مدیرکل میراث فرهنگی قزوین با اشاره به اینکه هنرعاشورایی و آیینی حلقه واسط هنر پیشاصفوی و هنر معاصر است، گفت: بسیاری از ارزشهای هنری ایرانی و اسلامی از این طریق به نسلهای حاضر انتقال یافته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه قزوین، نشست هماندیشی موسیقی آیینی و عاشورایی در موزه چهلستون قزوین با حضور جمعي از استادان موسيقي سنتي و اعضاي هيات علمي دانشگاهها و فرهيختگان استان برگزار شد و زواياي پنهان و نقاط قوت موسيقي عاشورايي مورد گفتوگو قرار گرفت و جنبههاي آسيب شناسانه آن نيز بررسي شد.
در این نشست محمدعلی حضرتی، مشاور فرهنگی استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین تعزیه را نقطه تلاقی هنرهای چندگانهای همچون موسیقی، نمایش و شعر خواند و بر ضرورت بازشناسی و تعمیق ویژگیهای هنر عاشورایی و آیینی تأکید کرد.
اسحاق چگینی از هنرمندان استان قزوین نیز در این نشست خواستار احیای متون نوحههای قدیمی و شیوههای اجرای اصیل آن شد که از نظر هنر، موسیقی و خوانندگی بسیار فاخر و ارزشمند تلقی میشود.
حمید عابدیها، کارشناس هنری استان نیز هنرمندان آیینی را شخصیتهای برجسته، صادق و بیادعا خواند و افزود: این شخصیتها ضمن برخورداری از معیارهای اصیل هنری، در پرورش نسلهای جوان تأثیر بسزایی داشتهاند و شایسته تکریم بیشتر هستند.
به گزارش ایسنا،، در پایان این مراسم از خدمات هنری و نقش استاد سیداسدالله میرابی در حفظ و گسترش هنر آیینی و عاشورایی تقدیر شد.
نظرات