مدیر کل امنیتی، انتظامی استانداری مرکزی استاندارد را بزرگترین تضمین در موفقیت صادرات عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ما بازار آذربایجان، عراق و برخی دیگر از کشورها را از دست دادهایم و بزرگترین دلیل این امر عدم رعایت استاندارد بوده است.
وی به اقدامات انجام شده در خصوص مبارزه با قاچاق کالا اشاره کرد و افزود: طی فعالیتهای این شورا 524 پرونده تشکیل، 603 نفر دستگیر، 252 دستگاه اتومبیل توقیف و 845 میلیارد ریال کالا کشف شده است.
پورقاسمیان عنوان کرد: طرح جامع مبارزه با قاچاق کالا به صورت کشوری تهیه و به شوراهای سراسر کشور ابلاغ شده است و اعضای شورا باید این طرح را در حوزه متبوع خود بررسی و نتیجه را به شورا ابلاغ کنند.
مدیرکل امنیتی، انتظامی استانداری در خصوص این طرح توضیح داد: با اینکه این طرح قابلیت اجرا در همه نقاط کشور را دارد ولی برخی از موارد آن برای استانهای مرزی در نظر گرفته شده که اعضای شورا در بررسی این طرح باید به بومی سازی این موارد توجه کنند.
وی با اشاره به مشکلات اجرایی برخی از قوانین در نظر گرفته شده در این طرح عنوان کرد: از اعضای شورا انتظار داریم که با بررسی دقیق طرح این مشکلات را شناسایی و جهت بحث و تبادل نظر در شورا مطرح کنند.
پورقاسمیان استاندارد را بزرگترین تضمین صادرات عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ما بازار آذربایجان، عراق و برخی دیگر از کشورها را از دست دادهایم و بزرگترین دلیل این امر عدم رعایت استاندارد بوده است.
این مقام مسئول اظهار کرد: کشور ترکیه با تدابیر امنیتی که در مرزهای خود اتخاذ کرده اجازه عبور کالایی که کیفیت لازم را نداشته باشد نمیدهد و به این طریق کیفیت محصولات صادراتی خود را حفظ میکند و بازار جهانی خود را پویا نگاه میدارد.
وی ادامه داد: دنیا باید ایران را با محصولات با کیفیتش بشناسد.
پورقاسمیان به عنوان نمونه به یک فقره صادرات گل اشاره و تصریح کرد: در این فقره، گلها به کشور امارات متحده عربی فرستاده شد اما، این کشور به علت بیماری حاد در گلها از پذیرفتن این محصول اجتناب کرد.
این مقام مسئول بیان کرد: همان طور که در کشورهای اسلامی به محض دیدن مهر دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران مشتاقانه دام را خریداری میکنند باید با رعایت استاندارد در سایر موارد نیز بازار صادرات را رونق دهیم.
وی تصریح کرد: در بحث واردات سیگار به صورت قاچاق، میلیارها تومان پول از بین میرود. باید در کنار فرهنگسازی در رابطه با عدم استفاده سیگار نظارت بر واردات نیز به نحوی صورت بگیرد که بیتالمال در این خریدها ضایع نشود.
پورقاسمیان ادامه داد: هرچند استفاده از سیگار برای سلامتی ضرر دارد اما، نباید اجازه داد که درآمد حاصل از واردات این کالا به جیب قاچاقچیان ریخته شود.
وی به نقص در برخی از قوانین و مقررات گمرکی اشاره کرد و افزود: به تعویق انداختن برخی از کارها موجب فرصت دادن به قاچاقچیان میشود در حالی که با کوتاه و کارآمدتر کردن برخی از قوانین میتوان به نتیجه مطلوبتری در مبارزه با قاچاق کالا دست پیدا کرد.
این مقام مسئول اضافه کرد: باید صادرات و واردات را با رعایت استاندارد تسهیل کرد تا مردم ترغیب به مشارکت در صادرات و واردات شوند.
البسه دست دوم در کمین سلامتی ایرانیان
مدیر کل امنیتی، انتظامی استانداری عنوان کرد: خرید البسه دست دوم در شأن ایرانیان نیست و مردم ما با در نظر گرفتن شأن خود باید از استفاده این نوع البسه که از کشورهایی همچون امارات متحده عربی وارد میشود خودداری کنند.
وی توزیع این البسه را نوعی خیانت به مردم کشور عنوان و ادامه داد: سلامتی مردم بسیار اهمیت دارد و با توجه به بیماریزا بودن این البسه این موضوع باید به صورت جدی پیگیری شود.
به گزارش ایسنا، در این جلسه در رابطه با گلوگاه توره و دلیجان بحث و تبادل نظر شد و توانمندسازی این مکانها در حوزه مبارزه با قاچاق کالا در دستور کار قرار گرفت.
اسباببازی، کیف و کفش، تجهیزات دریافت ماهواره، سیگار، چای، دارو، لوازم آرایشی بهداشتی، سوخت، طلا، گوشی همراه، کود شیمیایی و مشروبات الکلی کالاهای هدف در بحث مبارزه با قاچاق کالا در سال 1393 در نظر گرفته شدهاند.
بر اساس اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران این سازمان در جهت اجرای وظایف محوله حدود 30 قانون را اجرا میکند که تعدد آنها مانع از اجرای صحیح وظایف گمرک میشود ضمن اینکه برخی از آنها قابلیت تجمیع شدن را نیز دارند که در طرح جامع سعی شده به این قوانین نگاه ویژهای شود.
کد خبرنگار: 10142
نظرات