/دور تازه جوسازيها در آستانه مذاكرات با اروپا/ خبرگزاري فرانسه به نقل از ديپلماتها: ايران آزمايش نوترون پرانرژي انجام داده است
خبرگزاري فرانسه به نقل از ديپلماتهايي كه نامي از آنها نبرد گزارش داد، آزمايشات نوترون پرانرژي (سريع) در ايران كه استفادهي دوگانه دارد؛ به علت آن كه تحت نظارت نيروي نظامي اين كشور انجام ميگيرد، ترديدهايي را بوجود آورده است(!)
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين خبرگزاري فرانسوي ادامه داد: گمان ميرود اين آزمايشها كه به وسيلهي توليد كنندهي نوترون انجام شدهاند در يكي از پايگاههاي نظامي در ايران انجام شده باشد؛ اين آزمايشات نوعي فناوري دوگانه را شامل ميشود كه آژانس بينالمللي انرژي اتمي آنها را تحت نظر داشت، اما به علت آن كه ميتواند هر دو كاربرد نظامي و غيرنظامي را دارا باشد؛ آژانس در بررسي آنها با مشكل روبرو بود.
اين گزارش به نقل از فردي كه وي را يك ديپلمات نزديك به منابع جاسوسي معرفي كرد، ادعا كرد: تلفيق وجود مولد نوترون در تاسيسات نظامي و انجام آزمايشات توليد نوترون پرانرژي و نه از نوع كم انرژي نشانهي خوبي از يك برنامهي نظامي مشكوك است.
اين گزارش حاكي است: اين آزمايشات ممكن است فلز برليوم را نيز شامل باشد(!)
خبرگزاري فرانسه در ادامه به نقل از يك ديپلمات ديگر به گزارشهاي سخنرانيهاي آشكار دانشمندان هستهيي ايران دربارهي نوترونهاي پرانرژي و برليوم در دانشگاههاي بيرمنگهام در انگليس و دانشگاه فردوسي مشهد اشاره كرد.
اين گزارش به نقل از ديپلمات اول ادعا كرد: آزمايشات نوترون در پايگاهي نظامي در حوالي تهران در ساختماني زيرزميني انجام ميشود؛ اين پايگاه در نزديكي دانشگاه مالك اشتر قرار دارد.
با اين حال خبرگزاري فرانسه به نقل از يك كارشناس نزديك به آژانس بينالمللي انرژي اتمي نوشت: آژانس از اين فعاليت آگاه است.
وي ادامه داد: آزمايش نوترون سريع ميتواند سه كاربرد داشته باشد؛ بررسي راكتورهاي تحقيقاتي، بررسي هم جوشي و يا توليد بازتابندههاي انرژي براي توليد بمب اتمي.
اين گزارش به نقل از ديپلماتهايي كه بدون ارايه مدرك و دليلي اصرار دارند هدف ايران در صورت انجام چنين آزمايشهايي دو كاربرد اوليه ياد شده نميباشد، ادامه داد: آژانس در تحقيقاتش محدود است؛ زيرا دستور كار آن براساس NPT تضمين اين مساله است كه تضمين كند يك كشور تمامي مواد هستهيياش را اعلام كرده باشد.
اين خبر در حالي منتشر ميشود كه قرار است نمايندگان كشورمان و سه كشور اروپايي براي ادامهي مذاكراتشان با يكديگر ديدار كنند. مخالفان دستيابي ايران به توان صلح آميز هستهيي سعي دارند به هر وسيلهاي با منحرف كردن افكار عمومي مانع ايران در دستيابي به اين فناوري شوند.
انتهاي پيام