• چهارشنبه / ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۸:۰۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: zanjan-90957
  • خبرنگار : 50165

عوامل ابتلا به سرطان روده بزرگ را می‌شناسید؟

عوامل ابتلا به سرطان روده بزرگ را می‌شناسید؟


یک فوق‌تخصص گوارش گفت: سرطان معده شایع‌ترین سرطان گوارشی در استان زنجان است.

 

حسن نیشابوری در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، اظهار کرد: در حال حاضر در دنیا سرطان در حال افزایش است و در کشور سرطان‌های شایعی که ثبت شده، سرطان پستان، سرطان سرویکس و سرطان روده بزرگ که شایع و قابل پیشگیری است ولی سرطان‌های دیگر کمتر از این سه نوع سرطان شایع است.

 

وی با بیان اینکه سه سرطان پستان، سرویکس و روده بزرگ غربالگری راحتی دارد و غربالگری این سه سرطان در کشور در حال انجام است، افزود: عمده‌ مطالعات نشان می‌دهد که دوسوم ابتلا به سرطان‌ها به دلیل عوامل محیطی است که این عوامل محیطی شامل رژیم غذایی، سبک زندگی، استفاده از برخی نوشیدنی‌ها و مواد غذایی و یا برخی مشاغل است. همچنین برخی عفونت‌ها که حتی با واکسن قابل پیشگیری است، می‌تواند عامل ابتلا به یکی از این سرطان‌ها باشد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان، ادامه داد: در مورد سرطان‌های کبد نیز ویروس‌هایی که با یک واکسن قابل پیشگیری است، عمدتا عوامل محیطی نقش مهمی دارند و به راحتی می‌توان این عوامل را تعدیل و کنترل کرد و نقش عوامل ژنتیکی در ابتلا بسیار نادر است. سبک زندگی، رژیم غذایی، دخانیات، فرآورده‌های فست‌فودی در ابتلا به سرطان‌ها به خصوص ابتلا به سرطان‌های گوارشی موثر است.

 

نیشابوری تصریح کرد: در حال حاضر سرطان معده در کشور و نیز در استان زنجان جزو شایع‌ترین سرطان‌های گوارشی است و سرطان کولون، مری در رتبه‌های بعدی قرار دارد و عوامل بسیاری از قبیل رژیم غذایی، میکروب معده و ... در ابتلا به این نوع سرطان دخیل است ولی عوامل محیطی تاثیر بالایی دارد که نباید از آن غافل شد.

 

فوق‌تخصص گوارش اظهار کرد: اگر فعالیت منظم، مصرف فیبر بالا، اجتناب از مصرف فست‌فود و گوشت‌های فرآوری شده، مورد توجه قرار گیرد، خطر و شیوع سرطان‌های اعضای فوقانی گوارش کاهش می‌یابد. همچنین مصرف گوشت قرمز به خصوص گوشت‌های فرآوری‌شده و گوشت‌های چرخ‌کرده در ابتلا به سرطان روده بزرگ نقش به‌سزایی دارد، مخصوصا میکروب‌های داخل روده ترکیب‌های سمی را تولید می‌کنند که بخشی از این ترکیبات می‌تواند در ابتلا به سرطان روده بزرگ نقش داشته باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: رابطه ابتلا به سرطان روده بزرگ و مصرف گوشت قرمز به خصوص گوشت‌های فرآوری‌ شده و گوشت‌های چرخ‌کرده، بحثی است که سال‌ها در رفرنس‌های معتبر مختلف آورده شده و مصرف این موارد جزو عوامل خطرناک برای روده بزرگ است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.