• دوشنبه / ۲۵ تیر ۱۳۹۷ / ۱۶:۳۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: zanjan-87077
  • خبرنگار : 50160

مدیرعامل شرکت غله زنجان:

روستائیان در تهیه نان و آرد مشکلی ندارند

روستائیان در تهیه نان و آرد مشکلی ندارند


مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 14 زنجان گفت: یک‌سوم از روستاهای استان زنجان فاقد نانوایی است.


محمد ایزدی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، اظهار کرد: با توجه به اینکه راه‌اندازی واحدهای نانوایی در روستاهای دور دست ممنوع است و بر همین اساس آردرسانی به این روستاها در اولویت قراردارد، البته این روستاهای فاقد نانوایی در هشت شهرستان استان پراکنده هستند و به لحاظ دریافت آرد هیچ مشکلی در این مناطق وجود ندارد .


وی با بیان اینکه این روستاها در تهیه این ماده غذایی خود مشکلی ندارند، تصریح‌ کرد: توزیع آرد فوق‌العاده به روستاهای فاقد نانوایی، هر سه ماه یک بار انجام می‌شود .


این مسئول با بیان اینکه سال گذشته سه هزار تن آرد فوق‌العاده در بین 415 روستا برای تهیه نان مورد نیاز جمعیت ساکن در این مناطق توزیع شد،  با اشاره بر نظارت بر کیفیت آرد ارائه شده در نانوایی‌های استان، اظهار کرد: خوشبختانه کیفیت نان در استان خوب است و رتبه‌های بالای کشوری را از آن خود کرده‌ایم .


وی تصریح‌ کرد: ارزیابی‌های به‌ عمل آمده بر اساس نمونه‌برداری استاندارد و آنالیز علمی صورت می‌گیرد و نمونه‌ها در آزمایشگاه‌های مجهز تهیه و به ‌صورت ماهیانه منتشر می‌شود که بر اساس آخرین گزارش، نان‌های تولیدی استان در یک سال گذشته همواره حائز بالاترین درجات کیفیت در بین استان‌های کشور بوده است .


این مسئول با بیان اینکه اگر چه وضعیت ظاهری نان تا حدودی بازگوی کیفیت آن است، اما نمره کیفی نان‌ها پس از ارزیابی حسی، آنالیز ترکیبات، تعیین PH و غیره صورت می‌گیرد، افزود: بافت نان خوب و با کیفیت باید به راحتی در اثر کشیدن پاره شده و راحت لقمه شود و شکل نان باید یکنواخت و عاری از برآمدگی و فرورفتگی‌های غیرعادی باشد و سطح رویی نان باید دارای پوسته ظریف و یکنواخت بوده و حالت چرمی نداشته باشد. سطح زیرین نان نیز باید یکنواخت و عاری از علائم سوختگی، خمیری و پارگی باشد .


وی با تاکید بر اینکه استفاده از جوش شیرین در پخت نان غیرقانونی است، افزود: افزودنی‌های شیمیایی مانند جوش شیرین عملیات پخت و پز را تسهیل می‌كند، اما به‌دلیل تغییر PH نان، این کار برای سلامت انسان مضرر است .


این مسئول در ادامه با بیان اینکه شیوه نگهداری گندم و تبدیل آن به آرد، نگهداری آرد در فضای انبارهای سیلوها و سپس انبار نانوایی‌ها، نحوه تخمیر و پخت، دستگاه‌های پخت نان، میزان و نحوه خرید و نگهداری نان توسط مردم، از جمله عواملی است که باید در تهیه نان خوب به آن توجه شود، یادآور شد: فرآیند نامطلوب عمل‌آوری خمیر، چانه‌‌گیری و پخت نان و استفاده بی‌‌رویه از نمك با هدف بهبود كیفیت نان از اقداماتی است که پخت نان با کیفیت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.