رييس دانشگاه جامع علمي كاربردي استان يزد رد صلاحيت علمي 30 درصد مدرسان و انحلال نيمي از مراكز اين دانشگاه را از جمله اقدامات اصلاحي اين دانشگاه در جهت ارتقاي كيفيت آموزشي اعلام كرد.
به گزارش ايسنا – منطقه يزد، دكتر «محمدصالح احمدي راد» امروز در جمع خبرنگاران اظهار كرد: دانشگاه جامع علمي كاربردي از ابتدا با هدف تامين نيروهاي مهارتي بازار شكل گرفت ولي در مقطعي از دوران همانند بسياري از دانشگاهها توسعه كمي را در دستور كار قرار داد به طوري تعداد مراكز دانشگاهي اين دانشگاه در كشور به حدود 1200 مركز افزايش يافت كه البته برخي از آنها نيز فاقد استانداردهاي آموزشي بودند.
وي افزود: در سالهاي اخير با حضور دكتر اميد در راس مديريت اين دانشگاه، دانشگاه جامع علمي كاربردي جزو معدود دانشگاهي در كشور به شمار ميآيد كه موضوع اصلاحات در داخل دانشگاه را به رغم تاثير روي كاهش درامدها و سودآوري دانشگاه اعمال كرده است.
احمدي ساماندهي مدرسان دانشگاه را يكي از اين اقدامات اصلاحاتي ذكر و در اين باره تصريح كرد: نظر به اين كه در گذشته برخي مدرسان بدون بررسي صلاحيتهاي علمي در دانشگاه پذيرش شدهاند، با اين اقدام صلاحيت علمي آنها مورد پايش رار گرفت به طوري كه در وهله نخست بيش از 30 درصد مدرسان دانشگاه در استان يزد رد صلاحيت شدند.
وي با اشاره به اعلام فراخوان براي جذب مدرسان جديد براي جايگزيني مدرسان ردصلاحيت شده، تاكيد كرد: اين رصد و پايش صلاحيت علمي به صورت مستنمر دنبال خواهد شد.
وي اجراي كامل مصوبه شوراي عالي اداري را توسط اين دانشگاه از ديگر اين اقدامات ذكر كرد و گفت: براساس اين مصوبه كه منع دستگاههاي اجرايي براي فعاليتهاي آموزشي را دنبال ميكرد، از مجموع 1200 مركز آموزشي فعال دانشگاه جامع علمي كاربردي در كشور نيمي از آنها منحل و تعدادشان به 560 مركز رسيد.
اين مسئول كاهش مراكز را در استان يزد بيشتز از كشور خواند و گفت: در استان يزد 22 مركز فعال دانشگاهي علمي كاربردي به 9 مركز كاهش يافت ولي با توجه به امكان واگذاري برخي از اين مراكز به بخش خصوصي، دو مورد از آنها يعني مراكز بهزيستي و فرهنگ و هنر با واگذاري به بخش خصوصي ادامه فعاليت خواهند داد و در مجموع با 11 مركز دانشگاهي در سال تحصيلي جديد ادامه خواهيم داد.
وي از منع قانوني فعاليت مراكز وابسته به دانشگاه جامع علمي كاربردي كه تعداد آنها در كشور 23 مورد و در يزد دو مورد در شهرستانهاي بافق و ميبد است، خبر داد و گفت: البته اين دو مركز در استان به زودي با واگذاري به بخش خصوصي، فعاليت خود را به صورت قانوني ادامه خواهند داد.
دكتر احمدي يكي ديگر اقدامات دانشگاه در جهت ارتقاي كيفي خدمات آموزشي خود را ساماندهي رشتههاي تحصيلي عنوان كرد و گفت: برخي از رشتههاي آموزشي هيچ تناسبي با موضوع مهارتي بودن رشتههاي اين دانشگاه نداشتند لذا محدوديتهاي براي پذيرش دانشجو در اين رشتهها اعمال كردهايم.
وي بازنگري در سرفصلهاي رشتههاي اموزشي را نيز با توجه به پيشرفت تكنولوژي حائز اهميت خواند و ازدر حال اجرا بودن اين مهم خبر داد.
رييس دانشگاه جامع علمي كاربردي استان يزد همچنين از اساسنامهدار شدن تمام مراكز اين دانشگاه خبر داد و گفت: بدين نحو مراكز نميتوانند بدون دليل اقدام به تعطيلي مركز كنند چرا كه با اساسنامهدار شدن امكان پيگيري حقوقي اين قبيل اقدامات آنها وجود خواهد داشت.
وي يكي از مشكلات گذشته در اين دانشگاه را تبديل برخي مراكز دانشگاهي به محلي براي ارتقاء مدارك تحصيلي كاركنان دولت اعلام كرد و گفت: در همين راستا و به رغم اين كه به ارتقاي دانش كاركنان دولت احترام ميگذاريم ولي محدوديتهاي پذيرش لحاظ كرديم به نحوي كه مقرر شد 80 درصد دانشجويان دانشگاه غيركارمند باشند.
دكتر احمدي در پايان كليات اصلاحات در دانشگاه را براي بازگشت به رسالتهاي ابتدايي اين دانشگاه يعني پرورش نيروهاي مهارتي مورد نياز جامعه موثر دانست و گفت: براساس ارزيابي و سطحبندي صورت گرفته در كشور نه تنها جايگاه دانشگاه جامع علمي كاربردي در كشور بلكه در استان نيز شاهد ارتقاي سطح هستيم به نحوي كه تعداد مراكز دانشگاهي علمي كاربردي استان در سطح دو از 2 مركز در سال گذشته به 7 مركز و تعداد مراكز سطح سه دانشگاه جامع علمي كاربردي استان در سال جاري تنها يك مورد است.
اين مسئول ابراز اميدواري كرد كه اين اصلاحات در ساختار اموزشي و اداري دانشگاه به عنوان مشوقي براي جذب بيشتر دانشجويان اين دانشگاه در سال تحصيلي جديد موثر واقع شود.
نظرات