نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به ظرفیتهای موجود در دانشگاه آزاد باید دیوار بین دانشگاهها حذف شود تا از ظرفیت یکدیگر استفاده کنند .
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمد حسینی در جلسه مشترک روسای دانشگاههای استان با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امروز امکانات ساختمانی و تجهیزات و نیروی انسانی به اندازه کافی در استان مرکزی برای آموزش وجود دارد و اگر فقط نگاههای مقطعی و جایگاهی خود را کنار بگذاریم مشکلات موجود برطرف خواهد شد .
وی افزود: در شهرستان آشتیان ۱۸ هزار مترمربع فضای آموزشی خوب خالی وجود دارد همچنین در دانشگاه آزاد این شهرستان تعدادی از اعضای هیئت علمی یک دقیقه هم کلاس موظف ندارند و این در حالی است که در شهر اراک به دنبال مکان آموزشی هستیم .
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید طرح یا مجوزی در قانون بودجه ایجاد شود تا دانشگاه آزاد امکانات و تجهیزات را در اختیار سایر دانشگاهها قرار دهد و از طرفی تمام دانشگاهها نیروهای مورد نیاز خود را به صورت مامور از دانشگاه آزاد دریافت کنند تا توزیع عادلانه منابع موجود صورت گیرد .
حسینی با اشاره به اینکه نباید دیواری بین دانشگاهها باشد، بیان کرد: تجهیزاتی در دانشگاه فراهان وجود دارد که حدود ۶ سال بدون استفاده مانده و این در حالی است که دانشگاه صنعتی اراک نیازمند این تجهیزات است .
وی در خصوص حقوق اعضای هیئت علمی ادامه داد: طبق نامه رئیس مجلس بر اساس قانون دولت مکلف است یک نسخه از تمامی مصوباتی که تهیه میکند را به کمیته تطبیق مقررات ارسال کند. وظیفه این کمیته تطبیق مصوبه با قانون است و این مصوبه از زمان صدور تا روزی که مورد ایراد کمیته قرار نگیرد قابلیت اجرا دارد اما زمانی که کمیته مصوبه را مورد ایراد قرار دهد هرگونه عمل به مصوبه قبلی تا زمان اصلاح مغایرت دارد .
حسینی اضافه کرد: در حال حاضر مجلس ایرادی به مصوبه حقوق اعضای هیئت علمی با ضریب دو هزار وارد کرده و دولت مکلف است مصوبه قبلی را اصلاح و ضریب را کاهش دهد تا بتوان حقوق اعضای هیئت علمی و سایر کارکنان را اصلاح کنیم .
به گزارش ایسنا، نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: با توجه به اینکه برخی مراکز آموزشی در مناطقی با رشد جمعیتی منفی ایجاد شده نیاز است این موصوع مورد توجه قرار گرفته و متناسب با رشد جمعیتی و با نگاه ملی هزینه صرف شود .
محمدرضا منصوری اظهار کرد: امروزه شاهدیم که برخی افراد که از سواد بالایی برخوردار نیستند در رشتههای فوق لیسانس و دکتری مشغول به تحصیل هستند که این اتفاقات نادر بوده و تنها در ایران رخ میدهد که باید به عنوان مشکل بررسی شوند و کمیسیون آموزش این موضوع را مورد توجه قرار دهد .
وی گفت: امروزه دنیا تخصصی شده و دانش آموزان باید از ابتدا در یک رشته تخصصی تحصیل کنند تا پس از دریافت مدرک دیپلم در آن حوزه بتوانند تخصصی عمل کنند که کمیسیون آموزش نیز باید در این حوزه تخصصی وارد شود .
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: در مناطقی که رشد جمعیت منفی است مدارس زیادی ساخته شده که در حال حاضر برای نگهداری از این مدارس با مشکل مواجه هستیم، نگاه باید ملی و به سمتی باشد که فارغالتحصیل کارآفرینی کرده و تخصص داشته باشد .
منصوری بیان کرد: در دنیایی که امروز تکنولوژی هر روز پیشرفت دارد باید ما نیز به روز و متناسب با نیاز روز عمل کنیم. در برخی دانشگاهها تعداد اساتید از دانشجوها بیشتر است .
وی با بیان اینکه امروز دانش آموزان بعد از دریافت مدرک دیپلم هیچگونه تخصصی ندارند تصریح کرد: از مجموع یک میلیون نفر شرکت کننده برای کنکور ۷۵۰ هزار نفر متقاصی کنکور پزشکی هستند اما رشته فنی به این اندازه متقاصی ندارد .
منصوری اضافه کرد: نخبههای کشور که بیشتر در زمینه های فنی تخصص داشتند اکثرا در کشور نماندهاند و این در حالی است که در حال حاضر دغدغه تغییر مسیر به سمت رشتههای فنی است که برای جلوگیری از این روند باید هدفمند اقدام کنیم .
وی افزود: نرخ رشد جمعیت شهرستان ساوه نسبت به برخی شهرستانها بالا و رو به رشد است اما یک دانشگاه دولتی در این شهر وجود ندارد. هزینهها باید بجای شهرستانهایی با رشد منفی در شهرستانها و مناطقی صرف شود که افزایش جمعیت در آنها رخ میدهد که این مهم با تغییر نگاهها به نگاه ملی انجام خواهد شد .
نظرات