ریس سازمان نظام مهندسی چهارمحال و بختیاری گفت: طبق آمار وزارت بهداشت 42 درصد حوادث کشور در ساختمانها اتفاق میافتد که عمده آن به کیفیت ساختمان بر میگردد و تلخترین آن مرگ خاموش از طریق استنشاق گاز coاست.
به گزارش خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه چهارمحال و بختیاری-منوچهر باقری پنجم آبان ماه در کارگاه تخصصی پدافندغيرعامل و عمراني که در دانشگاه شهرکرد برگزار شد، با اشاره به اهمیت مدیریت استراتژیک شهر در کوتاهترین زمان در مواقع بحران، افزود: شناخت شریانهای اصلی شهر و کنترل آن در مواقع بحران نقش موثری در مدیریت شهری دارد.
لزوم آگاه سازی مردم همزمان با فصل سرما نسبت به گازگرفتکی
وی بر لزوم آگاه سازی مردم و ارائه آموزشهای لازم به آنان تاکید کرد و گفت: در همین راستا میطلبد محل علائم، مخازن آب، کپسول آتش نشانی و کنتورها در ساختمان مشخص شود تا در صورت بروز حادثه به راحتی قابل شناسایی باشند.
باقری با اشاره به مصرف بالای گاز در استان با شروع فصل سرما، تصریح کرد: طبق آمار وزارت بهداشت42درصد حوادث کشور درساختمانها اتفاق میافتد که عمده آن به کیفیت ساختمان بر میگردد و تلخترین آن مرگ خاموش از طریق استنشاق گاز coاست.
وی خاطر نشان کرد: باتوجه به رشد 15درصدی ميزان گازگرفتگیها در کشور از سال 82 تا 86، کارگروه تخصصی از سال 87 درچارچوب ایمنی سازی ساختمانها و کاهش این آمار در کشور شکل گرفت.
باقری اظهار کرد: کارشناسان ریشه اصلی 80 تا90درصد حوادث ناشی از گاز گرفتگیها را نصب غیراستاندارد دود کش و عدم تهویه مناسب ساختمان میدانند.
مسمومیت ناشی از منوکسيد کربن در کشور سیر نزولی دارد
وی با بیان اینکه در چهارسال اخیر اقدامات مطلوبی در راستای پيشگيري از مرگ خاموش در کشور صورت گرفته است، افزود: با افزایش سطح آگاهی مردم از طریق رسانهها اکنون مسمومیت ناشی از منوکسيد کربن در کشور سیر نزولی دارد.
باقری معاینه فنی و کنترل ساختمانها را امری ضروری برشمرد و تصريح کرد: باید تلاش کرد با احداث ساختمانهای استاندارد مرگ خاموش را حداقل تا 50 درصد کاهش داد؛ همچنین آسایش را برای ساکنین تامین کرد.
به گفته وی، با رعایت مباحث استاندارد میتوان حداقل تا 50درصد در مصرف انرژی نیز صرفه جویی کرد.
نظرات