• پنجشنبه / ۲۲ آبان ۱۳۹۳ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: tabriz-52493

کاهش ضایعات محصولات باغی در سایه تغذیه صحیح

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: تغذيه صحيح محصولات باغی، نقش مهمی در كاهش ضايعات و بهبود كيفيّت محصول توليدی و عمر انباری محصولات برداشت شده دارد.
 
فریبرز زارع در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه آذربایجان شرقی، افزود: محصولات باغی به دلیل شرایط ویژه مانند حجم زیاد، آب زیاد در بافت، فسادپذیری، نیاز به انبارداری و... بیش از سایر محصولات در معرض ضایع شدن قرار دارند.
 
وی از رطوبت زیاد موجود در محصولات باغی گفت و تشریح کرد: اين گروه از محصولات كشاورزي به دليل داشتن رطوبت زياد فساد پذير هستند و در دوره پس از برداشت بخش عمده اي از آنها (بين ۵ تا ۵۰ درصد) از بين مي روند. ميزان اين ضايعات حتي در برخي موارد تا ۸۰ درصد نيز مي رسد.
 
زارع با اشاره به مزایای بهره گیری از مود آلی در باغ ادامه داد: کاهش جمعیت آفات، جلوگیری از انتشار بیماری ها و افزایش مقاومت در مقابل آفات و بیماری ها را باید از آثار استفاده از کود آلی در باغ تلقی کنیم.
 
استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: باغداران یا باید شاهد فساد محصول خود باشند و یا باقیمت پایین عرضه کنند.
 
وی اصلاح باغات سنتی را در جلوگیری از ضایعات باغی تاثیرگذار دانست و افزود: جايگزيني و اصلاح باغات سنتي با باغ هاي مُدرن و مكانيزه می تواند برای افزایش محصولات باغی و جلوگیری از ضایعات محصولات باغی تاثیرگذار باشد. زارع تاکید کرد: ضایعات محصولات باغی قبل از رسیدن محصول شروع و پس از برداشت نیز ادامه دارد. کد خبرنگار: 1128
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.