• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۱
  • GMT 12:41

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • فتوبلاگ
  • English

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۱
  • GMT 12:41

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • فتوبلاگ
  • English

دودی کردن ماهی به روش سنتی

۲۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۹

دودخانه «موبندان» در روستای موبندانِ لنگرود قرار دارد. قدمت این دودخانه به ۲۰۰ سال می‌رسد و صاحب فعلی آن  علی نقی ترابی‌نیا است که پنج نسل از خانواده‌اش در حرفه سنتی ماهی دودی فعالیت دارند. فصل صید ماهی اوج کار این دودخانه است. بعد از خرید ماهی‌ها شکم آنها را خالی می‌کنند، ماهی‌ها را در حوضچه‌های آب و نمک و روناس می‌گذارند و بعد از مدتی آن‌ها را با آب سرد می‌شویند و آویزان می‌کنند تا خشک شوند، سپس در آخرین مرحله آن را در دودخانه قرار می‌دهند تا ماهی‌ها دودی شوند. در این گزارش تصویری این فرایند را مشاهده می‌کنید.

  • صیادان در حال جمع کردن تور پره هستند تا ماهی‌های به دام افتاده را به ساحل بیاورند.
  • دو صیاد، ماهی‌های به دام افتاده را درون جعبه‌ای می‌گذارند.
  • بعد از به سبد ریختن ماهی‌ها آن‌ها را با وانت به محل انبار می‌برند.
  • علی‌نقی ترابی‌نیا، رئیس دودخانه «موبندان» که پنج نسل از خانواده‌اش در حرفه سنتی ماهی دودی فعالیت می‌کنند.
  • زنان کارگر در حال مهیا کردن ماهی‌ها برای قرار دادن در آب و نمک
  • ماهی‌ها برای مدتی در آب و نمک قرار داده می‌شوند
  • مراحل دودی کردن ماهی در لنگرود گیلان
  • زنان ماهی‌ها را با ساقه برنج کلاف می‌کنند.
  • ماهی‌های قرار داده شده در آب و نمک و روناس
  • کارگران در حال قرار دادن دسته‌های ماهی در جایگاه برای خشک شدن
  • دسته‌های ماهی دودی آویزان شده قبل از ورود به دودخانه
  • مراحل دودی کردن ماهی در لنگرود گیلان
  • ماهی‌های داخل حوضچه آب و نمک و روناس‌
  • ماهی‌های خشک شدۀ آماده در گوشه‌ای از کارگاه آویزان شده‌اند.
  • سنگ‌های نمک که بعد از خرد شدن در فرآیند دودی کردن استفاده می‌شوند.
  • یکی از کارگرها در حال کار در دودخانه
  • دسته‌های ماهی و کلاف شده با ساقه‌های برنج
  • دسته‌های ماهی بعد از قرار گرفتن در آب و نمک و روناس با آب سرد شسته می‌شوند
  • کار کردن کارگرها در کارگاه
  • نمایی از ماهی‌ها قبل از ورود به دودخانه
  • آماده سازی ماهی‌ها برای ورود به دودخانه
  • ماهی‌های آویزان شده در دودخانه
  • آقای ترابی‌نیا در حال آتش زدن خاک اره برای دودی کردن ماهی‌ها در دودخانه‌
  • دسته‌های آویزان شده ماهی‌ها در دودخانه
  • دسته‌های ماهی در دودخانه‌
  • مراحل دودی کردن ماهی در لنگرود گیلان
  • دسته‌های آویزان شده ماهی دودی
  • نمایی از مغازۀ ماهی دودی فروشی در شهر رشت
  • ماهی دودی‌های آماده برای فروش
  • بازار ماهی فروشان رشت
  • دبیر امیر خلوصی
  • ماهی دودی
  • منطقه گیلان
  • صید ماهی
  • استانی-عکس
  • مخابرات

لینکستان

    بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ تجهیزات پزشکی بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور آهنگ جدید ایرانی خرید سی‌ پی کالاف دستگاه لیزر برش فلز سوالات آیین‌ نامه تور کیش با اقساط و شرایط ویژه شرکت‌های طراحی سایت در تهران خرید قسطی ساندویچ پانل پزشک 24 دانلود آهنگ جدید نرم‌افزار صورتحساب الکترونیکی
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
ISNA
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved