• چهارشنبه / ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۹:۳۱
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: mazandaran-50920
  • خبرنگار : mazandaran-49021

دومین سمپوزیوم ملی میوه‌های ریز در مازندران آغاز به کار کرد؛

سازگاری بالای میوه‌های ریز در چالش‌ تغییر اقلیم

سمپوزیوم
دومین سمپوزیوم ملی میوه‌های ریز دردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری آغاز به کار کرد.

به گزارش ایسنا مازندران، دومین سمپوزیوم ملی میوه های ریز شامل انگور، کیوی، توت فرنگی، تمشک و غیره با محوریت‌های «به‌نژآدی، تغییر اقلیم، ارزش غذایی و دارویی، به‌زراعی و مدیریت تولید، کشت بافت و زیست فناوری، کشت ارگانیک و تقاضامحور، فیزیولوژی و تنش های محیطیف برداشت، فرآوری و بازاررسانی، نهاده‌سازی از تولید تا عرصه محصول» طی دو روز در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری آغاز به کار کرد.

در این سمپوزیوم، پس از آئین افتتاحیه، در روز نخست سخنرانی‌هایی با محوریت «نقش میوه‌های ریز در حوزه علم و فناوری امنیت غذایی کشور، مکانیزم‌های مولکولی مقاومت به سرما در انگور، ارزیابی تحقیقات توت فرنگی در ایران، همراستایی تحقیق و توسعه تمشک سیاه در استان مازندران الگویی موفق برای توسعه سایر میوه‌های ریز بومی، تاثیر تغذیه بر برخی صفحات فیزیوئولوژیک و رشد انگور در شرایط تنش خشکی، بررسی اقتصادی تولید گلخانه‌ای میوه های ریز ا مطالعه موردی تولید توت فرنگی در گلخانه هیدروپونیک و غیره» صورت می‌پذیرد.

به گزارش ایسنا، در روز دوم این سمپوزیوم، بررسی کاربرد نوردهی مصنوعی در پرورش توت فرنگی، مقایسه کشت عمودی و افقی بر عملکرد و کیفیت ارقام تجاری توت فرنگی آبکشت، خصوصیات تغذیه‌ای 12 ژئوتیپ زرشک ایران، برنامه‌های راهبردی در تحقیقات ذغال اخته، آشنایی با زیست فناوری توت فرنگی و بازدیدهای علمی از پارک ساحلی سی‌سنگان، باغ گردشگری تمشک سیاه شرکت ایران تمشک و غیره در دستور کار قرار دارد.

سازگاری بالای میوه‌های ریز در چالش‌ تغییر اقلیم

همت‌الله پیردشتی معاون پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در آغاز این جلسه با اشاره به اینکه امیدواریم این همایش ما را در تولید محصولات میوه های ریز راهنمایی کند، اظهار کرد: دانشگاه همپای سایر بخش ها باید به سوی نسل سوم و چهارم و کارآفرینی حرکت کند.

وی با اشاره به اینکه آیا دانشگاه به تنهایی می تواند به سوی کارآفرین حرکت کند یا خیر، تصریح کرد: یکی از مهم ترین اهداف این سمپوزیوم ایجاد هم افزایی برای رسیدن به کارآفرینی است.

 رئیس کارگروه کشاورزی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با بیان اینکه بهره گیری از ظرفیت پیدا و پنهان میوه های ریز از اهداف این سمپوزیوم است، تصریح کرد: در مازندران ظرفیت پنهانی وجود دارد که باید دیده شود و میوه های ریز یکی از استعدادهای پنهان است.

پیردشتی با اشاره به اینکه ارزش غذایی میوه های ریز فراسودمند است و با تنوع فراوان سازگاری بالایی نیز دارند، خاطرنشان کرد: با توجه به وجود جالش های جهانی همانند تغییر اقلیم، استفاده از میوه های ریز می تواند به سازگاری با این شرایط کمک کند.

وی افزود: این محصولات می توان به صورت ارگانیک تهیه شود و فرآوری، توسعه صادرات و برندسازی از ضروریت های این امر در مازندران و کشور است و یک دانشگاه کارآفرین باید در این موضوع ورود کند.

 رئیس کارگروه کشاورزی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران در پایان تاکید کرد: اقتصادی بودن از مزایای این میوه های ریز است و در تنوعات زراعی و الگوی کشت در مازندران می توان به آن توجه کرد.

به گزارش ایسنا مازندران، این همایش طی دو روز 14 و 15 شهریور در دانشگاه علوم کشاورزی در حال برگزاری است.

 

 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.