• یکشنبه / ۴ آبان ۱۳۹۳ / ۱۴:۲۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: yazd-36252
  • خبرنگار : 50214

به مناسبت هفته پيشگيري از مسموميت‏‎‎ها؛

وقتی گياهان آپارتماني مرگ‎‎آفرین می‏‏شوند

calceo-1

كارشناس امور دارويي مركز اطلاع‏‏رساني داروها و سموم معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد با اشاره به کشنده بودن مسمویت برخی گیاهان تزئینی، مراجعه به مراکز درمانی در اسرع وقت در صورت بروز چنین مسمومیت‎‎هایی را توصیه کرد.

دكتر "بهاره قديريان" در گفت‎‎و‎‎گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه يزد، در چهارمين روز از  هفته پيشگيري از مسموميت‏‏ها که به نام «پیشگیری از مسمومیت ناشی از مواد غذایی و گیاهان سمی» نامگذاري شده است، اظهار کرد: برخي از گياهان تزيني موجود در آپارتمان‏‏ها و باغچه‏‏ها مي‎‎توانند سبب بروز مسموميت در انسان شوند.

وی يادآور شد: مسموميت با گياهاني مانند خر زهره، ديفن باخيا و كرچك حتی مي‏‏تواند كشنده باشد که در چنین مواردی باید در اسرع وقت، بیمار را به نزديكترين مركز درماني منتقل کرد.

قدیریان همچنین با بيان اين كه مسموميت با قارچ‎‎هاي سمي يكي از مسموميت‏‏هاي كشنده محسوب مي‏‏شود، گفت: افراد دقت داشته باشند از مصرف قارچ‏‏هايي كه نوع آنها را نمي‏‏شناسند، جداٌ خودداري كنند.

كارشناس امور دارويي مركز اطلاع رساني داروها و سموم معاونت غذاو داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد به خانواده‏‏ها نیز توصیه کرد که در صورت بلعيدن قسمت‎‎هاي مختلف يك گياه مانند ميوه، دانه و برگ آن توسط كودكان، حتماً با مركز اطلاع‏‏رساني داروها و سموم به شماره 1490 تماس بگیرد و موارد را جهت اطمینان از ایجاد نشدن مسمومیت گزارش کنند.

وي در ادامه نیز به موضوع مسمومیت‎‎های ناشی از موادغذایی اشاره کرد و افزود: مسموميت با مواد غدايي مي‏‏تواند در اثر آلودگي غذا در جريان توليد فرآورده‏‏هاي غذايي، تهيه و نگهداري مواد غذايي ايجاد شود.

قديريان با بيان اين كه مسموميت غذايي موسوم به " بوتوليسم" از كشنده‏‏ترين انواع مسموميت‎‎ها به شمار مي‏‏رود، خاطرنشان كرد: بوتوليسم در اثر مصرف موادغذايي مانند سوسيس، كالباس، كنسرو ماهي، كنسرو ذرت، كنسرو لوبيا، كشك خام و عسل طبيعي كه در شرايط نامناسب و غير بهداشتي تهيه و نگهداري شده‎‎اندف ايجاد مي‏‏شود.

وی تاکید كرد: افراد دقت داشته باشند از مصرف كنسروهايي كه در قوطي آنها آثار نشت، برآمدگي و فرو رفتگي و زنگ زدگي مشاهده مي‏‎‎شود، خودداري كنند.

اين كارشناس سموم در پایان با اشاره به علايم و نشانه‏‏هاي بوتوليسم، عنوان كرد: اين علائم به صورت تاخيري یعنی 12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذاي آلوده به باكتري، به صورت تاري ديد، دوبيني، افتادگي پلك، عدم توانايي حركتي، سختي در بلع، اختلال تكلم و يبوست ظاهر مي‎‎شود که در چنین مواردی باید حتماً به پزشک مراجعه کرد.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.