• شنبه / ۱۷ آبان ۱۳۹۳ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: tabriz-52365

/گزارش/

چگونگی افزایش بهره وری تولید در حوزه کشاورزی با بهره گیری از صنایع تبدیلی

81209415-5775682

با برنامه ريزي صحيح در جهت توسعه و حمايت از صنايع تبديلي و تکميلي بخش کشاورزي اين محصولات را که در طول برداشت، حمل و نقل، انبارداري و عرضه ضايع مي شود و گاه زيان هاي جبران ناپذيري را به کشاورزان و اقتصاد کشور وارد مي کند، مي توان به ارزش افزوده تبديل کرد.

 

مدیر گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: صنایع تبدیلی به عنوان حلقه واسطه اقتصادی مبنی بر کشاورزی و اقتصاد مُدرن و صنعتی، دارای نقش و جایگاه مهمی در افزایش کیفی محصولات کشاورزی و میزان ارزآوری از طریق صادرات و بهبود شرایط درآمدی تولیدکنندگان و حذف واسطه‌ها دارد.

 

جواد حصاری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه آذربایجان شرقی، افزود: با توجّه به اینکه بخشی از تولیدات و محصولات کشاورزی بر اثر عوامل گوناگون فیزیکی، شیمیایی در مراحل کاشت، داشت و برداشت و همچنین پس از برداشت ضایع شده و از بین می رود، می توان با برنامه ریزی صحیح برای توسعه و حمایت از صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، مقادیر انبوهی از این محصولات را در مراحل مختلف به ارزش افزوده تبدیل کرد.

 

 وی تشریح کرد: این صنایع از میزان بیکاری های دایمی و فصلی در مناطق روستایی می کاهد و زمینه مناسبی برای توسعه مناطق روستایی را فراهم می آورد و به افزایش تولیدات روستایی و ایجاد فرصت های شغلی منجر خواهد شد.

 

 مدیر گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز از مزایای ایجاد صنایع تبدیلی گفت و یادآور شد: کارشناسان کاهش ریسک، ایجاد تعادل، تنوع و پایداری درآمد خانوار روستایی را از دیگر مزایای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی عنوان نموده اند.

 

 وی اظهار کرد: صنایع تبدیلی و تکمیلی باعث افزایش بهره وری تولید شده و درآمد خانوارهای روستایی را ارتقاء می دهد و همچنین زمینه ساز اشتغال نوین در مناطق روستایی می شود.

 

حصاری صنایع تبدیلی را عامل مهمی در فرآوری محصولات کشاورزی دانست و تاکید کرد: صنایع تبدیلی عامل مهمی در فرآوری محصولات کشاورزی است و با تبدیل و فرآوری محصولات کشاورزی ضمن تولید مواد غذایی و سایر فرآورده‌های با ارزش افزوده بالا، امکان نگهداری و حمل و نقل آسان محصولات فراهم می ‌شود.

 

 دانشيار گروه علوم و صنايع غذايي، دانشكده كشاورزي دانشگاه تبریز به خبرنگار ایسنا گفت: سنتي بودن کشاورزي از مرحله توليد تا برداشت را بايد از علل اصلي بروز ضايعات محصولات کشاورزي عنوان كرد.

 

رضا رضایی مکرّم افزود: وجود انبارها و سردخانه‌ها در قطب‌هاي توليد باعث کاهش ضايعات خواهد بود.

 

وي با اشاره به فقدان سياست‌هاي هدايتي، تصريح کرد: نبود سياست‌هاي هدايتي و حمايتي مناسب از صنايع تبديلي و تکميلي بخش کشاورزي، عاملي مهم در بروز ضايعات است.

 

رضایی مکرّم ادامه داد: با فعاليت کارخانه‌هاي فرآوري محصولات کشاورزي در قطب‌هاي عمده توليد، ضايعات کاهش مي‌يابد.

 

دانشيار گروه علوم و صنايع غذايي، دانشكده كشاورزي دانشگاه تبریز افزود: فرسوده بودن ماشين آلات نگهداري و فرآوري محصولات کشاورزي نقشي مهم در ايجاد ضايعات کشاورزي دارد، همچنين ناکافي بودن نيروي انساني متخصص به ويژه در مديريت واحدهاي صنايع تبديلي و تکميلي از دلايل تاثيرگذار در ايجاد ضايعات محصولات کشاورزي قلمداد مي‌شود و در این میان نظارت متخصصان صنايع تبديلي و تکميلي در کاهش ضايعات اثرات بسياري دارد.

 

رضایی مکرّم تاكيد كرد: امنیت غذایی با توسعه واحدهای صنایع تبدیلی ضمن افزایش عمر ماندگاری و ارزشمند نمودن تولیدات کشاورزی در کشور تامین می شود.

 

براساس این گزارش، گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی با ایجاد فرآیندهای فرآوری و بسته بندی یکی از موثرترین گزینه های کاهش حجم ضایعات محصولات کشاورزی محسوب می شوند. توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی ضمن تاثیر در توسعه پایدار بخش کشاورزی باعث شکوفایی بخش وسیعی در اقتصاد ملّی خواهد بود.

گزارش: امیر مسعود طایفه سلطانخانی

 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.