• چهارشنبه / ۵ آبان ۱۳۹۵ / ۰۸:۱۷
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: markazi-82521
  • خبرنگار : 50212

مدال بهترین کیفیت در کشور بر گردن زیتون ساوه

IMG_4906

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه گفت: این شهرستان رتبه بالاترین کیفیت زیتون کشور را به خود اختصاص داده است.

محمودرضا خلیلی با پایان یافتن برداشت زیتون ساوه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، برخورداری از مقدار بالای اسیدهای چرب مفید و ویتامین‌های موجود را دلیل اصلی قرار گرفتن زیتون ساوه در رتبه برتر زیتون تولیدی کشور دانست که با تحقیقات بعمل آمده از سوی مرکز تحقیقات زیتون کشور اعلام شده است.

وی مدیریت کاشت، بکارگیری ارقام مناسب با شرایط اقلیمی، آب و هوایی و خاک منطقه، نگهداری و تغذیه مناسب را از دیگر عواملی دانست که در افزایش کیفیت زیتون تولیدی شهرستان ساوه موثر است و افزود: این شهرستان به دلیل برخورداری از اقلیم خاص زمینه مساعدی را برای پرورش و تولید زیتون دارد و با توجه به مواجه بودن ساوه با پدیده خشکسالی به دلیل نیاز آبی کم زیتون و آفات کمتر نسبت به سایر نهال‌ها، این شهر بستری مناسب برای تولید زیتون را داراست.

خلیلی در ادامه به برداشت زیتون در سال جاری اشاره کرد و افزود: افزون بر 500 هکتار از مجموع  800 هکتار باغات زیتون در ساوه بارور است و میزان برداشت این محصول در هر هکتار یک تن بوده است.

وی ادامه داد: عملکرد زیتون وابسته به پدیده آور یا نیاور این محصول در سال‌های پیاپی متفاوت است، اما در بعضی از باغات شهرستان که به عنوان باغات نمونه از آنها یاد می‌شود، میزان برداشت تا 6 تن در هکتار هم می‌رسد.

به گفته خلیلی، 60 درصد زیتون ساوه به صورت کنسروالی و مابقی جهت روغن‌گیری تولید می‌شود و ارقام تولیدی زیتون ساوه را روغنی، زرد، مانزالنیا و کنسروالی تشکیل می‌دهد که عمده‌ترین آن رقم زرد و روغنی است.

 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.