• شنبه / ۲۲ دی ۱۳۹۷ / ۱۵:۳۹
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: mazandaran-51860
  • خبرنگار : mazandaran-49021

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی بابلسر اعلام کرد

کود مرغی جایگزین مناسب برای کودهای شیمیایی

IMG22234143

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی بابلسر گفت: کود مرغی به دلیل دارا بودن عناصر غذایی پرمصرف در افزایش دسترسی گیاه به مواد غذایی و غنی سازی محصول زراعی از آهن، روی، منگنز و بهبود خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و زیستی خاک موثر بوده و جایگزین مناسب کودهای شیمیایی است.

به گزارش ایسنا مازندران ، حمیدرضا رحمانی از برگزاری کارگاه آموزشی فرآوری کودهای مرغی با همکاری دامپزشکی شهرستان بابلسر خبر داد و اظهارکرد: در سال های اخیر به علت حجم عظیم تولید کود مرغی و مشکلات زیست محیطی ناشی از آن، در این مورد تحقیقات فراوانی انجام شده که نشان می دهد نه تنها کود مرغی ماده بی ارزش و مزاحمی نیست بلکه چنانچه مورد فراوری قرار گیرد، ماده با ارزشی برای مصارف مختلف است

  سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی بابلسر افزود: کود مرغی به دلیل دارا بودن عناصر غذایی پرمصرف در افزایش دسترسی گیاه به موادغذایی و غنی سازی محصول زراعی از آهن، روی، منگنز و بهبود خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و زیستی خاک موثر بوده که با توجه به قیمت پایین آن می تواند جایگزین مناسب کودهای شیمیایی در بارور کردن زمین باشد .

  وی ادامه داد: ارزش کیفی کودهای مرغی به روش پرورش مرغ، مواد به کار رفته در بستر جوجه ها و همچنین مدیریت کود در طول دوره فرآوری و میزان خاک، سنگریزه و آهک موجود در کف محل ذخیره کود بستگی دارد .

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی بابلسر هدف فراوری کودهای مرغی را جمع آوری کود تازه و مهار بو و سایر مشکلات زیست محیطی ناشی از آن، فرآوری بیولوژیک کود تازه برای جلوگیری از انتقال عوامل بیماری‌زای طیور و کنترل بیماری های مشترک انسان و حیوان ذکر کرد .

  رحمانی با بیان اینکه کودهای حیوانی تازه با آزادسازی گاز آمونیاک و تجمع این گاز در اطراف ریشه می توانند باعث مسمومیت گیاه شوند، گفت: بسیاری از عوامل بیماری‌زا نظیر سالمونلا، اکلای، ویروس آنفلوانزا و انگل ها همراه با مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن حیوان دفع می شود و در بستر به فراوانی وجود دارند، بنابراین فراوری کود مانع از تکثیر و تداوم عوامل بیماری زا در محیط و انتقال آن به سایر پرندگان و گسترش بیماری می شود .

  وی با اشاره به این که هرچه فضولات تولید شده زودتر جمع آوری شود مقدار کمتری از مواد آلی آن تلف خواهد شد، در مورد روش های فرآوری کودهای مرغی، اظهار کرد: در روش دپو کردن، کودها را در زمینی خارج از مرغداری یا فضای سرپوشیده روی هم انباشته و روی لایه های کود، آب ریخته و با پلاستیک می پوشانیم و بسته به مدت ذخیره، واکنش های شیمیایی بر اثر فعالیت میکروارگانیسم‌های هوازی و غیرهوازی در کود بسیاری از عوامل بیماری زا از بین می روند .

  سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی بابلسر افزود: خشک کردن کود که به دو روش طبیعی با استفاده از اشعه آفتاب و دستگاه خشک کن مکانیکی است که سبب جلوگیری از تکثیر لارو و حشرات داخل آن و کاهش حجم فضولات تا به میزان 20 تا 30 درصد حجم اولیه می شود و از این رو ذخیره آن با فضایی کمتری و حمل آن ارزان تر خواهد بود .

  رحمانی در مورد سیلو کردن به عنوان روش دیگر فرآوری کودهای مرغی، گفت: می توان فضولات مرغ را همراه با ضایعات کشاورزی مانند کاه، پوسته برنج یا ذرت علوفه ای در رطوبت 40 تا 65 درصد سیلو کرد که باعث تولید اسید لاکتیک کافی، کاهش ph   و حفظ مواد غذایی کود مرغی می شود.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.