دبیر کارگروه بومگردی مؤسسه زیستمحیطی سبزاندیشان اراک، ثروت حاصل از بومگردی را ثروتی طبیعتدوست دانست که به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است.
احسان شهسواری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی – بومگردی را واژهای وام گرفته از اکوتوریسم عنوان کرد و گفت: تا چند سال قبل اکوتوریسم در کشور به اشتباه طبیعتگردی معنا میشد تا اینکه فرهنگستان زبان با همراهی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای طبیعتگردی واژه صحیح بومگردی را انتخاب و معرفی کردند.
وی با بیان اینکه بعد از جنگ جهانی دوم در سال 1960 پدیده اکوتوریسم مطرح شد و در سال 1980 هكتور سبالوس - لازكورين جزو اولین کسانی بود که برای این واژه تعریف مشخصی ارائه داد، افزود: در سال 1991 انجمن جهانی اکوتوریسم یک سند جامع و کامل در خصوص اکوتوریسم تدوین کرد.
این طبیعتگرد، چهار اصل سفر مسئولانه، حفظ محیط زیست، گردش در مناطق طبیعی و بهبود زندگی مردم محلی را در بومگردی - به تبعیت از سند مذکور - از اصول بومگردی برشمرد و بیان کرد: به تمامی کسانی که در طبیعتگردی این کدها را رعایت کنند، صفت بومگرد اطلاق میشود.
شهسواری در خصوص وضعیت بومگردی در استان مرکزی تصریح کرد: بومگردی در دنیا به صنعت تبدیل شده و منبع درآمد مطلوبی محسوب میشود، به طوری که گردشگری به عنوان سومین صنعت پر درآمد دنیا رشد چهار درصدی داشته و بومگردی رشد 10 تا 30 درصدی را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: متاسفانه در ایران گردشگری هنوز به صنعت تبدیل نشده است و به تبع آن بومگردی نیز همین وضعیت را دارد و در اراک نیز مانند دیگر نقاط کشور در این حوزه ضعفهایی وجود دارد و اقدامات در این زمینه بیشتر به صورت شخصی دنبال میشود، در نتیجه تاثیر و رشدی که مد نظر است در این زمینه اتفاق نمیافتد.
این طبیعتگرد پتانسیل استان مرکزی در رابطه با بومگردی را مطلوب برشمرد و افزود: متاسفانه از ظرفیتهای موجود استفاده نمیشود.
شهسواری محلات، روستای وفس و انجدان یا شهر نراق را از جمله مکانهای مستعد بومگردی در استان مرکزی عنوان و بیان کرد: در گام نخست باید با نگاه صنعت به بومگردی نگریسته و برنامهریزی منسجمی صورت گیرد که در این رابطه کمک گرفتن از NGOها میتواند بسیار مؤثر باشد.
وی رونق بومگردی را سبب رشد اقتصادی دانست و خاطرنشان کرد: ترکیه، سنگاپور، تایلند و بسیاری از کشورها از طریق بومگردی هر ساله درآمد مطلوبی کسب میکنند و ما از این فرصت با وجود داشتههایمان به نحو مطلوبی استفاده نمیکنیم.
این طبیعت گرد ویژگی مهم دیگر بومگردی را طبیعتدوستی این صنعت برشمرد و گفت: دانشمندان محیط زیست معتقدند استفاده از بومگردی به دلیل مطابق بودن با توسعه پایدار سبب حفظ محیط زیست خواهد شد.
وی در خصوص برگزاری تورهای بوم گردی در استان مرکزی بیان کرد: تورهایی به صورت محدود در اراک فعالیت دارند ولی پیش از هر اقدامی باید بومگردی و مناطق مستعد استان که تعدادشان کم نیست شناسانده شوند.
این طبیعت گرد اضافه کرد: علیرغم تعدد این مناطق در استان مرکزی این استان به عنوان مرکزی برای بومگردی شناخته نشده که در این خصوص باید اقدام شود.
انتهای پیام
کد خبرنگار: 10142
نظرات