رییس سازمان ادبیات و تاريخ دفاع مقدس از فرهنگ دفاع مقدس به عنوان يك گنج پربها و تمام نشدني ياد كرد و گفت: ماحصل و بنمايهي فرهنگ دفاع مقدس تقويت اراده و اعتماد به نفس ملي بوده است.
به گزارش ايسنا – منطقه يزد، سردار سرتیپ پاسدار «داود عامری» در حاشيه سیزدهمین نشست تخصصی خاطرهنگاری دفاع مقدس كه با موضوع بررسی مرزهای خاطرهنویسی و داستان، امروز هشتم مردادماه با حضور جمعی از مسئولان، نویسندگان، منتقدان و کارشناسان استانهای خراسان جنوبی، کرمان، اصفهان، سیستان و بلوچستان به ميزباني یزد در حال برگزاري است، در جمع خبرنگاران اظهار كرد: فرهنگ دفاع مقدس گنجينه پربها و تمام نشدني است كه ملت بزرگ ايران از ناحيه آن بخشي از آرمانها، واقعيتها و ماهيت خود را تبلور دادند.
وي افزود: ملت ايران ميتواند از ارزشهاي برامده از فرهنگ دفاع مقدس صدها سال بهره بگيرد و با اتكاي به اين فرهنگ با ارزش بتواند به افتخار، بالندگي و بزرگي برسد و اين در حاليست كه بيشك ملتي در دنياي امروز ميتواند در جايگاههاي والاي انساني قرار بگيرد كه بتواند از تشخص و هويت ويژه و برتري بهرهمند شود.
سردار عامری به تفاوتهاي دفاع مقدس با جنگها و نزاعهايي كه امروز در سرتاسر جهان مطرح ميشود اشاره و تصريح كرد: متاسفانه وقتي تاريخ اين مروز و بوم را ورزق ميزنيم گاهاً با حوادثي مانند قراردادهاي ننگيني مانند تركمنچاي مواجه ميشويم كه به تلخي از آنها ياد ميكنيم و باعث ناراحتي و نگراني ما ميشود ولي دوران دفاع مقدس كه معتقديم همچنان ادامه دارد، حتي يك لحظه و فراز آن براي ما نگرانكننده نيست و تمامي آن موجب افتخار و فخر ملت ما به جهانيان است.
وي از سالهاي دفاع مقدس به عنوان يكي از صحنههاي پرافتخار تاريخ جمهوري اسلامي ياد كرد و با بيان اين دفاع مقدس نمايش باورهاي انساني در سخترين شرايط زندگي است، گفت: اگر بتوانيم گوشههايي از اين فرهنگ ارزشمند را به قلم دربياوريم به نسل امروز انتقال دهيم ميتواند دستمايه بزرگي براي آينده نظام و كشورمان باشد.
وي با اشاره به برگزاري سیزدهمین نشست تخصصی خاطرهنگاری دفاع مقدس به ميزباني يزد، گفت: در اين نشست تلاش داريم كه در كنار همانديشي با پيشكسوتان و مفاخر ادبي حوزه دفاع مقدس، نسلي جديدي از نويسندگان و جوانان را آموزش دهيم تا در آينده بتوانند اين مسير را تداوم بخشند.
رییس سازمان ادبیات و تاريخ دفاع مقدس به حضور «نصرتالله محمودزاده»، «جواد کامور» و «شاه رضایی» از نویسندگان، منتقدان و پژوهشگران حوزه دفاع مقدس در اين كارگاه يك روزه اشاره و عنوان كرد: همچنین در اين برنامه نشست نقد و بررسی کتاب «سالار تکریت» كه خاطرات جانباز و آزاده یزدی «سیدحسین سالاری» به قلم «مصطفی زمانیفر» است، برگزار خواهد شد.
وي ابراز اميدواري كرد كه نسلهاي جديد آموزش ديد ه در قالب اين كارگاهها بتوانند در آينده به بسياري از لايههاي فرهنگ ارزشمند تمام نشدني دفاع مقدس كه تاكنون نتوانستهايم به انها نزديك شويم، دست يابند.
سردار عامري از تلاش اين سازمان براي تدوين برنامههاي جامعي در حوزه ادبيات و تاريخ دفاع مقدس خبر داد و گفت: از جمله اين برنامهها برگزاري نشستهاي قلم در استانهاي مختلف با هدف ترغيب نويسندگان فعال در اين حوزه به تلاش بيشتر و همچنين استاعداديابي از چهرههاي جوان و علاقمند است.
وي همچنين در اين باره از پيشبيني دو جشنواره براي امسال خبر داد و تصريح كرد: علاوه بر برگزاري جشنواره كتاب سال دفاع مقدس كه به صورت دوسالانه براي تجليل از برترين آثار حوزه دفاع مقدس در بخشهاي مختلف در سال جاري برگزار ميشود، شاهد برگزاري جايزه يوسف نيز خواهيم بود با اين تفاوت كه امسال تلاش خواهيم كرد تا براي برگزاري اين جشنواره به صورت بين المللي در سال آينده آماده شويم.
وي ادامه داد: براي ابتداي مهرماه نيز برنامه جشنواره «1000 مرسه، 1000 نمايشگاه» را جهت نمايش بخشي از آثار دفاع مقدس در معرض ديد عموم مردم در دستور كار قرار دارد.
وي يكي از ديگر برنامههاي سازمان را انتخاب برخي آثار برجسته حوزه ادبيات پايداري براي ترجمه به ساير زبانهاي دنيا و عرضه اين آثار در نمايشگاههاي بينالمللي ذكر كرد و گفت: در نظر داريم تا پايان امسال 10 اثر برجسته در اين حوزه را ترجمه و ارائه كنيم.
رييس سازمان ادبيات و تاريخ دفاع مقدس با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبري مبني افزايش صد برابري فعاليتها در رابطه با حوزه دفاع مقدس، عنوان كرد: در همين راستا علاوه بر تلاش براي توسعه نشر ديجيتال آثار دفاع مقدس، اميدواريم با همكاري استانها هر ساله قريب 1500 عنوان كتاب را نشر دهيم.
وي همچنين گفت: تا پايان امسال در نظر داريم چهار هزار نويسنده و 200 ناشر حوزه دفاع مقدس و ادبيات پايداري را سازماندهي كنيم و اميداريم با اين اقدام شاهد نسلي توانمند و پويا براي پيشبرد اهداف اين حوزه در سالهاي آتي باشيم.
سردار عامري در پايان از تلاش براي ارتقاي كمي و كيفي آثار و برنامهها در اين حوزه خبر داد و گفت: قطعاً اين كه امروز به عنوان امنترين كشور منطقه شناخته ميشويم و قدرتهاي بزرگ نظامي دنيا در برابر ما مجبور به عقبنشيني ميشوند، به خاطر فرهنگ ارزشهاي دفاع مقدس است چرا كه بنمايهي اين فرهنگ باعث تقويت اراده ملي و اعتماد به نفس ملي است به طوري كه در مواجه با بالاترين تنشهايي كه شايد هر كشوري را در هم ميكوبد، مقتدرانه ايستادهايم و در آينده نيز خواهيم ايستاد.
نظرات