براساس مبادله ی اولین موافقت نامه ی زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمالغرب کشور با استانداری، تهیه و تدوین نقشه ی مخاطرات استانی در سال 91 اجرایی خواهد شد.
معاون سازمان زمین شناسی شمالغرب کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجانشرقی، گفت: با توجه به پدیده های لغزش های زمین و زمین لرزه، تدوین نقشه ی مخاطرات استان، ابزار کاری برای طرح های عمرانی از جمله سد سازی، شهرک سازی و برج سازی را فراهم می کند.
مهندس فریدی کارشناس ارشد زمین شناسی یادآور شد: بر اساس نقشه مخاطرات استان محدوه های لغزش زمین مشخص خواهد شد چرا که اکثر ساخت و سازهای غیر اصولی بدلیل عدم ارائه نقشه های مخاطراتی است.
وی با بیان اینکه تهیه ی این نقشه ها ابزار کار دستگاههای ژئو فیزیکی خواهد بود تا حرکات ریز در گسل تبریز ثبت و مناطق فعال گزارش داده شود گفت: با استفاده از نقشه های مخاطراتی و تعیین حریم گسل ها، پروژه های عمرانی بعدها دچار مشکل نخواهند شد.
این کارشناس ارشد زمین شناسی و گسل با انتقاد از عدم هماهنگی مراکز تحقیقاتی و اجرایی گفت: تجربه ی ساخت و ساز در شهرک باغمیشه و شهرک صیاد شیرازی در امتداد گسل تبریز، نتیجه ی این عدم هماهنگی است.
وی با یادآوری آیین نامه 2800 در خصوص طراحی ساختمانها در برابر زلزله که ساخت و ساز در حریم 500 متری گسل ها را ممنوع اعلام داشته است گفت: متاسفانه با توجه به اصول و قوانین نیز، عملا تحقیقات سازمان زمین شناسی ضمانت اجرایی ندارد.
مهندس فریدی گفت: با ادامه ی روند رو به رشد ساخت و سازها بر روی گسل تبریز، کوچکترین زمین لرزه نه تنها شهر تبریز بلکه آبادی های شهر تبریز را نیز تهدید می کند و در این میان، شمال شهر تبریز علاوه بر تکانهای شدید، شاهد گسیختگی زمین نیز خواهد بود.
کارشناس ارشد زمین شناسی و گسل یادآور شد: سازه های مقاوم در برابر زلزله های 8 ریشتری نیز در مکانهایی که بر روی گسل تبریز ساخته شده اند در زمین لرزه ها، استقامت لازم را نخواهند داشت.
وی ادامه داد: بر این اساس شهرکهای رشدیه، الهیه و باغمیشه مکانهای مناسبی برای برج سازی نیست چرا که باید از تراکم جمعیت در این مناطق کاسته شود.
کد خبرنگار: 1122
نظرات