• یکشنبه / ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: markazi-99192
  • خبرنگار : 50212

مدیر جهاد کشاورزی ساوه:

استان مرکزی استان جوان کشور در تولید پسته است/ضرورت مکانیزاسیون باغات پسته

photo_2019-06-16_13-14-31

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ساوه گفت: استان مرکزی، استان جوان کشور در تولید پسته است.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، حسن شریفی در اولین همایش ملی راهکارهای افزایش بهره وری و عملکرد در باغات پسته بنیاد تعاون زندانیان کشور که به میزبانی مجتمع کشت و صنعت کوثر ساوه برگزار شد اظهار کرد: سطح زیر کشت پسته شهرستان ساوه به حدود ۳۵۰۰ هکتار رسیده و شهرستان های ساوه و زرندیه قطب تولید پسته استان مرکزی هستند.

وی با اشاره به فعالیت مجتمع کشت و صنعت کوثر ساوه اظهار کرد: این مجتمع که حجم قابل توجهی از باغات پسته ساوه را در دل خود جای داده است به عنوان تولیدکننده برتر استان در خصوص میزان سطح زیر کشت و عملکرد به شمار می رود.

وی در ادامه با تاکید بر انجام مکانیزاسیون در باغات پسته گفت: باید باغات پسته را به سمت و سوی مکانیزاسیون هدایت کرد و با باغداری علمی و مجهز به دانش روز اقدام به تولید پسته کرد.

شریفی افزود: رعایت فاصله هفت متری در کاشت درختان پسته ضروری است چرا که در صورت عدم رعایت این فاصله شاهد وارد شدن خسارت توسط ماشین آلات به باغات خواهیم شد.

وی در ادامه از بنیاد تعاون زندانیان کشور به عنوان دستگاه تخصصی کشور در تولید پسته یاد کرد و افزود: بنیاد تعاون توانسته است با توسعه باغات پسته در استان های پسته خیز کشور به یک مجموعه تخصصی تولید این محصول تبدیل شود.

وی به موضوع تغذیه درخت پسته اشاره کرد و گفت: تغذیه درخت پسته بسیار حساس تر از سایر درختان است.

مدیر جهاد کشاورزی ساوه در ادامه به بیان سیمای کشاورزی این شهرستان پرداخت و گفت: بیش از ۳۰ درصد محصولات تولیدی حوزه کشاورزی استان مرکزی مربوط به شهرستان ساوه است.

وی بیان کرد: ۱۳۷ هزار هکتار وسعت اراضی کشاورزی و باغی ساوه است که در سه دشت مرکزی، لوئین و نوبران با تنوع آب و هوایی متمایز نسبت به سایر نقاط کشور قرار گرفته اند.

شریفی با اشاره به تولید بیش از ۷۰ نوع محصول زراعی و باغی در ساوه به عنوان قطب تولید کشاورزی کشور و استان مرکزی گفت:۱۸۰۰ حلقه چاه عمیق، سدالغدیر ساوه، رودخانه دائمی مزلقان، ۳۲۶ رشته قنات دائمی و ۲۸۰ دهنه چشمه از جمله منابع آبی حوزه کشاورزی ساوه است که منجر به تولید سالانه ۶۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی و زراعی در این شهرستان می شود.

وی به تولید انار در قطب تولید انار کشور اشاره کرد و گفت: ساوه از لحاظ سطح زیر کشت انار بعد از استان فارس رتبه اول میزان سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده است و از نظر کیفیت هم رتبه اول جهان را دارد.

شریفی همچنین گفت: ساوه رتبه برتر استان را در تولید گوشت سفید و قرمز استان مرکزی به خود اختصاص داده است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.