جشنواره فجر

  • جمعه / ۲ مرداد ۱۳۸۳ / ۱۶:۵۲
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8305-00455
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

دعوت ازمهندس ميرحسين موسوي؛ اظهارات محتشمي‌پور، كروبي، موسوي بجنوردي، ميردامادي، آذروش، حجاريان، رمضان‌زاده، محمدرضا خاتمي و قمي

دعوت ازمهندس ميرحسين موسوي؛
اظهارات محتشمي‌پور، كروبي، موسوي بجنوردي، ميردامادي، 
آذروش، حجاريان، رمضان‌زاده، محمدرضا خاتمي و قمي

در پي دعوت مجمع روحانيون مبارز از مهندس ميرحسين موسوي فرزند دانشگاهي حضرت امام خميني (ره)، نخست‌وزير دوران پرافتخار دفاع مقدس، براي حضور در انتخابات رياست‌جمهوري، تعدادي ديگر از گروهها و شخصيتهاي سياسي نيز در اين باره اعلام نظركرده‌اند. خبرگزاري دانشجويان ايران، ايسنا، براي اطلاع مخاطبان ارجمند ، آخرين ديدگاه ها را تقديم مي كند.

*** دبيركل مجمع روحانيون مبارز:

با توجه به مجموعه‌ي قرائن و شواهد و نقل‏هايي كه شد، تصميم به دعوت از مهندس موسوي گرفتيم

حجت‌الاسلام والمسلمين مهدي كروبي گفت: مجمع روحانيون مبارز جهت جلب نظر مهندس مير حسين موسوي براي حضور در انتخابات رياست جمهوري، جلسه‏اي را در آينده‏اي نزديك با ايشان خواهد داشت.

دبير كل مجمع روحانيون مبارز در گفت‏وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه امروز بيش از پيش، سمت و سوي انتخابات رياست جمهوري مشخص شده و به آن نزديك مي‏شويم، اظهار داشت: در كميته‏ي سياسي مجمع روحانيون مبارز كه چند هفته‏ي پيش برگزار شد بر اصل حضور در انتخابات آتي رياست جمهوري، وحدت نيروهاي وفادار به خط امام (ره) و قانون اساسي، بحث و بر آن تاكيد شد.

وي گفت: در اين جلسه عده‏اي بر اين نظر بودند كه در مورد فرد صحبت نشود. اما اكثريت قاطع دوستان بر اين مساله تاكيد داشتند و از آنجا كه مهندس مير حسين موسوي مورد توجه و تاكيد اكثر دوستان بودند، تعيين شد كه مجمع روحانيون مبارز در بيانيه‏اي از حضور مهندس مير حسين موسوي در عرصه‏ي انتخابات آينده حمايت كرده و جلسه‏اي را جهت جلب نظر ايشان در آينده‏اي نزديك نيز داشته باشد.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، در پاسخ به اينكه آيا مجمع روحانيون مبارز از نظر تلويحي مهندس موسوي اطلاع دارد يا نه، گفت: ما با توجه به مجموعه‌ي قرائن و شواهد و نقل‏هايي كه شد، اين تصميم را گرفتيم.

وي درباره‏ي بيانيه‏ي حزب متبوعش و حمايت از شخص مهندس موسوي اظهار داشت: مجمع روحانيون مبارز در رابطه با انتخابات رياست جمهوري و كانديداي مورد حمايت قبلا بحثي را به طور جدي نداشت و البته پرداختن به اين موضوع را زود مي‏دانستيم بنابراين دليل خاصي نداشت. اما در جلسه‏اي كه در اين رابطه با اعضا داشتيم ضمن بحث‏هايي كه در خصوص اصل حضور و مشاركت در انتخابات شد، در رابطه با كانديداي مورد نظر بيشتر از همه مهندس موسوي به ذهن‏ها متبادر بودند.

دبير كل مجمع روحانيون مبارز، افزود: بنابراين بنا شد بعضي از دوستان معزز از جمله آيت الله موسوي بجنوردي و آيت الله توسلي از سوي مجمع ديداري با مهندس موسوي داشته باشند و يك جلسه هم ايشان به مجمع بيايند كه البته تا الان آيت الله بجنوردي اعلام آمادگي كرده است.

رييس سابق مجلس ششم، در رابطه با ديدار فراكسيون اقليت مجلس هفتم با ايشان گفت: در اين جلسه (دوشنبه بعدازظهر) مطالب و نقطه‏نظراتي از سوي اين فراكسيون مطرح شد و در كل جلسه‏ي خوبي بود و هم‏چنين بحث‏هايي در مورد موضوعات داخلي، خارجي و مسايل مجلس بيان شد كه بنا شده است در رابطه با نتيجه و موضوعات مطرح در اين جلسه فراكسيون اقليت بيانيه‏اي را منتشر كند.

وي در خصوص عملكرد مجلس هفتم در رسيدگي به ابهامات و ايرادات برنامه‏ي چهارم، گفت: من قبلا درباره‏ي برنامه چه در مجلس و چه در مجمع تشخيص مصلحت نظام، حرف‏هايم را زده‏ام و بنا ندارم ديگر چيزي بگويم، چرا كه معتقد بودم نبايد برنامه به مجلس بازگردد.

اما اميدواريم با رعايت همه‏ي جوانب، كميسيون تلفيق، ديگر نمايندگان و صحن مجلس از محافظه‏كار و اصلاح‏طلب برنامه را به طور احسن بررسي كنند.

كروبي با بيان اينكه برنامه متعلق به كل كشور است تصريح كرد: در برنامه‏ي پنج ساله‏ي چهارم مسايل چشم‏انداز بيست ساله رعايت شده است لذا اميدوارم مجلس با آشنايي و توجهي كه به منافع ملي و توسعه‏ي پايدار دارد، در پايان برنامه‏ي خوبي را به دولت ارايه كند.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، درباره‏ي راي اعتماد مجلس به شريف‏زادگان وزير رفاه و تامين اجتماعي گفت: در اين خصوص از عموم مجلسيان تشكر مي‏كنم.

وي افزود: با توجه به اينكه مجلس هفتم در آغاز كارش است و دولت در پايان كار، معرفي يك وزير و راي اعتماد به آن بسيار مثبت است.

دبير كل مجمع روحانيون مبارز، درباره‏ي طرح استيضاح وزير راه و ترابري به خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: دولت و مجلس به تناسب وظايف، هر كدام مسووليت‏هايي دارند اما هر يك از آنها زمان و مقطع خاص خود را مي‏طلبد.

رييس سابق مجلس شوراي اسلامي، با اشاره به سال پاياني كار دولت و ضرورت انجام درست وظايف و مسووليت‏ها، گفت: گاهي تغيير و تحول‏ها براي برنامه‏هاي بعدي كه نسبتا درازمدت هم هست، مثبت است. اما گاهي در پايان برنامه عواقب و نتايج خوبي در بر ندارد. البته بنده نمي‏خواهم در اختيارات دولت و مجلس به اين معنا دخالت كرده باشم هر نهادي بر اساس قانون مي‏تواند از اختياراتش استفاده كند اما مقطع و فصل به كار گيري آن اختيارات بسيار مهم و موثر است.

*** حجت الاسلام و المسلمين محتشمي‏پور:

حمايت از موسوي تقويت وفاق است

ميرحسين موسوي داراي جميع شايستگي‌هاي تصدي رياست‌جمهوري است

يك عضو ارشد مجمع روحانيون مبارز گفت: قطعا مهندس ميرحسين موسوي داراي جميع ويژگي‏هاي يك فرد شايسته براي تصدي پست رياست‌جمهوري است.

حجت‌الاسلام والمسلمين محتشمي‏پور، كه با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت‏وگو مي‏كرد در ارزيابي خود از دعوت از مهندس ميرحسين موسوي براي شركت در انتخابات رياست‌جمهوري و ارزيابي از تاثير حضور وي در ايجاد انسجام در گروه هاي خط امام ، گفت: خداوند متعال در قرآن كريم امر فرموده است كه امانت را به اهلش بايد سپرد. اين قول مبارك قرآني مسووليتي را بر عهده‏ي فرد فرد ملت ايران گذاشته كه همه مسلمان‏ها، مسووليت‏هاي كوچك و بزرگ را بايد به اهل آن بسپارند؛ به كساني كه به هر حال شايستگي لازم را براي ايفاي مسووليت و تكليف داشته باشند و طبيعتا اين امر دوجانبه است و هم صاحبان امانت و هم امانتداران و كساني كه مي‏توانند امانت را به خوبي نگهداري كنند را در بر مي‏گيرد.

وي افزود: بحث انتخابات رياست جمهوري سال آينده به نظر من يكي از مهم‏ترين فرصت‏هايي است كه به عهده‏ي مردم ايران و طبيعتا كانديداهاي مورد نظر قرار داده شده است و هم از نظر شرايط زماني و مكاني و هم از حيث حفظ و حراست از ارزش‏هاي انقلاب و همين طور نظام جمهوري اسلامي در عرصه‏ي داخلي و خارجي حائز اهميت فوق العاده است، بنابر اين تصور مي‏كنم بايد از چند بعد و زاويه اين مساله را مورد توجه قرار داد.

بعد از پيروزي انقلاب اسلامي نيز مردم از نقش تعيين كننده‏اي برخوردار بوده اند. بحث حضور مردم در دفاع مقدس و حمايت از قلمرو سرزميني و همين طور در عرصه‏هاي سياسي و بين‏المللي به عنوان پشتوانه‏ي انقلاب اسلامي و نظام به روشني هويداست و تا وقتي كه اين مردم با اين بينش و آگاهي در صحنه حضور داشته باشند، طبيعي است كه دشمن هر قدر هم قدرتمند باشد نمي‏تواند طرفي ببندد و كاري از پيش ببرد.

وي ادامه داد: نمونه‏ اي از حضور آگاهانه‏ي مردم انتخابات دوم خرداد سال 76 است و انتخاب آقاي خاتمي در آن شرايط سخت و دشوار. طبيعتا اين ملت با اين پيشينه، و اين سرزمين كهن و تمدن بزرگ طبيعتا هر گاه كه احساس كند حضور و مشاركتش در روند سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي تاثيرگذار است، حتي در عرصه‏هاي امنيتي و نظامي، حضور مي‏يابند، اما اگر احساس كند كه حضور و مشاركتش تاثيرگذار نيست ، آنجاست كه رغبتي از خود براي حضور و مشاركت نشان نمي‏دهد و نمونه‏ي آن انتخابات مجلس هفتم بود كه وقتي چنين احساسي را پيدا كردند حدود 50 درصد از واجدان شرايط راي حاضر نشدند و مشاركت نكردند، پس اگر ملت احساس كند كه رايش تاثيرگذار است و مي‏تواند نقش آفرين باشد و احساس كند كه براي آنها در سرنوشت كشورشان ارزش قائل هستند مي‏آيند و شايسته‏ترين فرد را انتخاب مي‏كنند. ولي اگر احساس كند شايسته‏ترين فرد هم اگر بيايد يا نمي‏گذارند يا نمي‏تواند كاري را انجام بدهد و آن نقشي را كه بايد براي ملت قائل شود، نمي‏تواند ايفا كند طبيعتا حضور كم رنگي خواهد داشت.

نماينده‏ي سابق مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: پس انتخابات رياست جمهوري در سال آينده از دو بعد به نظر من اهميت دارد كه گفته شد. مساله‌ي ديگر پيشنهاد و درخواست مجمع روحانيون مبارز از آقاي مهندس مير حسين موسوي است. به نظر من ايشان داراي ويژگي‏هاي متعدد و مختلفي است البته اين ويژگي‏ها ممكن است در ديگراني هم باشد و قطعا هست ولي تجمع اين ويژگي‏ها در شخص آقاي مهندس موسوي و شناختي كه مجمع از اين شخصيت دارد، سبب شده است كه از ايشان دعوت كند كه كانديداي رياست جمهوري شود.

محتشمي پور به خبرنگار ايسنا گفت: اولين چيزي كه در مهندس موسوي وجود دارد اين است كه ايشان داراي غني‏ترين تجربه‏ي اجرايي در كشور بعد از پيروزي انقلاب اسلامي است. رييس دولت و نخست وزيري در هشت سال دفاع مقدس در بحراني‏ترين زمان‏ها به يك تدبير و مديريت بسيار قوي و عاقلانه نيازمند است. اگر بخواهم شرايط آن دوران را بيان كنم خيلي به درازا خواهد كشيد فقط عرض مي‏كنم سال 1365 بنده عهده‏دار وزارت كشور بودم يكي از سخت‏ترين دوران‏هاي مديريتي كشور بود، سالي كه كمتر از 6 ميليارد درآمد نفت داشتيم و بيش از 50 درصد كل درآمد كشور بالاجبار بايد در دفاع از سرزمين مقدس ايران هزينه مي شد و اداره‏ي كشور ايران با آن حجم وسيع از تخريب‏هايي كه به وسيله‏ي بمباران‏ها و موشك‏باران‏هاي مناطق مختلف صورت مي‏گرفت با كمتر از 3 ميليارد دلار درآمد نفتي كاري شبيه معجزه بود و مهندس موسوي و دولت او توانستند به بهترين وجه و با كمترين تنش و با كمترين فشار روي مردم عزيز ايران، اين سال‏هاي سخت را مديريت كنند و پشت سر بگذارند.

عضو مجمع روحانيون مبارز ادامه داد: مهندس موسوي داراي تدين ،تعهد و مسووليت پذيري بسيار بالاست. وي داراي هوش فوق‏العاده و شناخت عميق مسايل سياسي در داخل و در عرصه‏ي بين المللي است و با همان فوق‏العادگي كه دارد، مي‏تواند راهكارهاي مناسب را براي حل مشكلات و پشت سر گذاشتن بحران‏ها و مسايل مختلفي كه در عرصه سياست داخلي و خارجي است بيابد و اجرا كند.

آقاي مهندس موسوي برخوردار از مناسبات خوب با اساتيد و روشنفكران جامعه‏ي دانشگاهي است و همزمان قدرت و توان برقراري مناسبات خوب با حوزه‏هاي علميه و ساير اقشار مردم را داراست و ساير ويژگي‏هايي كه از آقاي مهندس موسوي يك شخصيت شايسته و كارآمد و كاملا مناسب براي كانديداتوري رياست جمهوري مي‏سازد .

محتشمي پور ادامه داد : قطعا به نظر ما حمايت از مهندس موسوي و كانديدا شدن ايشان موجبات وفاق ملي در عرصه‏ي داخلي و خارجي را تقويت خواهد كرد. من اميدوارهستم كه آقاي مهندس با پذيرش پيشنهاد مجمع روحانيون مبارز و دعوتي كه از اين برادر بزرگوار كرده‏اند، از هم اكنون بتواند با همكاري مشاوران مختلف سياسي، اقتصادي و فرهنگي كه خودشان انتخاب مي‏كنند برنامه‏ ها ي جامع و مانع و سياست‏هاي مدبرانه‏اي را براي اداره‏ي كشور در هشت سال آينده در نظر بگيرند و با انتخاب نيروهاي لايق و شايسته و مسووليت‏پذير در زمينه‏هاي مختلف به عنوان همكار در دولت بتوانند مدير خوبي براي ايران باشند، همان طور كه دولت او در دوران حيات پر بركت حضرت امام (ره)به عنوان دولت خدمتگزار مطرح شد و حتما خدمتگزاران شايسته‏اي براي ملت ايران بودند كه امام آن گونه از ايشان حمايت مي كردند و اين محبوبيت و گرايش وسيعي كه به ايشان هست ثابت كرده است كه در آن دوران توانسته اند مطالبات و خواست‏هاي ملت مسلمان ايران و ارزش‏هاي انقلاب و نظام را اجابت كنند و به جا بياورند.

وي افزود: البته موفقيت هر دولتي و از جمله دولت مهندس موسوي به اين است كه ضمن اين كه ملت از او حمايت مي‏كند ديگر قوا هم در اين راه همكاري و ياري كنند و اين‏گونه نباشد كه هر نهاد و ارگاني بخواهد دم از استقلال بزند؛ استقلال نبايد به مفهوم مقابله مثلا دستگاه قضايي يا هر نهاد ديگر با دولت و مديران اجرايي باشد، اگر انشاءالله دولت مهندس موسوي تشكيل شود بايد با او همياري و همدلي وجود داشته باشد.

محتشمي پور درباره‌ي توصيه به مخالفين احتمالي مهندس موسوي به ايسنا گفت: مخالفين مهندس دو دسته اند يك دسته كساني كه با اصل نظام مخالفند. كساني مثل دگرانديشان و منافقين و اپوزيسيون خارج از كشور ،كه اين ها با كل نظام و انقلاب و مهندس موسوي هم به تبع آن كينه دارند و همان طور كه در دوران هشت سال دولت مهندس موسوي را مورد دشمني قرار مي دادند دشمني هاي خود را ادامه خواهند داد.

دسته ديگر كساني هستند كه در آن هشت سال با مهندس موسوي و با سياست‌ها و برنامه‌هاي مردمسالارانه و حمايتگرانه از اقشار محروم جامعه مخالف بودند چرا كه منافع مادي‌شان تأمين نمي شد. ثروت اندوزان و پول پرستاني كه اگر آنها را از در بيرون كنيد از پنجره وارد مي شوند و آنها سعي دارند كه لطمه‌اي به سرمايه‌هايشان نخورد و هر گاه احساس خطر كنند ثروتشان را از كشور خارج مي‌كنند.

حجت السلام والمسلمين محتشمي پور افزود : به اين‌هايي كه با لباس دين و جمهوري اسلامي با مهندس موسوي مخالفت مي كنند توصيه مي كنم كه اگر حتي خواهان حفظ منافع خود هم هستند بايد در سايه‌ي نظام جمهوري اسلامي به آن بيانديشند. اين نظام در صورتي كه چهره‌ها و شخصيت‌هايي مثل مهندس موسوي در عرصه مديريت آن حاضر باشند تقويت مي شود و با حضور نسل جوان است كه پايداري اسلام و نظام جمهوري اسلامي تداوم مي ‌يابد.

وي در ادامه خطاب به مخالفان مهندس موسوي گفت: نمي گويم شما رقابت نكنيد و يا كانديدا معرفي نكنيد شما اين كار را مي كنيد اما توصيه مي كنم كه به صورت انساني و اسلامي رقابت كنيد.

محتشمي با تأكيد بر دغدغه‌هاي مجمع روحانيون مبارز در حفظ نظام گفت: مجمع روحانيون مبارز، متشكل از مجموعه‌اي از چهره‌هاي برجسته روحاني است كه مورد علاقه و لطف حضرت امام بودند و امام با توجه به افكار و انديشه‌هايي كه در اين مجموعه با وجود چهره‌هايي همچون آيات محترم موسوي خوئيني‌ها ، كروبي ، توسلي ، موسوي بجنوردي، امام جماراني و ديگران ، و با توجه به انديشه و تفكر اسلام ناب محمدي (ص)اصرار داشتند كه اين مجموعه باشد و حضور فعال داشته باشد

وي افزود: اين مجموعه‌ بيشتر از هر چيز دغدغه‌ي اسلام و مردم را دارد ، همچنان كه امام چنين بود و براي مستضعفين و محرومين جامعه تلاش مي كردند. امام معتقد بودند كه كشور به وسيله‌ي بدنه‌ي جامعه و توده‌هاي مردم حفظ خواهد شد نه صرفا به وسيله‌ي نخبگان . نخبگان تأثيرگذار هستند اما نمي‌توانند بدون مردم كاري كنند. بر اين اساس بايد براي مردم كار كرد و خدمت كرد. مردم بايد همه كاره‌ي مملكت باشند.

اين مجموعه در اين شرايط دنبال شايسته‌ترين چهره‌ها مي گردد و هيچ تعصب صنفي هم وجود ندارد. همچنان كه در گذشته هم چنين بوده است.

در موضوع كانديداي رياست جمهوري هم هيچ تعصبي وجود ندارد كه حتما روحاني باشد و بر اين اساس اولين كانديداي مجمع روحانيون مبارز و اولويت اول مهندس موسوي است كه به شخصه از خداوند مي خواهم كه اين توفيق را بدهد كه بتواند هشت سال اين كشور را مديريت كند و به جامعه خدمت كند و برگ زرين ديگري در حيات سياسي خود به جاي بگذارد و در تاريخ اين كشور ماندگار شود.

*** محسن ميردامادي:

تمام گروه‏هاي دوم خردادي در حمايت از موسوي حاضر هستند

همه‌ي تلاش خود را به كار مي‏بنديم تا انتخابات آتي، محدود و بسته نباشد

معاون دبيركل جبهه‌ي مشاركت ايران اسلامي گفت: بر آن باوريم كه مهندس موسوي كسي است كه تمام گروه‏هاي دوم خردادي حاضر به حمايت از او هستند.

محسن ميردامادي، طي گفت‏وگويي با خرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در حاشيه‌ي هفتمين كنگره‏ي سراسري اين حزب با مهم ارزيابي كردن انتخابات رياست جمهوري، اظهار عقيده كرد: جناح مخالف اصلاحات برنامه‏اي شبيه انتخابات مجلس را براي انتخابات رياست جمهوري، مدنظر دارند و مي‏خواهند حاكميت را به هر قيمتي شده، يكدست كنند.

وي افزود: محافظه‏كاران بر اين باورند كه در انتخابات مجلس هفتم علي‏رغم همه‏ي تبعات داخلي و خارجي‏اي كه در پي داشت، موفق بوده‏اند. از همين رو قصد دارند كه اين رويه را در انتخابات رياست جمهوري تكرار كنند.

ميردامادي تكرار اين روند را بدترين اتفاق دانست و با ابراز نگراني نسبت به آن كه مجموعه‏اي كه به آزادي‏هاي مصرح در قانون اساسي و انقلاب معتقد نيستند، تمامي امور را در دست بگيرند، ادامه داد: به اين ترتيب فضاي سياسي و اجتماعي كشور بسته شده و به موقعيت و جايگاه بين‌المللي ايران شديدا آسيب وارد مي‏آيد و بر ميزان فشارهاي بين‏المللي مي‏افزايد.

معاون دبيركل جبهه‌ي مشاركت، با تاكيد بر اينكه محافظه‌كاران قصد دارند به علت مقابله با اين روند در انتخابات رياست جمهوري حضوري كاملا فعال داشته باشند، افزود: تمامي تلاش خود را به كار مي‏بنديم تا انتخابات آتي، انتخاباتي محدود و بسته نباشد و انتخابات قابل قبولي برگزار شود. از همين رو با بررسي كانديداهاي مختلف در درون و بيرون حزب ، كانديداي مشخصي را معرفي مي‌كنيم.

وي با بيان اينكه به عنوان يك حزب سياسي، بنا را بر حضور در انتخابات خواهند گذاشت، متذكر شد: چنانچه شرايط انتخابات آتي هم‏چون انتخابات پيشين غير قابل قبول باشد و امكان انتخابات آزادانه فراهم نباشد، در انتخابات شركت نخواهيم كرد.

ميردامادي تاكيد كرد: البته عدم حضورمان، عدم حضور فعالانه خواهد بود و نه انفعالي، هم‏چنان كه عدم حضورمان در انتخابات مجلس هفتم، عدم حضوري فعالانه بود.

وي با تاكيد بر اين كه بايد هر ديدگاهي، كانديداي مطلوب خود را در انتخابات داشته باشد، و چنين خواستي تحقق نيافتني نيست، اظهار اميدواري كرد كه هر چه زودتر اين افق حاصل شود.

معاون دبيركل جبهه‌ي مشاركت، در واكنش به دعوت مجمع روحانيون مبارز از ميرحسين موسوي جهت كانديداتوري براي انتخابات رياست جمهوري، گفت: فكر مي‏كنم دوستان حاضر در كنگره‌ي مشاركت نيز نسبت به وي نظر مثبت داشته باشند، البته هنوز بحثي در اين رابطه صورت نگرفته است.

وي موسوي را گزينه‏ي خوبي براي حضور در عرصه‏ي انتخابات رياست جمهوري، دانست و در پاسخ به اينكه در صورت اعلام كانديداتوري وي جبهه‌ي مشاركت از او حمايت خواهد كرد يا نه؟، گفت: اين تصميمي است كه بايد در كنگره اتخاذ شود، كه فكر مي‏كنم نظر مثبتي خواهد داشت. به ويژه آنكه بر آن باوريم كه موسوي كسي است كه تمام گروه‏هاي دوم خردادي حاضر به حمايت از او هستند.

وي افزود: به جز مهندس موسوي در رابطه با كانديداي ديگري به جمع‏بندي قطعي نرسيده‏ايم و مي‏خواهيم در كنگره راجع به آن بحث و بررسي كنيم.

*** رمضان‌زاده:

حضور ميرحسين موسوي گامي به جلو در حركت اصلاح‌طلبانه مردم است

عضو شوراي مركزي جبهه‌ي مشاركت ايران اسلامي گفت: با توجه به شناخت جامعه از مهندس موسوي، آمدن وي را به صحنه‌، گامي به جلو در حركت اصلاح‌طلبانه مردم مي‌دانم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، عبدالله رمضان‌زاده در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در حاشيه‌ي هفتمين كنگره‌ي سراسري جبهه‌ي مشاركت ايران اسلامي به صحبت‌هاي انجام‌شده از سوي حزب متبوعش با ميرحسين موسوي در خصوص كانديداتوري انتخابات رياست جمهوري اشاره و تصريح كرد: ما به صورت حزبي يا غيرحزبي گزينه‌هاي ديگري هم غير از ميرحسين موسوي داريم.

وي خاطرنشان كرد كه ما به عنوان يك حزب سياسي، حداكثر تلاشمان اين است كه در چارچوب جبهه‌ي دوم خرداد كار كنيم.

عضو شوراي مركزي جبهه‌ي مشاركت ايران اسلامي ادامه داد: ما به عنوان يك حزب سياسي قطعا براي كانديداتوري انتخابات رياست جمهوري كانديد داريم و اميدواريم در اين مسير با تمام نيروهاي اصلاح‌طلب به توافق برسيم.

*** سعيد حجاريان:

قطعا از ميرحسين موسوي حمايت مي‌كنيم

حرف و تصميم عده‌اي خاص در مورد استيضاح وزرا مهم نيست

در صورت حضور ميرحسين موسوي در عرصه‌ي انتخابات رياست جمهوري، جبهه‌ي مشاركت از او حمايت مي‌كند.

سعيد حجاريان عضو شوراي مركزي جبهه‌ي مشاركت ايران اسلامي، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دعوت مجمع روحانيون مبارز از ميرحسين موسوي جهت كانديداتوري براي انتخابات رياست جمهوري را دعوت مناسبي دانست و افزود: چنانچه او وارد عرصه‌ي انتخابات رياست جمهوري شود، جبهه‌ي مشاركت قطعا از او حمايت خواهد كرد.

وي درباره‌ي ميزان احتمال حضور مهندس موسوي در انتخابات آتي، گفت: من با وي در دانشكده هم‌گروه و همكار هستم ولي تاكنون فرصت نشده كه در اين خصوص با او صحبت كنم و نظرش را بپرسم.

حجاريان همچنين در پاسخ به سوال ديگري با بيان اينكه طرح استيضاح وزرا از سوي هيات رييسه مجلس هفتم مطرح نشده است، خاطرنشان كرد: حرف و تصميم عده‌اي خاص در اين مورد مهم نيست. البته نمايندگان مجلس هفتم مدعي شده‌اند كه با دولت خاتمي هماهنگي و همكاري خواهند داشت.

عضو شوراي مركزي جبهه‌ي مشاركت، هرگونه اظهارنظر در مورد حكم هاشم آقاجري را موكول به ارائه‌ي حكم نهايي پس از اظهارنظر دادگاه تجديدنظر كرد.

*** جهت دعوت براي كانديداتوري انتخابات رياست جمهوري؛

آيت الله محمد توسلي و آيت‌الله موسوي بجنوردي فردا با مهندس موسوي ديدار مي‌كنند

آيت‌الله محمد توسلي و آيت‌الله سيد محمد موسوي‌بجنوردي به عنوان نمايندگان مجمع روحانيون مبارز با مهندس ميرحسين موسوي جهت دعوت از وي براي قبول كانديداتوري انتخابات رياست جمهوري ديدار خواهند كرد.

آيت‌الله سيدمحمد موسوي‌بجنوردي عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با يادآوري اين مطلب كه مهندس موسوي نخست‌وزير مورد تاييد حضرت امام(ره) بود، خاطرنشان كرد كه وي از حسن مديريت، تعهد به امام(ره) و خط امام، اسلام و انقلاب برخوردار است و طي 8 سال دفاع مقدس توانست به نحو احسن دولت را اداره كند.

وي با تاكيد بر اين كه مهندس موسوي در عين حال يك شخصيت دانشگاهي است ادامه داد: به همين جهت شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز بر آن شد كه چند عضو اين شورا را به عنوان نمايندگان براي دعوت از ايشان به ملاقات بفرستد تا وي خود را به عنوان كانديداي رياست جمهوري معرفي كند.

موسوي بجنوردي اظهار داشت: به همين جهت فردا ملاقاتي با ايشان خواهيم داشت و احتمال مي‌دهيم ايشان دعوت ما را بپذيرند زيرا همه‌ي ما بايد براي حفظ انقلاب و نظام تلاش كنيم.

وي با بيان اين كه حفظ انقلاب و نظام يك واجب عيني است، گفت: مهندس موسوي مورد وفاق و قبول همه‌ي گروه‌هاي اصلاح‌طلب و خط امام(ره) است، و حضور ايشان سبب مشاركت بيشتر مردم در انتخابات مي‌شود.

وي ابراز اميدواري كرد كه با حضور مهندس موسوي، حماسه‌اي ديگر مانند دوم خرداد 76 آفريده شود و در اين‌باره گفت: مشاركت بالاي مردم در انتخابات رياست‌جمهوري منجر به تقويت نظام و بالا رفتن مشروعيت آن در دنيا مي‌شود و در نتيجه جلوي هرگونه دخالت در امنيت و تماميت ارضي بيگانگان به كشور گرفته مي‌شود.

*** آذروش:

حضور ميرحسين موسوي براي نظام و حاكميت مفيد و موثر است

نماينده‏ مردم اردبيل در مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: «اگر ميرحسين موسوي تمايل به حضور در صحنه‏ اجرايي را نشان دهد، براي نظام و حاكميت مفيد و موثر خواهد بود.»

ولي‌الله آذروش، مخبر كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي در گفت‏وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب اظهار داشت: «شخصي كه مي‌خواهد در مسند رياست جمهوري ايفاي نقش كند، بايد مجموعه‏يي از شرايط و توانمندي‏هايي را كه در يك فرد مي‏تواند وجود داشته باشد دارا باشد.»

وي افزود: «شخص كانديدا در عين اينكه چهره‌اي سياسي و فرهنگي است، بايد داراي سوابق و كارنامه شفاف، روشن و درخشان در امور اجرايي كشور هم باشد.»

آذروش با اشاره به دوران مسووليت اجرايي مير حسين موسوي در زمان جنگ تحميلي و حيات حضرت امام خميني (ره)، تصريح كرد: «ميرحسين موسوي مورد تاييد حضرت امام (ره)‌ نيز بود، لذا اگر خود ايشان مجددا به حضور در صحنه اجرايي تمايل داشته باشد، از هر جهت براي نظام، كشور و مجموعه‏ حاكميت مفيد و موثر خواهد بود.»

نماينده اردبيل با اعتقاد بر اينكه ميرحسين موسوي از هر حيث توانمند، شايسته و لايق براي رياست جمهوري است، تاكيد كرد: «حضور ايشان در صحنه‏ رقابت‏هاي انتخابات رياست جمهوري مي‏تواند حضوري پويا باشد و صحنه را كاملا رقابتي كند.»

به گفته‏ وي ميرحسين موسوي مي‏تواند پس از انتخابات نيز در ارتباط با حل و فصل مشكلات كشور به عنوان سكان‏دار مجموعه برنامه‏ريزي‏هاي كشور موثر باشد.

*** محمدرضا خاتمي: اگر آقاي ميرحسين موسوي تصميم به آمدن به صحنه بگيرند، ما هم استقبال مي‌كنيم

دبيركل جبهه‌ي مشاركت ايران اسلامي درباره‌ي كانديداتوري ميرحسين موسوي در انتخابات رياست جمهوري آينده، گفت: اگر آقاي ميرحسين موسوي تصميم به آمدن به صحنه بگيرند، ما هم استقبال مي‌كنيم.

محمدرضا خاتمي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، افزود: ميرحسين موسوي براي انتخابات رياست جمهوري آينده گزينه‌ي بسيار مناسبي است و مي‌تواند تحول جديدي در وضعيت سياسي ايران ايجاد كرده و باعث وحدت در گروههاي دوم خردادي شود.

وي كانديداتوري ميرحسين موسوي را بسيار مناسب دانست و افزود: حزب مشاركت تلاش‌هايي را براي رسيدن به نتيجه‌ي مطلوب در اين زمينه انجام داده است، اما همچنان تصميم بر عهده‌ي آقاي موسوي است.

*** عضو فراكسيون خط امام (ره):

گروههاي دوم خرداد از مهندس موسوي حمايت مي‌كنند

يك عضو فراكسيون خط امام (ره) مجلس اظهار داشت: «اگر مهندس موسوي با كانديداتوري در انتخابات موافقت كند، نه تنها گروههاي دوم خرداد بلكه ساير گروهها هم از ايشان حمايت خواهند كرد.»

محمد قمي، نماينده‌ مردم پاكدشت در مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب تصريح كرد: «مهندس موسوي محبوب مردم است و در زمان امام (ره) وفاداري خود را به اسلام، انقلاب و مردم نشان داده ‌است.»

وي افزود: «شركت در انتخابات مورد تاكيد بنيان‌گذار انقلاب بود و همه‌ گروهها بايد در انتخابات شركت كنند.»

قمي يكي از راههاي حفاظت و حراست از انقلاب را مشاركت سياسي در انتخابات عنوان كرد و گفت: «براي بهتر و بيشتر شدن مشاركت لازم است كه وزارت كشور و شوراي نگهبان به گونه‌اي عمل كنند كه مشاركت مردم بيشتر شود.»

اين عضو فراكسيون خط امام (ره) خاطرنشان كرد: «همه‌ گروهها و بخصوص گروههاي دوم خرداد، مجمع روحانيون مبارز و فراكسيون خط امام (ره) در مجلس به دنبال اين هستند كه از نيروي ارزنده‌اي براي جلب مشاركت مردم براي كانديداتوري دعوت كنند. يكي از اين افراد كه از همه مناسب‌تر است، مهندس موسوي است.»

وي با اشاره به مذاكرات مجمع روحانيون مبارز با مهندس موسوي براي پذيرفتن شركت در انتخابات، يادآور شد: «ما چون به اسلام، انقلاب، رهبري و وصيت حضرت امام (ره) وفادار هستيم در انتخابات رياست جمهوري فعالانه شركت مي‌كنيم و راي خود را به كسي كه شايسته باشد مي‌دهيم و اين شايستگي را در مهندس موسوي ديده‌ايم.»

وي در خصوص ضرورت بازگشت مهندس موسوي به عرصه سياسي تاكيد كرد: «چون سياست عين ديانت است كسي از سياست قهر نمي‌كند. همه بايد در صحنه باشند و اين وصيت امام (ره) و تاكيد رهبري است و حفظ و حراست انقلاب به اين مساله بستگي دارد.»

اين عضو فراكسيون خط امام (ره) ادامه داد: «كساني كه خود را به امام (ره) نزديك‌تر مي‌دانند بايد به وصيت او بيشتر عمل كنند و فعال‌تر در انتخابات و امور سياسي دخالت داشته باشند و تلاش كنند فرد ارزنده‌تري بر سر كار بيايد.»

انتهاي پيام