خبرنگار: 71577
-
پس از ۱۰ سال اجرای آزمایشی
"طلا" همچنان غیرکارشناسی مالیات میدهد!
لایحه اصلاح مالیات بر ارزش افزوده طلا از ۹ به سه درصد که ماههاست از سوی سازمان امور مالیاتی به مجلس ارسال شده، هنوز بررسی و تعیین تکلیف نشده است. بر این اساس همچون ۱۰ سال اخیر مالیات بر کل قیمت طلای زینتی بسته و در هر چرخه ساخت و ذوب طلا دوباره برقرار میشود.
-
گریبان اقتصاد در مشت یک میلیون متقاضی شغل
هجوم سالانه فارغالتحصیلان دانشگاهی و متولدین اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ به بازار کار مسالهای جدی برای دولت شده است؛ به طوری که وزیر امور اقتصادی و دارایی از محدودیتهای اقتصادی برای پاسخگویی به تقاضای یک میلیونی اشتغال سخن گفته است.
-
ضعف آمارهای اقتصادی مرکز آمار در برابر بانک مرکزی
اختلاف در ارائه آمارهای بانک مرکزی با مرکز آمار مساله است که با بروز پدیده تورم ملموستر شده است؛ امری که یک اقتصاددان درباره آن معتقد است که آمارهای ارائه شده توسط مرکز آمار در حوزه اقتصاد ضعیفتر از آمارهای بانک مرکزی هستند.
-
ثبتسفارش ۴۷ ردیف تعرفهای آزاد شد+ اسامی
گمرک ایران ممنوعیت ثبت سفارش ۴۷ ردیف تعرفهای را برداشته است؛ دستوری که به نظر میرسد جهت حمایت از سه صنعت بزرگ نساجی، فلزات و خودرو انجام شده است.
-
معاون گمرک اعلام کرد
ترخیص ۱۳ هزار خودروی دپو شده از هفته آینده
معاون گمرک ایران از ترخیص ۱۳ هزار خودروی انبار شده در گمرک خبر داد.
-
بلاتکلیفی ۱۷ ساله ۱۰ هزار کانتینر کالا در گمرک!
در نشست مشترک بین مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان هرمزگان و گمرک شهید رجایی اعلام شد که ۴۲ هزار کانتینر در محوطه های بندر شهید رجایی دپو شده که ۱۰ هزار کانتینر از سال ۸۰ تا حالا تعیین تکلیف نشده اند.
-
یک اقتصاددان:
آمارهای بانک مرکزی تخصصیتر است
اختلاف دو نهاد آماری رسمی در ارائه نرخ تورم در ماههای گذشته مقولهای است که باعث ایجاد بحثهای زیادی پیرامون این مساله شده است؛ در همین راستا یک اقتصاددان معتقد است بدنه آماری بانک مرکزی سابقه و تخصص بیشتری در ارائه آمارهای اقتصادی دارد.
-
وزارت بهداشت حق بیمهها را کجا خرج میکند؟
اختلاف بین آمارهای سازمان پزشکی قانونی با برآوردهای وزارت بهداشت از تعداد مصدومین در سال گذشته باعث شده ابهامات زیادی در رابطه با هزینهکرد منابع بیمهها نزد وزارت بهداشت به وجود بیاید؛ این در حالی است که مدیرکل توسعه مدیریت ریسک بیمه مرکزی نیز از عدم امکان استنتاجی منطقی از گزارش ارسالی توسط وزارت بهداشت میگوید.
-
یک اقتصاددان بررسی کرد
تبعات اقتصادی منتشر نشدن آمارهای بانک مرکزی
بانک مرکزی هنوز نرخ تورم مصرف کننده در ماه گذشته را اعلام نکرده است؛ امری که یک اقتصاددان معتقد است عدم انتشار آمارهای بانک مرکزی به لحاظ دقت بیشتری که دارد میتواند باعث اشتباه در تصمیمگیری فعالان اقتصادی شود.
-
جان عمران بسته به جان نفت
حوزه عمران یکی از مهمترین و نیرو برترین صنایع اقتصادی کشور است که هرگونه تغییر و تحول در میزان بودجه آن میتواند روی قشر وسیعی از فعالان اقتصادی اثرگذار باشد؛ مرکز پژوهشهای مجلس در این راستا بررسیهایی را درباره رابطه بودجه عمرانی و درآمدهای نفتی انجام داده است.
-
طی ۹ ماه امسال
صادرات زیاد شد؛ واردات کم
تراز تجارت خارجی کشور تا پایان آذر امسال به ۷۳۸ میلیون دلار رسید و به روند مثبت خود ادامه داد؛ چراکه صادرات بیش از پنج درصد افزایش یافته و واردات نزدیک به ۱۶ درصد کم شده است.
-
علت ارزانی برخی بیمهنامهها چیست؟
مدیرعامل بیمه تجارت نو با بیان اینکه شرکتهای بیمهای نوپا هزینههای پرسنلی کمتری پرداخت میکنند، این مساله را عاملی برای ارزان بودن نرخ بیمهنامههای شرکتهای نوپا ارزیابی کرد.
-
یک اقتصاددان بررسی کرد
فاصله نرخ تورم رسمی با تورم لمسی چقدر است؟
افزایش محسوس قیمت اقلام مصرفی مسالهای است که یک اقتصاددان آن را از طریق افزایش قیمت ارز بررسی کرده و بر این اساس آمارهای ارائه شده توسط نهادهای رسمی را متناسب با افزایش قیمتها نمیداند.
-
عمان برای ایرانیها ویزای ریالی صادر میکند
عمان در فرودگاه مسقط، امکان صدور ویزای فرودگاهی یک ماهه به ارزش ۲۰ ریال معادل ۵۶۰ هزار تومان را برای عموم مسافران ایرانی فراهم کرده است؛ اتفاقی که میتواند باعث شود این کشور به مقصدی جایگزین برای سفرهای تفریحی ایرانیان تبدیل شود.
-
افزایش تورم آرامش سپردهها را به هم میزند؟
افزایش نرخ تورم اعلام شده از سوی نهادهای رسمی در ماههای گذشته باعث شده نرخ تورم به حداکثر سود پرداخت شده توسط بانکها نزدیک شود که به گفته یک کارشناس، در چنین شرایطی چون مساله سود برای صاحبان ۹۰ درصد از سپردهها اهمیتی ندارد نمیتواند چندان اثری بر خروج سرمایهها داشته باشد.
-
سرمایهگذاری بیمهها در بانکها کاهش مییابد
مدیرعامل بیمه البرز از تلاش سندیکای بیمهگران و بیمه مرکزی برای اصلاح آییننامه سرمایهگذاری شرکتهای بیمه به منظور کاهش حداقل سرمایهگذاری بیمهها در بانکها از ۳۰ درصد به ۱۵ درصد خبر داد.
-
از هستههای اندیشهورزی چه کاری برمیآید؟
هستههای اندیشهورزی ایدهای بود که وزیر امور اقتصادی و دارایی آن را مطرح کرد؛ ایدهای که میتواند در شرایط اقتصادی فعلی به حل مسائل اقتصادی کمک زیادی کند.
-
نرخ رشد اقتصادی نیمه اول امسال اعلام شد
حجم محصولات ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال ١٣٩٠ در شش ماهه اول امسال به رقم ۳۷۳ هزار و ۸۸۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان با احتساب نفت و ۲۸۹ هزار و ۹۵۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بدون احتساب نفت رسیده است.
-
تورم ۲۳ درصدی خوراکیها در پایان پاییز
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران محدوده تغییرات تورم ۱۲ ماهه در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» بین ۲۲ درصد برای دهک اول تا ٢٤.٤ درصد برای دهک دهم است که به طور میانگین تورم ۲۳.۲ درصدی در این بخش حاکم بوده است.
-
ممنوعیت واردات کالاهای دستدوم برداشته شد
لغو ممنوعیت ثبت سفارش و واردات کالاهای مستعمل مشمول استاندارد اجباری به گمرک اعلام شد.
-
دولت الکترونیک چگونه از پس غول فساد برمیآید؟
رئیس دولت دوزادهم در سخنرانی خود در زمان تحویل لایحه بودجه ۱۳۹۸ به مجلس شورای اسلامی تاکید ویژهای بر مقوله "دولت الکترونیک" برای حل مسائل مربوط به فساد و رانت در اقتصاد کشور داشت؛ اما دولت الکترونیک چگونه میتواند از پس غول فساد بربیاد؟
-
/لایحه بودجه ۹۸/
۱۳۲۶ میلیارد تومان سهم وزارتخانه اقتصاد از بودجه
بودجه وزارتخانه امور اقتصادی و دارایی برای سال آینده هزار و ۳۲۶ میلیارد و ۵۵۴ میلیون تومان و بودجه صندوق تامین خسارتهای بدنی هم ۷۰۰ میلیارد تومان پیشبینی شده است.
-
/لایحه بودجه ۹۸/
افزایش سهم گمرک از بودجه دولت
بودجه گمرک جمهوری اسلامی ایران برای سال آینده ۱۲۳۱ میلیارد و ۷۴۶ میلیون تومان برآورد شده است.
-
افزایش ۳۰۰۰ میلیاردی سهم مالیاتیها از بودجه
سهم سازمان امور مالیاتی از بودجه سال بعد ۵ هزار و ۶۴۰ میلیارد و ۷۷۰ میلیون تومان پیشبینی شده است.
-
/لایحه بودجه ۹۸/
افزایش عوارض واردات لوازم آرایشی
مجموع درآمد دولت از محل افزایش ۱۰ درصدی عوارض گمرکی بر واردات لوازم آرایشی ۱۶ میلیارد تومان پیشبینی شده که این مبلغ برای خرید عضو مصنوعی (پروتز) حلزون جهت کاشت حلزون شنوایی تخصیص خواهد یافت.
-
/لایحه بودجه ۹۸/
مالیات نهادهای انقلابی در سال آینده چقدر است؟
لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ در حالی توسط رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد که در آن سهم مالیات نهادها و بنیادهای انقلاب اسلامی هم مشخص شده است.
-
/لایحه بودجه ۹۸/
لغو معافیت مالیاتی صادرکنندگانی که ارزشان را برنگردانند
بر اساس لایحه بودجه سال آینده هرگونه معافیت مالیاتی برای درآمدهای حاصل از صادرات کالا و خدمات از جمله کالاهای غیرنفتی، محصولات بخش کشاورزی و مواد خام در مواردی که ارز حاصل از صادرات طبق مقررات اعلامی بانک مرکزی به چرخه اقتصادی کشور برگردانده نشود، ملغی خواهد بود.
-
/لایحه بودجه ۹۸/
افزایش سهم پرداختی بیمهها برای کاهش تصادفات
بر اساس لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ شرکتهای بیمه مکلف شدهاند هفتهای ۳۰۰ میلیارد تومان بابت کاهش تصادفات جادهای در اختیار سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، نیروی انتظامی و سازمان اورژانس قرار دهند که این مبلغ در سل جاری 250 میلیارد تومان بود.
-
اثرات نرخ تورم بر سودهای بانکی
سبقت گرفتن نرخ تورم اعلامشده توسط مرکز آمار (۱۸ درصد) از نرخ سود مصوب بانک مرکزی (۱۵ درصد)، پدیدهای است که یک اقتصاددان معتقد است میتواند باعث خروج سپردهها از بانکها و تاثیرگذاری بر بازارهای سرمایهای دیگر شود.
-
وعده تسهیل خروج کالا از گمرک تا پایان سال
معطل شدن کالاهای وارداتی مربوط به حوزههای تولید در گمرک، نگرانیهایی ایجاد کرده چراکه میتواند روی کل فرایند تولید داخلی اثرگذار باشد. در این راستا مدیرکل مرکز واردات گمرک ضمن تاکید بر اینکه ۹۵ درصد کالاهایی که اظهار میشوند در کمتر از سه روز از گمرک ترخیص میشوند، وعده داد که تا پایان سال و سال آینده روال خروج کالا از گمرک تسهیل میشود و با کاهش نرخ دلار نیز مشکلات تخصیص ارز در حال برطرف شدن است.