• چهارشنبه / ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۹:۱۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: zanjan-93959
  • خبرنگار : 50167

کارشناس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان تاکید کرد:

رعایت اصول بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات در ایام محرم

03


کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان گفت: ذبح احشام به صورت نیابتی باید در قربانگاه‌ها صورت گیرد.

 

جمال ناصحی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، در رابطه با پویش ملی سلامت مساجد، مجالس عزاداری و هیئت‌های مذهبی، اظهار کرد: همه ساله در ایام محرم و سوگواری اباعبدالله‌الحسین (ع) جلسات برون‌بخشی در جهت هماهنگی و برنامه‌ریزی با ارگان‌های مربوطه مانند شهرداری، هیئات مذهبی و ... برگزار می‌شود.

 

وی در رابطه با لزوم شناسنامه‌دار بودن افرادی که به هر نحوی در تهیه و توزیع غذای نذری دخالت دارند، افزود: از هیئت امنای همه مساجد خواسته شده است تا افرادی را که در تهیه و توزیع غذای نذری دخالت دارند به مراکز بهداشت استان معرفی شده و شناسنامه‌ای شوند تا قبل از هرگونه اقدامی برای اخذ کارت بهداشت و انجام آزمایش‌های لازم انجام گیرد تا در این خصوص افراد مناسب برگزیده شوند.

 

این مسئول با تاکید بر تهیه مواد اولیه نذورات نذری از محل‌های مورد تایید معاونت بهداشت استان زنجان صورت می‌گیرد، تصریح کرد: در جهت پیشگیری از مصدومیت و بیماری افراد، محل‌های عرضه مواد غذایی باید از لحاظ شرایط فیزیکی و بهداشتی به دور از باد و گرد و خاک بوده و امن باشد و افراد باید مواد اولیه برای تهیه غذای نذری را از محل‌های مورد تایید معاونت بهداشت استان زنجان تهیه کنند تا سبب مصدومیت و بیماری نشود.

 

ناصحی‌فر در رابطه با رعایت اصول بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات در ایام محرم، اظهار کرد: افراد باید زنجیره سرما را رعایت و مواد غذایی را در یخچال نگه‌داری کنند. غذاهای پخته شده بیش از دو ساعت نباید در هوای آزاد قرار گیرد، زیرا در مواردی به علت زیاد بودن تعداد غذاهای پخته شده نذری در هوای آزاد قرار می‌گیرد و احتمال مصدومیت را افزایش می‌دهد.

 

کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشت استان زنجان با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی ذبح احشام به صورت نیابتی در قربانگاه‌ها، افزود: ذبح احشام باید به صورت نیابتی با رعایت روابط بهداشتی و زیست‌محیطی در قربانگاه‌ها انجام شود، زیرا ذبح احشام و دام‌ها در معابر عمومی، بهداشتی و اصولی نیست.

 

این مسئول ادامه داد: در ایام محرم کارشناسان دامپزشکی در محل‌هایی که ذبح انجام می‌شود حضور دارند ولی حضور کارشناسان به این معنی نیست که مورد تایید است، زیرا محل ذبح محل مطمئنی نیست و باید از ذبح دام‌های بزرگ مانند شتر و گاو پرهیز شود.

 

وی با اشاره به حضور کارشناسان بهداشت در ایام محرم، افزود: حضور کارشناسان بهداشت توجیهی بر سالم بودن مواد غذایی و نذورات در محل‌ها نیست، زیرا نیازمند انجام آزمایش‌هایی در این زمینه است که برخی از این آزمایش‌ها حدود یک ماه به طول می‌انجامد، بلکه این افراد مواد غذایی و نذورات مشکوک را با کمک ماموران مساجد شناسایی کرده و بعد از انجام آزمایش‌های لازم عرضه می‌شود.

 

ناصحی‌فر در رابطه با ظروف یک‌بار مصرف استفاده شده در ایام محرم، اظهار کرد: ترجیحا از ظروف کاغذی، سلولوزی و گیاهی برای نوشیدنی‌های داغ و نذورات خود استفاده کنند. ظروف یک‌بار مصرف تهدیدی برای سلامت محیط و انسان‌ها است.

 

وی خاطرنشان کرد: برخی از مسمومیت‌ها مانند مسمومیت‌های ناشی از فلزات سنگین و مواد شیمیایی در دراز‌مدت اثرات خود را در قالب انواع سرطان‌ها و بیماری‌های ناشناخته را نشان می‌دهد.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.