• شنبه / ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: zanjan-93408
  • خبرنگار : 50165

تدوین استاندارد چاقوی سنتی زنجان کلید خورد

چاقوسازی


مدیرکل استاندارد استان زنجان گفت: تدوین استاندارد چاقوی سنتی زنجان آغاز شده است.

 

داوود کارگرزاده در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، اظهار کرد: استان زنجان پایتخت تولید چاقوهای سنتی کشور بوده و شهره جهانی دارد و تدوین استاندارد ملی این صنعت بر عهده کارشناسان این اداره‌کل قرار گرفته است که با همکاری کارشناسان اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و نیز اساتید، کارشناسان و اتحادیه صنف چاقوسازان در دست تدوین است.

 

این مسئول ادامه داد: در این استاندارد، پس از تعیین و تعریف اصطلاحات موجود در این صنعت و تعریف انواع چاقوها، ویژگی‌های ظاهری و کاربردی در آن بیان شده و در نهایت روش‌های آزمون در راستای تعیین کیفیت چاقو تدوین خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه جلسه اولیه تدوین این استاندارد تشکیل و اعضای کمیسیون فنی از بازارچه سنتی استان که کاملا دست‌ساز است بازدید کرده‌اند، افزود: طی این بازدید، فرآیند ساخت و تولید چاقوی سنتی، توسط چاقوسازان به‌نام و مطرح استان، تشریح شده و از مواد اولیه مورد استفاده در این صنعت جهت تعیین استاندارد ویژگی‌ها، نمونه‌بردای صورت گرفته است.

 

کارگرزاده تصریح کرد: استاندارد معیار کیفیت کالا و خدمات است و استانداردسازی یک ابزار گزینشی است که باعث ایجاد تفاوت در محصولات می‌شود و به عبارتی می‌توان گفت که استاندارد‌سازی، تعیین‌کننده قواعد بازی است که امکان از میدان خارج کردن رقبای ناکارآمد را فراهم می‌کند.

 

مدیرکل استاندارد استان زنجان، یادآور شد: برای حضور در بازارهای جهانی باید معیارهای دقیق استاندارد رعایت شود و برای حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، باید کیفیت محصولات تولیدی را ارتقا بخشیم، بنابراین تولیدکنندگان باید توجه جدی و دقت‌های لازم و کافی را در رعایت استانداردها داشته باشند.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.