مدیر کلينیک اعصاب و روان بهمن يزد با اشاره به تاثیر سوء انتشار تصاویر و فیلمهایی از صورت، شکل و اندامهای کودکان در فضای مجازی بر موضوع کودک آزاری، معتقد است كه این اقدامات زمینه خیالپردازیهای برخی از بیماران جنسی را فراهم میکند به نحوي كه هیجانات خود را روی کودکان در دسترس تخلیه میکنند.
به گزارش ایسنا – منطقه یزد، متاسفانه این روزها یکی از رایجترین اقدامات والدین انعکاس عملکرد و فعالیتهای کودکان خود در فضاي مجازی است که زمینه سوءاستفادههای زیادی را از سوی برخی از افراد بيمار در جامعه فراهم کرده است.
برخي خانوادهها گاهاً حتی جزئیترین و سادهترین كنش و واکنشهای کودکان خود را در قالب تصویر و فیلم تهيه و در دنیای گسترده و ناامن مجازی منتشر میکنند ولي غافل از اين كه اگرچه چنين اقدامي تقریباً به عملی جاافتاده در جامعه تبديل شده اما اين اعتماد نابجاي والدين در واقع زنگ خطری جدي براي كودكان آنها به شمار ميرود.
سرنوشتهای دردناک و شوم برخی از کودکانی که قربانی تعرضات جنسی شدهاند، همچنان ادامه دارد و لازم است كه والدین زخمخورده به جای آن که به دنبال پیدا کردن مقصر در جامعه باشند، کمی به خود بیایند و عملکردشان را ارزیابی کنند.
«مهین ذوالفقاری» مدیر کلينیک اعصاب و روان بهمن شهر يزد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، به تهدید جدی کودکان به واسطه پیامرسانها و دنیای مجازی اشاره و اظهار میکند: متاسفانه رشد و نمو اختلال کودکآزاری که به واسطه دنیای مجازی در سالهاي اخير شدت گرفته، در حالی قابل کنترل است که والدین بتوانند از استفادهی عکس و فیلم کودکان خود در این محيطهاي مجازي پرهیز کنند.
وی اضافه میکند: متاسفانه برخی از کودکآزاریها که از سوی افراد روي میدهد به واسطه انتشار تصاویر و فیلمهایی از صورت، شکل و اندامهای کودکان در فضای مجازی است که زمینه خیالپردازیهای برخی از بیماران جنسی را فراهم میکند.
این مسئول با اشاره به نوعی اختلال جنسی به نام «پدوفیلیا» در افراد، تصریح میکند: این بیماران که ظاهراً افرادی عادی هستند، میل به برقراری رابطه جنسی با کودکانی کمتر از 13 سال دارند و این رابطه نیز برای آنها لذتبخش است.
وی ادامه ميدهد: یکی از ویژگیهای این اختلال، افکار جنسی آنها در رابطه با کودکان است و این تفکرات زمانی که عکسی از کودک یا اندام او را میبینند، تشدید میشود به طوری که در اين رابطه خیالپردازی و برای رسیدن به طعمهشان برنامهریزی میکنند.
ذوالفقاری با تاکید بر این که چنين بیماراني در ظاهر قابل شناسایی نیستند، میگوید: پدوفیلیا یک اختلال جنسی غیرقابل شناسایی است و حتي مانع نقش پدر و مادر بودن در این افراد نمیشود.
وی فضای مجازی را پرسهگاه این بیماران جنسی ميخواند و میگوید: این افراد معمولاً در فضاهای مجازی سیر میکنند و بیاحتیاطی والدین در ارائه تصاویر کودکانشان در شرایط جذاب و خواستنی یا قرادادن عکس کودکان در پروفایلهای پیامرسانها، باعث تشدید بيماري اين افراد ميشود.
این مسئول تاکید میکند: این بیماران در صورت تحریک به صورت ناخواسته به کودکان نزدیک میشوند و به یقین هیجانات خود را روی کودکان در دسترس خود تخلیه میکنند لذا باید والدین از گذاشتن عکس كودكانشان در پروفایل يا ساير بخشهاي فضاي مجازي خودداری کنند تا ضمن حفظ حریم و جان فرزندانشان، آنها را از گزند آسیبهاي احتمالي دور نگه دارند.
وی در رابطه با درمان بیماران مبتلا به اختلال پدوفیلیا نیز تصریح میکند: درمان این اختلال فرآیندی طولانیمدت و قابل کنترل است به شرط آن که بیمار، این عارضه را در خود بپذیرد كه البته این اقدام کاری بسیار دشوار برای بیماران محسوب میشود لذا همه افراد جامعه برای حفظ سلامت روانی خود و خانوادهشان باید نسبت به حذف تصاویرشان از فضای مجازی همکاری کنند.
ذوالفقاری در پایان نیز به افرادي از چنين اختلالي رنج ميبرند، توصيه ميكند: این قبيل افراد باید بپذیرند که این نوع عملکرد، نوعی اختلال است و برای پیشگیری و درمان آن باید آگاهیهای لازم را کسب کنند.
نظرات