• پنجشنبه / ۲۹ آبان ۱۳۹۳ / ۱۵:۵۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: tabriz-52938

تجاری سازی دستگاه پوست کن گردو در تبریز

مدیر واحد تجاری سازی و فناوری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی از تجاری سازی و تولید صنعتی دستگاه پوست کن گردو در تبریز خبر داد.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، اکبر عبدی قاضی جهانی در حاشیه رونمایی از این دستگاه که توسط شرکت ماشین سازی تبریزکار به تولید صنعتی رسیده است افزود: كندن پوست سبز گردو يكي از مشكلات اساسي باغداران مي باشد و روش دستي كندن پوست گردو علاوه بر صرف هزينه و اتلاف وقت، سبب سياه شدن پوست چوبي و مغز گردو مي شود همچنين مشكلات بهداشتي ناشي از فعاليت باكتريها، رشد و نمو كپكها و آلودگي ميكروبي در كاهش كيفيت ميوه و مغز گردو موثر است  و کاهش کیفی محصول در اثر شكستن و ترك خوردن پوست چوبي ميوه حادث مي شود.

 

وی با بیان اینکه دانه شکسته گردو به علت قرار گرفتن در معرض هواي آزاد و اكسيداسيون اسيدهاي چرب آن، سريعاً فاسد مي شود و مهم تر اينكه سبب سياه شدن پوست دست باغداران  می شود و عوارض بهداشتي ناشي از تماس با ماده سمي ژوگلانين را به دنبال دارد افزود: طراحي و ساخت دستگاه پوست كن كه سبب بهبود كمي و كيفي در عمليات بعد از برداشت و فرآوري گردو( مكانيزه) شود ضرورت داشت.

 

وی  با بیان اینکه این دستگاه را در سال 1382 در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی به ثبت رسانده است افزود: استفاده از اين دستگاه ضمن كاهش هزينه هاي كارگري و سرعت عمل، بهبود خصوصيات كمي و كيفي دانه و مغز را با بهره مندي از تكنولوژي و مكانيزاسيون در فرآوري محصول  در پی دارد و سرعت عمل، دقت، كارآيي بيشتر و رعايت نكات بهداشتي، انگيزه و هدف اصلي از توليد اين دستگاه است.

 

عبدی قاضی جهانی  با بیان اینکه اين دستگاه با ظرفيت  50 كيلويي طراحي شده است كه قادر است ظرفیت مذکور را در مدت 5 دقيقه پوست كني کند و دانه با پوست چوبي شسته شده، عاري از پوست سبز، بدون شكستگي پوسته چوبي و كاملاً بهداشتي است  افزود: بدون اينكه عصاره پوست به درون بذر نفوذ کرده و كيفيت مغز را تحت تأثير قرار دهد پوست كني با اين دستگاه ديگر نيازي به شستشوي مجدد ندارد و رنگ طبيعي پوست چوبي نمايان شده و بازارپسندي آن حفظ مي شود.

 

مدیر واحد تجاری سازی و فناوری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان با بیان اینکه در این واحد، فرایند تجاری سازی تحقیقات، حقوق مالکیت فکری، ارزیابی و توسعه فناوری، انتقال فناوری، ارزش گذاری و بازاریایی فناوری مد نظر است و تحقیقات در سه قالب بنیادی ، یافته بینان و فناور بینان انجام می شود افزود: تجاری سازی تحقیقات منجر به ارتقاء ارزش افزوده محصولات می شود زیرا که افت بخش کشاورزی ما به علت خام فروشی است در حالی که مواد خام کشاورزی باید تبدیل به محصولات دیگری با ارزش افزوده بالاتر شوند .

 

عبدی قاضی جهانی  با بیان اینکه اکثر تحقیقات صورت گرفته در بخش کشاورزی بیشتر تئوریک می باشند افزود: کاربردی کردن، اقتصادی نمودن و تجاری سازی تحقیقات کشاورزی به منظور توسعه کمی و کیفی بخش کشاورزی بایستی توسط مدیران مجموعه دنبال شود.

وی ایجاد مراکز رشد کشاورزی و منابع طبیعی در پارک های فناوری استان را از وظایف جمله واحد تجاری سازی و فناوری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی دانست و افزود: نخستین مرکز رشد استان با همکاری سازمان جهادكشاورزي استان و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و همچنین با مشارکت پارک علمی و فناوری آذربایجان شرقی در محل این مرکز  راه ادازی می شود.

 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.