانشگاه پیام نور و شهید بهشتی و بازدید از شرکت ایرالکو از جمله برنامههای قابل اجرا در این همایش دو روزه است.
وی عنوان کرد: از 323 مقاله دريافتي قابل بررسی، 220 مقاله پذیرفته شده است که 77 مقاله به صورت سخنرانی و مابقی به صورت پوستر در این همایش ارائه میشود.
اين همايش فردا به كار خود پايان ميدهد.
نظرات