وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: شکی نیست که شبکه ملی اطلاعات مهمترین زیرساخت اقتصادی آینده کشور است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمدجواد آذری جهرمی در جلسه شورای اداری استان مرکزی با اشاره به 4 پروژه استان مرکزی در حوزه ICT و صرف اعتبار 172 میلیارد تومان افزود: اقدامات صورت گرفته در استان مرکزی ارتقای 3 تا 4 رتبه ای شاخص توسعهای این استان در حوزه فاوا را رقم زده و امروز جایگاه هشتم کشور مربوط به استان مرکزی است.
وی با اشاره به مشکلات پوشش ارتباطی در جادههای استان مرکزی که به لحاظ امنیتی بسیار با اهمیت هستند، گفت: مشکلات موجود در حوزه پوشش ارتباطی این جادهها ظرف سه ماه آینده رفع خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به عقبافتادگی استان مرکزی در حوزه توسعه خطوط تلفن ثابت بیان کرد: متاسفانه در مناطقی از استان و پروژههای مسکن مهر توسعه خطوط تلفن ثابت به خوبی انجام نگرفته است و مخابرات ایران به بهانه اقتصادی نبودن این مناطق وظایف خود را به انجام نرسانده است، اما لازم است که به سرعت توسعه تلفن ثابت شهری، توسعه فیبر نوری در شهرکهای صنعتی و مشکلات ارتباطی موجود در انتهای خیابان هپکو اراک حل شود. اینکه شهرک امیرکبیر شهر فرمهین با وجود 400 خانوار فاقد پوشش تلفن ثابت باشد برای من بسیار سخت است و باید به سرعت مطالبه به حق مردم رسیدگی شود.
وی تصریح کرد: 106 هزار مدرسه در کشور وجود دارد، اما در این بین 176 مدرسه کپری است که تمامی مدارس کشور و خدمات را زیر سوال میبرد ولی با عزم جدی این مسئله حل شد، مسلما اگر یک منطقه فاقد خطوط تلفن ثابت باشد همه اقدامات انجام شده در کشور زیر سوال میرود و باید به سرعت موضوع حل شود.
آذری جهرمی در ادامه خواستار همکاری شهرداری ها در جریان حفاری و توسعه شبکه فیبرنوری مخابرات شد تا با این مساعدت پروژههای توسعهای مخابرات سرعت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه ارتباط لازمه توسعه است و دنیا در آستانه انقلاب صنعتی چهارم است و در واقع ظرف 10 سال آینده این انقلاب به بلوغ میرسد، گفت: انقلاب صنعتی چهارم کاملا بر پایه ارتباطات و فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال است و نشانه این اقتصاد دیجیتال وجود شرکتهای برتر گوگل، آمازون، مایکروسافت و ... است. این جریان و تحول دیجیتال در ایران شکل گرفته است به طوری که در انتخابات اخیر اتاق بازرگانی ایران، 5 عضو از بین مدیران استارتاپی انتخاب شدند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نشانههای بروز تحول دیجیتال در کشور را وابستگی نظام بانکداری و نظام پرداخت الکترونیکی به این فضای دیجیتال دانست و گفت: یک روز 300 هزار موبایل در کشور داشتیم و امروز 70 میلیون وجود دارد. مسلما در زمان وجود 300 هزار کاربر وقوع جرائم در این حوزه بسیار محدود بود، اما امروز این گسترش موبایل، جرائم را افزایش داده است و طبیعتا باید تهمیدات لازم را در نظر داشت. در فضای اقتصاد دیجیتال هر فرد و هر دستگاه وظیفه خاص خود را دارد. وزارت ارتباطات مسئول همه ابعاد تحولات دیجیتال نیست، اگر پرداخت در این فضا شکل میگیرد وزیر ارتباطات مسئولیت بانک مرکزی و سیاستهای پولی و مالی کشور را بر عهده ندارد.
وی تاکید کرد: اگر جرایم در فضای دیجیتال و فضای مجازی شکل میگیرد الزاما همه وظایف به عهده وزارت ارتباطات نیست وظیفه این وزارتخانه تسهیل زیرساخت و فراهم کردن امکانات و توانمندسازی است. مسلما این وزارتخانه باید به ناجا برای توسعه توانمندسازی و برخورد با ولنگاریها کمک میکند. حل ولنگاری در فضای مجازی منوط به انجام وظایف توسط دستگاههای ذیربط است، کسی که وظیفه ساخت فرهنگ و تولید محتوا دارد نمیتواند بنشیند و سپس بگوید فضای مجازی ولنگار شد بلکه باید وظیفه محوله خود را به انجام برساند.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه شکی نیست که شبکه ملی اطلاعات مهمترین زیرساخت اقتصادی آینده کشور است، افزود: شبکه ملی اطلاعات تنها یک مفهوم ساده نیست این شبکه به معنی بگیر و ببند نیست. این شبکه زیرساخت اقتصاد آینده ماست و در این راستا فقط وزارت ارتباطات نقش ندارد، در عصر اقتصاد دولتها از تصدیگر به مقرراتگذار و توانمندساز تبدیل میشوند. امروز در همه کشورهای دنیا در عرصه شایعات مقررات وضع شده است و مسلما نظارت بر رسانه وظیفه وزارت ارتباطات نیست و متولی رسانهها باید مقرراتگذاری کند.
وی با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال مسئلهای به شدت پیچیده است و نقطه عزیمت جمهوری اسلامی در آینده خواهد بود، مغز و خلاقیت جوانان که قابل تحریم و مصادره نیست را جوهره وجودی رشد در اقتصاد دیجیتال دانست و گفت: نگران ترس از تکنولوژی نیستم چراکه همه افرادی که امروز در مقابل آن میایستند، در عصر اقتصاد دیجیتال به تکنولوژی آویزان خواهند بود. اصل اقتصاد دیجیتال به معنی تغییر است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: تغییر همواره با مقاومت همراه است، زمانی که به یک اداره گفته میشود در ساختار اقتصاد دیجیتال، مردم مراجعه حضوری نخواهند داشت، در مقابل این نوع اقتصاد مسلما مقاومت صورت میگیرد، اصولا در نظامهای دولتی و وابسته به حاکمیت علاقه مدیران به نگهداشتن مردم در پشت در اتاقهاست و در مقابل دولت هوشمند و اقتصاد دیجیتال مقاومت میکنند، اما این مقاومت به معنای کوتاه آمدن ما نیست. ما باید مسیر را به پیش برویم.
وی با اشاره به اینکه مدیری که فاقد سواد دیجیتال و برنامه در حوزه تحول دیجیتال باشد، محکوم به شکست است، گفت: فردی موفق است که تحول دیجیتال را در مجموعه خود مدیریت کند. ساختار بزرگی در اختیار است که باید جراحی شود و اتفاقا ظرفیت این جراحی در این ساختار وجود دارد و این عمل رشد قابل توجهی را در کشور رقم میزند و قطعا با چنین ظرفیتی، مدیریت منابع و افزایش بهرهوری میتواند رشد کند.
آذری جهرمی با بیان اینکه به وضعیت جامعه استان مرکزی بسیار امیدوارم چراکه توانمندی بالایی دارند و ظرفیتهای آن را به خوبی میشناسیم و روی این استان سرمایهگذاری ویژهای کردهایم، درخصوص ریجستری بیان کرد: ریجستری ثابت کرد که میتوان در مقابل قاچاق ایستاد و موانع موجود از سوی افرادی است که نمیخواهند جلوی قاچاق گرفته شود. واردکنندگان باید توسعه یابند و این امر باید توسط سازمان صمت در استان انجام گیرد و منعی در واردات وجود ندارد.
وی افزود: علیرغم بلوغ تکنولوژی خدمات ابری در کشور، اما سازمان دولتی استفاده نمیکند و خود اقدام به ایجاد دیتا سنتر میکند. بدانید این رانت است. ظرفیت تکنولوژی بالاست و امنیت مناسب در کشور وجود دارد، چرا یک دستگاه دولتی باید خود یک دیتا سنتر ایجاد کند؟ این عمل به معنی هدردادن منابع و رانت است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص فعالیت دفاتر پیشخوان بیان کرد: برخی از دستگاهها برای ارائه خدمات خود دفاتر اختصاصی ایجاد کردهاند و پول ارائه خدمات را از مردم میگیرند که این امر در سال 97 از سوی دولت ممنوع شد، اما علیرغم ممنوعیت، این کار همچنان انجام میشود. اصل منطق دفاتر این است که همه خدمات روی یک میز داده شود نه هر دستگاهی برای خود یک دفتر ایجاد کند. وجود چنین دفاتری در هر دستگاه اجرایی کاملا مردود است، اما تخطی میشوند و خواستاریم که سازمان بازرسی کل کشور به موضوع ورود کند و رسیدگی شود.
وی در خصوص خروج دیتا سنتر استان مرکزی بیان کرد: وزارت کشور بیان کرد که برای پشتیبانی انتخابات نیازمند یک مرکز داده است. یکی از مراکز داده خوب که البته کارایی بالایی هم در استان نداشته است مرکز داده اراک بود. این مرکز از یک مرکز محلی به مرکز ملی و به دیتا سنتر پشتیبان انتخابات کشور تبدیل شده است چرا از این زاویه به موضوع نگاه نمیشود؟ برای انتقال تجهیزات آن باید موافقت وزیر کشور و طبق قانون محاسبات عمل شود. نگاه ما ارتقای سرمایههای استان و کاربردی شدن مرکز داده است، بخشی نگاه نشود و اگر امروز این تجهیزات میتواند توسط اداره فناوری اطلاعات استان قابل استفاده است دوبرابر این تجهیزات را به استان تحویل میدهیم.
آذری جهرمی در پایان بیان کرد که تمامی موارد مورد نیاز و مشکلات استان در حوزه خدماترسانی، بانک اطلاعاتی اپراتورها، موضوعات شهر جدید امیرکبیر یادداشت شد و رسیدگی میشود.
نظرات