رئیس دانشکده علوم پایه اراک گفت: با تغیر یافتن محور توسعه از کارخانه به انسان لازم است دانشگاه از باید از بعد مدرکگرایی به کارآفرینی تبدیل شود.
عزیزالله آزاد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه مرکزی، بیان کرد: در دو دهه اخیر محور توسعه بر پایه تجهیزات و کارخانهها بوده است اما، امروزه پایه محور توسعه مانند سایر کشورهای توسعهیافته بر مدار انسان است.
وی به تفاوت دانشگاه مدرکگرا و کارآفرین اشاره کرد و گفت: دانشگاه مدرکگرا جویایندگان کار و نیرو تربیت میکند اما، دانشگاه کارآفرین نیروی کار به منظور مولدبودن و تولیدکننده کار تربیت میکند.
آزاد لازمه تحقق دانشگاه کارآفرین را تغیر شیوه آموزش عنوان کرد و گفت: با حذف آموزشهای سنتی و جایگزینی دورههای تجربی و تخصصی از سوی اعضای هیئت علمی در دانشگاهها میتوانیم دانشگاه کارافرین را در کشور اجرایی کنیم.
وی به رابطه صنعت و دانشگاه اشاره کرد و گفت: دانشگاهها باید متناسب با نیاز صنعت حرکت کنند و برای مهیا شدن این امر لازم است بدنه دانشگاهها، سرفصلهای دروس و روش و شیوه آموزشی تغییر کند.
رئیس دانشگاه علوم پایه در زمینه تغیر نگرش بدنه دانشگاهها یادآور شد: امروزه لازم است در دانشگاهها موضوعات علمی و کاربردی متناسب با نیاز صنعت، جایگزین موضوعات تئوری شود.
وی خاطر نشان کرد: سرفصلهای دروس باید متناسب با نیاز صنایع مورد تغیر و بازنگری قرار گیرد و برای اینکه دانشجویان تخصص و تجربه را فراگیرند لازم است ترمهای آخر با حضور در کارخانهها و مراکز صنعتی دورههای فنی و عملی خود را بگذرانند.
آزاد عنوان کرد: برخی از رشتههای دانشگاهی مانند علوم پایه پشتوانه علمی برای دیگر رشتهها هستند، بنابراین ماهیت و شیوه آموزشی آنها نباید تغییر کند.
وی در این زمینه به ابلاغیه مقام معظم رهبری به شورای عالی فرهنگی در حوزه آموزش و پژوهش اشاره کرد و گفت: ایشان با تأکید بر رشتههای علوم پایه به این شورا ابلاغ کردند که این رشتهها با جدیت تمام کار و ماهیت خود را همچنان ادامه دهند.
آزاد نبود آزمایشگاههای مجهز و بزرگ در دانشگاهها را از جمله موانع تحقق دانشگاه کارآفرین در کشور عنوان کرد و گفت: لازم است آزمایشگاه و گارگاهها متناسب با نیاز صنعت و دانشجو تجهیز شود.
وی خاطر نشان کرد: با افزایش پتانسیل دانشگاهها و رشد همکاری صنایع با دانشگاه این بستر فراهم شده است تا دانشگاه به سمت کارآفرینی حرکت کند.
آزاد بیان کرد: صنعت کشور امروز به این باور رسیده است که اگر می خواهد با دیگر کشورههای توسعهیافته رقابت کند و با کیفیت بهتر و قیمتی مناسبتر در بازارهای تجاری حاضر شود لازم است با دانشگاهها همکاری و رابطه مستمر داشته باشد.
وی تأکید کرد: دانشگاهها نیز لازم است از این فرصت استفاده برده و پژوهشهای دانشگاهی را متناسب با نیاز صنعت انجام دهند.
کد خبرنگاری: 10143
نظرات