دبیر علمی همایش بین المللی علامه طباطبایی در تفسیر المیزان، شخصیت علامه طباطبایی را از بعد علمی و عرفانی کم نظیر برشمرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه قم، حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی روز پنجشنبه در همایش بین المللی علامه طباطبایی در موسسه امام خمینی (ره)، افزود: علامه طباطبایی در عرصه علمی جهان اسلام تحول بزرگی ایجاد کرد و تا امروز این تحول بنیادین مانده است.
وی با بیان این که علامه یک محقق و پژوهشگر و مفسر معمولی نبود، گفت: علامه شخصیت بسیار کمنظیر و شاید بینظیری در جهان اسلام است و در عرصه های علمی، فکری و سلوک و عرفان و اخلاق الگویی برای همگان هستند.
وی افزود: علامه از شخصیتهایی است که توانستند در علوم مختلف اسلامی و فرهنگ اهل بیت(ع) و اسلام متناظر با اندیشههای نوین در علوم انسانی و فرهنگ معاصر تولید فکر، ایدهپردازی و نظریهپردازی و نهادینه سازی فرهنگ غنی اسلام را داشته باشند.
رجبی بیان کرد: اگر بخواهیم تحولی را که مرحوم علامه در عرصه فکری در ایران و بلکه جهان ایجاد کرد ارزیابی کنیم، میتوانیم آن را همتراز تحول امام خمینی(ره) در عرصه سیاسی بدانیم که منجر به پیروزی نظام مقدس اسلامی شد.
وی تاکید کرد: باید یک قرن بگذرد تا فرهیختگان جامعه عمق و ژرفای اندیشههای علامه را دریابند و این سخنی حکیمانه است که مورد تایید شخصیتهای بزرگی مانند آیات عظام جوادی آملی، شهید مطهری و مصباح یزدی است.
وی تفسیر المیزان را دارای نوآوری های علمی ذکر کرد و افزود: تفسیر المیزان نمونه جامعی از علوم اسلامی و انسانی است، زیرا بسیاری از مباحث را در خود جای داده و این اثر حاصل تفکر و تلاش چندین ساله و نشانگر عمق علمی و فکری و عرفانی این مفسر است.
دبیرعلمی این همایش با اشاره به این که تفسیر المیزان در برگیرنده فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) و دارای جامعیت در ابعاد مختلف است ابراز داشت: ابعاد این تفسیر شریف باید تبیین و معرفی شود و در مراکز علمی، دانشگاهی و حوزوی به عنوان منبعی جامع مورد استفاده قرار گیرد.
حجت الاسلام رجبی ادامه داد: تفسیر المیزان فقط جمعآوری نیست؛ بلکه محصول بیست ساله تفکر ایشان است و یک دایرة المعارف اسلام ناب محسوب میشود و به قول شهید مطهری از صدر اسلام تاکنون در بین شیعه و اهل سنت چنین تفسیری با این وسعت و عمق علمی منتشر نشده است.
حجت الاسلام رجبی، در ادامه گفت: این همایش در 30 محور اصلی و 700 محور فرعی در عرصه داخلی و بین المللی فراخوان شد تا با برگزاری این همایش اندیشه های علامه طباطبایی در تفسیرالمیزان به جهانیان معرفی شود.
وی، با اشاره به ارسال 600 مقاله به دبیرخانه همایش افزود: از این تعداد 30 مقاله به زبان عربی در موضوعاتی چون اخلاق، علوم قرآنی، عرفانی، کلامی، میراث آموزشی و مباحث فرهنگی به دبیرخانه همایش ارسال شده است.
نظرات