• دوشنبه / ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۵:۲۰
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: qazvin-42179
  • خبرنگار : 50061

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد:

تولید سالانه ۸۵۰ هزار تُن گوشت قرمز در کشور

گوشت قرمز415
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه سالانه ۸۵۰ هزار تُن گوشت قرمز در کشور تولید می‌شود، گفت: 55 درصد گوشت گوساله و گاو و 45 درصد آن از سایر دام‌ها شامل گوسفند و بز تولید می‌شود.

به گزارش ایسنا منطقه قزوین، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین مرتضی رضایی طی بازدید از مجتمع گوشت زیاران که با حضور فاطمه خمسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین انجام شد، اظهار کرد: در کشور حدود ۸۵۰ هزار تُن از منابع مختلف گوشت تأمین می‌شود که 55 درصد گوشت گوساله و گاو و 45 درصد آن از سایر دام‌ها شامل گوسفند و بز تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه البته نیاز کشور بیش از 950 هزار تن است که کمبود این میزان هرساله از طریق واردات انجام می‌شود، تصریح کرد: یکی از راه‌های ورود گوشت قرمز این است که گوساله پایه پروار نژادهای مطرح دنیا وارد کشور و در داخل پروار شوند.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: یکی از حُسن‌های آن این‌طور است که به‌صورت گوشت گرم به دست مصرف‌کننده می‌رسد زیرا در حال حاضر گوشت قرمز به‌صورت منجمد از برزیل وارد می‌شود.

وی یادآور شد: همچنین آلایشی مانند؛ دل، جگر و کله‌پاچه و امثال آن که تولید می‌شود در داخل کشتارگاه باقی می‌ماند و ارزش افزود بهتر و بالاتری خواهد داشت.

رضایی معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: علیرغم اینکه کشور پتانسیل بسیار خوبی درزمینهٔ گوشت دارد اما فعلاً ناچار هستیم تا رسیدن به مرز خودکفایی از دام‌های خارج از کشور نیازهای گوشتی را تأمین کنیم.

وی خاطرنشان کرد: نژاد شاروله یکی از نژادهای مهم دنیا است که تقریباً بالای 1600 گرم در روز افزایش روزانه دارد و وزن کشتاری آن بالای یک تُن است.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: ضریب تبدیلی غذایی این نژاد نسبت به نژادهای مطرح هُلشتاین کمتر است یعنی راندمان غذایی بالاتری دارد و همچنین کیفیت گوشت و تردی بالاتری دارد و درصد استخوان آن نسبت به وزن لاشه پایین‌تر است.

رضایی اضافه کرد: درصد لاشه به وزن زنده در اکثر گاوهایی که کشتار می‌شوند چیزی حدود 50 درصد است البته اگر دام پروار باشد به 52 درصد و حتی به 57 درصد نیز می‌رسد که چیزی حدود 10 درصد سرک دارد که فوق‌العاده این نژاد را اقتصادی کرده است.

این مقام مسئول تأکید کرد: با توسعه پرورش این نژادها در داخل کشور به‌صورت گله‌های مولد که گوساله در کشور تولید شود می‌تواند گوشت قرمز موردنیاز کشور را تأمین کند.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در ادامه به فعالیت مجتمع کشتارگاهی زیاران اشاره کرد و گفت: این مجتمع یکی از مجتمع‌های بزرگ کشت و صنعت در کشور محسوب می‌شود که کل زنجیره در این مجتمع فراهم است و ازلحاظ منطقه جغرافیایی و عبور و مرور دام و بازار مصرف تهران پتانسیل خوبی دارد که باید از آن استفاده کرد.

وی اشاره کرد: این مجتمع با ورود این نژادها از کشور فرانسه و دام‌های مازاد دامداران داخل کشور می‌تواند بازار تهران را تأمین کند.

رضایی در پایان یادآور شد: این طرح به‌صورت پایلوت آزمایشی اجرا شده و به‌عنوان یکی از طرح‌های مرکز اصلاح و نژاد وزارت جهاد کشاورزی است که توسعه نژادهای گوشتی ازجمله شاروله است و اعتبارات توسعه‌ای خاص خود را دارد.
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.