معاون برنامهریزی و اشتغال استاندار مركزي با بيان اينكه طرحهایی که در شهرستانهای ساوه و زرندیه تعريف شده طی یک سال و نیم آتی به بهرهبرداری میرسند گفت: با بهرهبرداری از صنعت فولاد دیگر راههای ساوه پاسخگو نخواهد بود چون با تولید روزانه یک میلیون تن فولاد تعداد دو هزار کامیون در این جاده تردد خواهند داشت و اين در حالی است که فکری برای راه آهن منطقه نشده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، محمدرضا عاشوری در جلسه کارگروه آمایش و محیط زیست استان که در استانداری برگزار شد، با بیان اینکه برنامه ششم توسعه براساس نگرش آمایشی باید تهیه شود، گفت: در این نوع نگرش برنامهریزیها باید برای انسان، فضا و فعالیت، تهیه و تبیین شود.
وی بیان کرد: برای تدوین برنامه ششم باید وضع موجود از نظر زیرساختها به درستی تبیین و ترسیم شود، در غیر اینصورت نمیتوان در جهت وضعیت مطلوب برنامهریزی کرد.
عاشوری ضمن تأکید بر وجود حدود سه هزار واحد صنعتی در استان گفت: طی پنج سال گذشته به اندازه تمام عمر صنعت استان و کشور در این استان زمین واگذار شده، اما زیرساختهای لازم برای آنها تعریف نشده است.
معاون برنامهریزی و اشتغال استاندار گفت: اگرچه متقاضی برای امر سرمایهگذاری در استان زیاد است، اما برای تامین آب، برق و دیگر زیرساختها مشکل داریم.
وی تاکید کرد: در برنامه ششم توسعه باید مسائل زیستمحیطی را در سرمایهگذاریهای جدید مد نظر داشته باشیم.
وی وجود سرمایهگذاریهای مختلف در استان را زمینهساز حضور در یک فضای رقابتی دانسته و گفت: با توجه به تغییرات جهانی و بروز تکنولوژیهای نوین باید نگرشهایمان نیز تغییر کند به خصوص اینکه در یک فضای رقابتی قرار گرفتهایم.
وضعیت زیستمحیطی اراک حادتر از دیگر شهرستانهای استان
به گزارش ایسنا، در ادامه این جلسه امیر انصاری نیز ضمن تشریح وضعیت زیستمحیطی استان اظهار کرد: از مجموع 12 شهرستان استان چهار شهرستان وضعیت نامطلوبی دارند.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی گفت: وضعیت زیستمحیطی استان متوسط و به سمت ضعیف است.
وی پسماندها، آلاينده هوا و فاضلاب، تخریبهای ناشی از فعالیتهای معدنی، کاربری اراضی و شکار و صید را از جمله عوامل تهدیدکننده محیط زیست برشمرد.
انصاری بیان کرد: محیط زیست یک حوزه فرابخشی است و فعالیت دستگاههای دیگر در عرصههای زیست محیطی منجر به تخریبها در عرصه محیط زیست میشود.
در ادامه جلسه مشكلات زيستمحيطي خمين مطرح شد و انصاری اصلاح و بهسازی مکان دفن زباله موجود در شهرستان خمین، تهیه طرح جامع مدیریت پسماند شهرستان، احداث تصفیهخانه فاضلاب برای دو ناحیه صنعتی، بهسازی مکان دفن پسماندهای صنعتی و ارتقاء تصفیه خانه شهرک صنعتی خمین، اصلاح و فیلتراسیون کارخانه ذوب بریس، ساماندهی وضعیت رودخانههای خمین و طرح جامع زیستمحیطی معدن سرب و روی لکان را به عنوان پیشنهاد مطرح کرد.
نظرات