جام جهانی

  • چهارشنبه / ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۵:۰۲
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1401031812746
  • خبرنگار : 50024

حاشیه‌نشینی گریبان کرج را گرفته است

حاشیه‌نشینی گریبان کرج را گرفته است

ایسنا/البرز عضو شورای شهر کرج گفت: ساماندهی بافت‌های فرسوده به تنهایی از عهده شهرداری بر نمی آید و به همکاری مالکان و سازندگان هم نیاز دارد.

مهاجری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته شاهد افزایش حاشیه نشینی در مناطقی از کرج هستیم، اظهار کرد: هرچند مناطق حاشیه‌ای از لحاظ استحکام بنا و ایمنی با مشکلاتی مواجه هستند ولی جزء بافت‌های فرسوده و قدیمی به شمار نمی‌آیند و اتفاقا حاشیه نشینی پدیده‌ای است که طی چند دهه گذشته گریبان کلانشهرها از جمله کرج را گرفته است.

وی ادامه داد: زمین‌های مناطق حاشیه‌ای اغلب قولنامه‌ای و بدون سند رسمی هستند و همین باعث شده نظارت و بازرسی خاصی بر واحدهایی که در آنها ساخته می‌شود صورت نگیرد.

وی در ادامه به وجود بافت فرسوده به عنوان دیگر معضل کرج اشاره کرد و گفت: بافت فرسوده ویژگی‌های خاصی دارد که از عدم استحکام، ریزدانه بودن و قدیمی بودن بنا، معابر تنگ و غیر استاندارد به عنوان بخشی از آنها می‌توان نام برد.

این مسئول تاکید کرد: به دلایلی از جمله معابر و کوچه های باریک، ساخت و سازهای غیر استاندارد و .. خدمات رسانی به شهروندانی که در بافت‌های فرسوده ساکن هستند با مشکلات زیادی مواجه است و همین باعث شده مدیریت شهری برای ساماندهی این فضاها دست به کار شود.

مهاجری با بیان بخشی از اقدامات صورت گرفته برای ساماندهی بافت‌های فرسوده ابراز کرد: شهرداری از چند سال گذشته سیاست‌های تشویقی خاصی برای ترغیب مالکان این واحدها لحاظ کرده که تخفیف ۹۰ درصدی هزینه پروانه ساخت یکی از این امتیازات است.

وی افزود: علاوه براین، اگر چند مالک واحدهای کوچک خود را تجمیع کنند، در شرایط مشخصی می‌توانند طبقه اضافی احداث کنند.

وی اظهار کرد: در این بین، ارائه امتیازات ویژه به سازندگان هم نقش به سزایی در ترغیب و تشویق آنها برای ورود به ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده دارد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر کرج با بیان اینکه شهرداری هم می‌تواند با اجرای طرح تجمیعی واحدهای ریزدانه در بافت‌های فرسوده به ساماندهی این فضاها کمک کند، گفت: البته این طرح هنوز به طور کامل رنگ و بوی اجرایی به خود نگرفته است.

مهاجری با تاکید بر اینکه صحبت‌های اولیه با متخصصان امر برای بلوک بندی واحدهای موجود در بافت های فرسوده صورت گرفته، توضیح داد: بعد از بلوک بندی، شهرداری می تواند به عنوان واسط بین مالکان این واحدها و سازندگان قرار بگیرد تا از این طریق شاهد تبدیل ساختمانهای قدیمی به مجتمع های مدرن و استاندارد باشیم.

وی ابراز کرد: شهرداری در منطقه اخترآباد مهرشهر ملکی داشت که ساخت ۱۴۷ واحد مسکونی در آن طراحی شده و در صورت مهیا بودن شرایط حقوقی و قانونی، امکان معاوضه آنها با تعدادی از واحدهای بافت‌های فرسوده شهر وجود دارد.

وی گفت: با این کار شهرداری می‌تواند ملک‌های واگذار شده در بافت‌های فرسوده را تجمیع و نسبت به ساخت اصولی آنها اقدام کند.

وی ابراز کرد: اولویت اول شهرداری برای معاوضه، واحدهای مسکونی تپه مرادآباد است و در حال بررسی همه جانبه این طرح هستیم.

وی ابراز کرد: ساماندهی بافت‌های فرسوده به تنهایی از عهده شهرداری بر نمی آید و به همکاری مالکان و سازندگان هم نیاز دارد.

انتهای پیام