/پاسخ قاطع ايران به تغيير رويكرد ظاهري آمريكا/ شريعتمداري: اصرار بيش از حد براي صرف نظر از چرخهي سوخت به معناي لغو NPT است
شريعتمداري با بيان اين كه ترفند اخير واشنگتن يك فريب است، تاكيد كرد كه اصرار بيش از حد براي صرف نظر از چرخهي سوخت به معناي لغو NPT است.
حسين شريعتمداري، مدير مسوول روزنامهي كيهان در گفتوگو با خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به اعلام اخير واشنگتن مبني بر عدم مخالفت با عضويت كشورمان در سازمان تجارت جهاني (WTO) اظهار داشت: به اعتقاد من آمريكا تغيير موضع نداده و موضع اتحاديهي اروپا و آمريكا چون گذشته همچنان يكسان است.
وي افزود: هدف نهايي اتحاديهي اروپا و آمريكا توقف كامل غني سازي اورانيوم از سوي ايران و محروم ساختن كشورمان از فناوري چرخهي سوخت هستهيي است.
مدير مسوول كيهان ادامه داد: چنانچه نگاه مختصري به تاريخچهي مذاكرات با اروپا بيندازيد درخواهيد يافت كه در دو سال اخير اين دو بازيگر هر يك به طور جداگانه به ايفاي نقش خود پرداختهاند و حتي از راههاي ديپلماتيك هم نتوانستند نتيجهي مورد نظرشان را كسب كنند. از سويي ايران نيز رسما و صراحتا اعلام كرده كه خواستهي آنان با خطوط قرمزش تداخل دارد و حاظر به انجام چنين مبادلههايي نيست.
شريعتمداري در ادامه تاكيد كرد: اين كه آمريكا در قبال صرف نظر ايران از چرخهي سوخت هستهيي عدم مخالفتاش با ورود به WTO را عنوان ميكند، تنها يك فريب است.
وي در ادامه اظهار داشت: اساسا اين مساله كه ورود و عضويت ايران در سازمان تجارت جهاني به نفع و در راستاي منافع ملي كشور باشد از جانب بسياري از اقتصاددانان برجسته به چالش كشيده دشه و بسياري نيز اين مساله را به نفع كشور نميدانند و لذا نميتوان پيشنهاد اخير آمريكا را به عنوان يك مشوق به حساب آورد بلكه ميتوان آن را يك مشكل آفريني جديد توصيف نمود.
مدير مسوول كيهان با اشاره به اين كه چنين مسالهاي از قبل هم قابل پيش بيني بود گفت: مروري بر روند مذاكراتمان نشان ميدهد كه اغلب پيش بينيهايمان تحقق يافته چرا كه براساس شواهد و اسناد موجود صورت ميگرفت و ما بايد زودتر از اينها به فكر ميافتاديم كه نقطهي پايان همين جاست.
شريعتمداري در خصوص رويكرد كشورمان در قبال ترفند جديد آمريكا خاطرنشان ساخت: بايد براساس همان نظر فنيمان كه اخيرا با صراحت بيشتري اعلام شده اين راه را ادامه دهيم و تاكيد و اعلام نماييم كه به هيچ وجه حاضر به صرف نظر از غني سازي اورانيوم و چرخهي سوخت هستهيي نخواهيم بود؛ چرا كه اين حق مسلم ماست.
وي افزود: آنها خواهان تضمين از ما هستند حال آن كه نميتوان تضميني قانونيتر از NPT را مدنظر قرار داد بازرسيهاي بسيار و گوناگون از هر جايي كه خواستند نيز انجام شده است و ما هر كار كرده و بارها هم بر اين مساله كه هيچ نشانهيي از فعاليتهاي مشكوك در اعمال هستهيي ايران نيست، تاكيد شده است.
مدير مسوول كيهان تاكيد كرد در حقيقت آمريكا و اروپا به نوعي باج خواهي ميكنند و اين اقدام آنها به هيچ وجه قانوني نيست اساسا چنين طرفندي را نميتوان امتياز به حساب آورد و هيچ امتيازي هم با در اختيار داشتن چرخهي سوخت هستهيي برابري نخواهد كرد.
شريعتمداري ادامه داد: با توجه به اين كه در اختيار داشتن چرخهي سوخت هستهيي حق مسلم و قانوني تمامي اعضاي معاهدهي NPT ميباشد؛ بنابراين اصرار براي توقف اين چرخه پيش از هر چيز نمايانگر اين مطلب است كه آنها معاهدهي مذكور را معتبر نميدانند و در حال طرح خواستههايي خارج از آن هستند.
وي در ادامه گفت: از آنجايي كه طرف مقابل اعتباري براي اين معاهده قائل نيست با استناد به مادهي 10 NPT و جريان مذكور جمهوري اسلامي ايران نيز ميتواند با صراحت و اشاره به لغو يك جانبهي NPT از جانب طرف مقابل اين معاهده را لغو و از آن خارج شود.
انتهاي پيام