جشنواره فجر

  • سه‌شنبه / ۸ شهریور ۱۳۸۴ / ۱۴:۲۶
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 8406-03588

/خبر تكميلي/ مراسم تجليل از دكتر توفيقي وزير سابق علوم در دانشگاه تهران برگزار شد

/خبر تكميلي/
مراسم تجليل از دكتر توفيقي وزير سابق علوم در دانشگاه تهران برگزار شد

مراسم تجليل از دكتر جعفر توفيقي، وزير سابق علوم، تحقيقات و فناوري صبح امروز با پيام حجت‌الاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي در دانشگاه تهران برگزار ‌شد.

به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، رييس‌جمهور سابق در پيامي به اين مراسم كه با حضور وزير علوم، روساي دانشگاه‌ها و جمعي از شخصيت‌هاي علمي و دانشگاهي كشور برگزار ‌شد، از خدمات و تلاش‌هاي علمي دكتر توفيقي و جامعه دانشگاهي كشور تقدير كرد.

در پيام سيد محمد خاتمي كه توسط دكتر هادي خانيكي قرائت شد، آمده است: «پيشرفت هر كشور در گروي پيشرفت دانش، فناوري و پژوهش است.

خداي را سپاسگذارم كه طي سالهاي گذشته با همت دانشمندان و پژوهشگران و به طور كلي دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي و پژوهشي، شاهد تحولي چشمگير در همه زمينه‌هاي آموزش و پژوهش بوده‌ايم.

خدا كند كه همچنان اين سرمايه بزرگ را ارج بگذاريم و سير شتابان به سوي پيشرفت با همت اهل قلم و تحقيق و با پيوند استواري كه ميان دانشگاه و دانش و پژوهش و مديريت ايجاد شده و تقويت خواهد شد ادامه دهيم.

بدون ترديد بخش مهمي از توفيقات در اين عرصه مرهون شايستگي و تلاش و پيگيري برادر دانشمند،‌ با اخلاق جناب دكتر توفيقي است كه قدر ايشان در نظر اهل علم و فرهنگ شناخته شده است.

دست توانمند همه استادان، ‌عالمان، پژوهشگران و دانشگاهيان را مي‌فشارم و به وجودتان افتخار مي‌كنم متاسفم كه توفيق حضور در جمع مبارك عزيزان براي اين بنده كوچك خدا فراهم نشد.»

توسعه تك بعدي نيروي انساني نمي‌تواند در تشكيل سرمايه علمي كشور كارساز باشد

وزير سابق علوم، تحقيقات و فناوري در اين مراسم توجه به ظرفيتهاي اجتماعي، ارزشي و سياسي دانشجويان را يكي از اقدامات وزارت علوم در دولت خاتمي عنوان كرد و گفت: توسعه تك بعدي نيروي انساني نمي‌تواند در تشكيل سرمايه علمي كشور كارساز باشد و بايد در كنار اين توسعه علمي ظرفيت اجتماعي، فرهنگي، ارزشي و سياسي نيز توسعه يابد كه نتيجه آن تشكيل هزاران انجمن و تشكل مختلف فرهنگي، سياسي، علمي و ... در كشور شده است.

دكتر جعفر توفيقي امروز در جمع مديران و دانشگاهياني كه به پاس تجليل از خدمات و تلاشهاي وي در دانشگاه تهران گردهم آمده بودند، ضمن تبريك هفته دولت و گراميداشت شهدا بويژه شهيد بهشتي و باهنر، خطاب به روساي دانشگاه‌ها و اعضاي ستاد وزارت علوم، گفت:‌ شما در اين سالها به نوآوري در بخش‌هاي دولتي،‌ غيردولتي و غيروابسته به وزارت علوم پرداختيد و تمام تلاش ما اين بود كه كل جامعه علمي را به يك خانواده منسجم تبديل كنيم تا براي اهداف مشترك تلاش شود.

وي با اشاره به فرهيختگي مجموعه آموزش عالي گفت: دليل موفقيت تيم حاضر را مي‌توان در همين تربيت يافتگي و صرف انرژي براي پيشرفت اهداف نظام و مردم دانست.

وزير علوم با بيان اينكه اگر توانسته باشم در تيم وزارت علوم نقشي ايفا كنم بايد خدا را شكر كرد، افزود: براي تمام كاستي‌ها كه نتوانستم پاسخگو باشم، تاخيرها و مشكلاتي كه پيش آمد عذرخواهي كرده و اميدوارم با سيري كه در پيش است مشكلات كمتر شود.

وزير سابق علوم معتقد است هيچ جرياني بدون تنگنا و نقص وجود ندارد، بنابراين بايد به جريانات زمان داد تا از كاستي‌هايشان كاسته شده و به دستاوردهايشان افزوده شود.

دكتر توفيقي حضور در كابينه خاتمي را براي خود افتخاري دانست و گفت: از آقاي خاتمي متشكرم كه دو سال پيش به من اعتماد كرد و در كابينه اين انسان والا مقام،‌ خوش‌فكر و مورد احترام ملت و جامعه بين‌المللي قرار گرفتم.

وي هيات دولت را پشتيبان وزارت علوم دانست و گفت: لايحه اصلاح ساختار وزارت علوم، برنامه سوم و چهارم توسعه، ‌افزايش حقوق اعضاي هيات علمي در دولت خاتمي تصويب شد. همچنين دكتر عارف نيز پشتيبان و يار وزارت علوم در دولت بود.

توفيقي افزود: بخاطر نمي‌آورم كه پيشنهادات وزارت علوم به دولت رد شده باشد. چرا كه تصور مي‌كنيم توان دفاع از موضوعات در جوامع را داريم و براي آنها استدلال مي‌كرديم و خوشبختانه گوش شنوا وجود داشت و براي گرفتن مصوبات به زحمت نيفتاديم.

وي از مجلس ششم نيز به دليل راي اعتماد به خود تشكر كرد و افزود: با مجلس هفتم نيز مشكلي نداشتيم چرا كه برنامه چهارم توسعه را بدون دخل و تصرف در برنامه‌ها تصويب كردند و قانون وزارت علوم كه شاه بيت آن نيز ماده 100 اين قانون بود، مورد قبول مجلسيان قرار گرفت.

وزير سابق علوم تلاش وزارتخانه در زمان خود را بهره‌برداري از فرصتهاي محيطي و تبديل تهديدهاي محيطي به فرصت‌هاي محيطي دانست، افزود: اين امر تا حدودي محقق شده است و وزارت علوم، ‌مجلس، دولت، ‌شوراي نگهبان و شوراي عالي انقلاب فرهنگي اكنون نگاه مثبتي به اين وزارتخانه پيدا كرده‌اند.

توفيقي معتقد است آنچه امروز مايه سربلندي و افتخار نظام جمهوري اسلامي شده ريشه در آرمانهاي امام خميني(ره) در بهمن سال 57 دارد كه ايشان بر توسعه علمي و نقش دانشگاه و ضرورت خودكفايي علمي و انحصاري نبودن علم در شرق و غرب تاكيد داشتند و اگر امروز گزارشي از عملكردمان مي‌دهيم مربوط به آن دوره است.

وزير سابق علوم با اشاره به حضور هشت ساله خود در وزارت علوم، گفت: سال 76 كه به وزارت آمدم كارم را با تقدير و قدرشناسي از زحمات گذشتگان آغاز كردم و اجازه ندادم به گذشتگان بي حرمتي شود چرا كه آنان را مديراني لايق مي دانستم كه انجام وظيفه كرده‌اند و اگر مشكل نيز در كارشان بود هيچگاه آن را در مجامع عمومي مطرح نكردم.

توفيقي اظهار داشت: هيچگاه سعي نكردم كه از پلكان نقطه ضعف ديگران بالا روم، چرا كه اگر هنري داريم بايد به اتكا به خود بالا رويم نه با بيان نقاط ضعف ديگران.

وي معتقد است بسياري از نظرات كارشناسان و تيم وزارت علوم اكنون عملي شده و به محصول نشسته است و برخي در ابتدا و برخي در ميانه راه است.

توفيقي با اشاره به نگراني برخي از دوستانش از تفويض اختيارات خود به روساي دانشگاه‌ها، گفت: همواره به آنها گفته‌ام شما به نظام جمهوري اسلامي بدون وزارت علوم فكر كنيد، چرا كه معتقد بودم دانشگاه‌ها شايستگي‌ تفويض اختيار را دارند، اما در تصميم گيري محبوس هستند كه بايد فعال شوند و تفويض اختيار صورت بگيرد تا مديريت دانشگاههاي كشور رشد كند.

وي تصريح كرد: آزار دهنده بود كه چند هزار هيات علمي را معطل تصميم‌گيري ستاد وزارت علوم بكنيم، آنها نبايد معطل تنبلي ما شوند و ستاد نيز به تنهايي نمي‌تواند محل تفكر باشد.

به گفته توفيقي، تنها اختياري كه اكنون در وزارت من مانده است اختيارات شوراي گسترش است كه راهش پيدا شده و گامهاي اول براي تفويض آن نيز برداشته شده است.

وي وزارت علوم و نظام علمي كشور را جامعه محور و پاسخگو دانست و گفت: نظام علمي بايد توان تجزيه و تحليل مسايل كشور را داشته باشد و براي حل آنها راه حل ارائه كند.

دكتر توفيقي با اشاره به جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي تغيير نام وزارت فرهنگ و آموزش عالي، گفت: دكتر معين در آن زمان مرا مسئول تهيه لايحه اين امر كرده‌اند، بنابراين از دكتر معين نيز تشكر مي‌كنم كه همواره نقش اساسي و محوري در تحولات داشته است.

وزير سابق علوم در ادامه تصريح كرد: تصور داريم كه براي طرح نظام علمي كشور بايد پاي ميز مذاكره با مديران صنعتي و اقتصادي و علمي نشست، چرا كه برنامه‌اي كه تنها مديران علمي ارائه دهند يك طرفه و ناقص است و بايد براي هر مصوبه‌اي مشورتي صورت گيرد.

وي تركيب شوراي عالي وزارت علوم را شامل نمايندگان علمي، صنعتي و اقتصادي و اجرايي كشور دانست كه رييس جمهور بر آنها مديريت مي‌كند و افزود: نگاه ما نگاه بخشي به فرابخشي است.

وي طراحي برنامه سوم توسعه در سال 77 را فرصت طلايي عنوان كرد و افزود: توانستيم در اين برنامه بسياري از آرمانها و برنامه‌هاي مورد نظر را وارد كنيم، به عنوان مثال براي اولين بار مفاهيمي مانند كارآفريني،‌ تنوع بخشي در عرصه آموزش عالي،‌ استعدادهاي درخشان و عدم تمركز را در برنامه سوم توسعه مطرح كرديم كه در طي اين برنامه فرصت عملياتي شدن يافتيم.

دكتر توفيقي برنامه چهارم توسعه را يك سند مترقي برشمرد و افزود: وزير فعلي اين نقطه مثبت را دارد كه با تجربه از برنامه سوم بسياري از دغدغه‌ها و چالشها را كاهش دهد.

وزير سابق علوم در ادامه توسعه تحصيلات تكميلي را امري مثبت در پژوهش دانست و گفت: ‌اكنون به سمت تجاري سازي نتايج پژوهش مي‌رويم، چرا كه پژوهش را نقطه توقف نمي‌دانيم و معتقديم مقاله خوب است ولي در عين حال مقاله را نيز نقطه توقف نمي‌دانيم بلكه آن را نقطه ورود به دانش فني ارزيابي مي‌كنيم.

وي با بيان اينكه كشور به تحقيقات كاربردي، توسعه و دانش فني رسيده است، افزود: ديگر در گزارش عملكرد به مقاله، گزارشات علمي و تاليف كتاب كفايت نمي‌شود و مراكز تحقيقاتي و رشد و پاركهاي فناوري به درجه ورود به دانش فني و فروش آنها رسيده‌اند.

دكتر توفيقي با اشاره به افزايش ثبت اختراعات، تعداد اختراعات در سال 76 را 78 مقاله عنوان كرد و افزود: در سال 83 تعداد اختراعات از مرز 1800 گذشت.

وي با اشاره به فعاليت ستاد نانوفناوري در كشور، اظهار داشت: وزارت علوم از اعضاي موثر اين ستاد است كه در عرض 4 الي 5 سال اين ستاد توانست قابليتهاي خود را نشان دهد.

دكتر توفيقي در بخش ديگري از اظهارات خود، تصريح كرد: در سالهاي گذشته بين وزارت علوم و سازمان مديريت بعضا عدم درك متقابل وجود داشت، اما در دو دوره گذشته اين دو نهاد ياور و پشتيبان يكديگر بودند.

وزير سابق علوم همچنين از وجود سه سند اين وزارت در هيات دولت خبر داد و گفت:‌ سند توسعه بخشي آموزش عالي، سند پژوهشي و فناوري و سند جذب نخبگان تكاليفي بود كه برنامه چهارم بر عهده ما گذاشته بود و اكنون در دستور كار دولت قرار گرفته است.

دكتر توفيقي در خاتمه اظهار داشت: سال 76 فعاليتم را با بحران موسسات غيردولتي و غيرانتفاعي نوع دوم آغاز كردم و امروز شاهديم اين موسسات مايه افتخار و آبروي نظام و نقطه قوت كشور شده‌ام و اميدواريم در دولت كنوني نيز مايه افتخار باشند.

دكتر توفيقي با القاي ياس و بدبيني در سيستم آموزش عالي مقابله كرد

رييس دانشگاه تهران با اشاره به ستاوردهاي وزارت علوم در دولت خاتمي، اظهار داشت: تصويب لايحه ساختار وزارت علوم، انسجام نظام سياستگذاري علمي و پژوهشي از طريق شوراي عالي علوم و استقلال دانشگاه‌ها از دستاوردهاي مهم اين وزارتخانه است.

به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر رضا فرجي‌دانا امروز در مراسم تجليل از دكتر توفيقي، وزير سابق علوم، تحقيقات و فناوري كه در اين دانشگاه برگزار شد، پاسخگويي عملي به نياز جامعه جوان از طريق تنوع‌بخشي به آموزش و فعال كردن بخشهاي خصوصي و توجه به شان و منزلت هيات علمي را از دستاوردهاي مديريتي دكتر توفيقي عنوان كرد.

وي افزود: مديريت توفيقي مديريت ارزشي بود كه امروز از آن بسيار صحبت مي‌كند و شعار رايج شده است، اما در زمان وزارت وي اين شعارها مطرح نبود كه به ظهور رسيد و پاس داشته شد.

فرجي‌دانا مقابله با القاي ياس و بدبيني در سيستم آموزش عالي را از عملكردهاي مثبت وزير سابق وزارت علوم برشمرد و گفت: در آغاز مسئوليت وي جو آموزش عالي، جو ياس و نااميدي بود اما در اولين جلسه روساي دانشگاه‌ها كه در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد، وي پرهيز از برخورد ياس آميز با وقايع و دارا بودن ديدي مثبت و راهبردي را به روسا آموخت كه امروز ميوه‌هاي آن را مي‌بينيم و ارزشمند است.

رئيس دانشگاه تهران با اشاره به بحران دانشگاه علم و صنعت، تصريح كرد: اظهارات ارزشي دكتر توفيقي در دفاع از ارزش علم و عالم و دانشگاه باعث ختم مثبت اين بحران شد، بحراني كه مرزهاي ارزشي دانشگاه را در معرض خط قرمز قرار داده بود.

فرجي دانا همچنين وزير سابق علوم را داراي تواضع و فروتني دانست و افزود: توفيقي عليرغم سنت رايج ميان مديران كه با تاخير به جلسه مي‌آيند و آن را شان مديريتي مي‌دانند قبل از همه در جلسات حاضر بود كه اين تواضع به الگوسازي ارزشي براي تمام مديران در آموزش عالي تبديل شده است.

رييس دانشگاه تهران در پايان چهره خندان دكتر توفيقي در لحظات بحران را يادآور صفات ذكر شده مولاي متقيان در وصف مومنان عنوان كرد.

توسعه علمي شرط اصلي تحقق عدالت و آزادي در جامعه است

معاون دانشجويي وزارت علوم در اين مراسم با بيان اينكه توسعه علمي شرط اصلي تحقق عدالت و آزادي در جامعه است، گفت: توفيقي گام بلندي در توسعه علمي كشور برداشت.

دكتر غلامرضا ظريفيان امروز در مراسم تجليل از دكتر توفيقي، وزير سابق علوم، تحقيقات و فناوري كه در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به يكصدمين سال انقلاب مشروطه اظهار كرد:‌ در اين صد سال بحث آزادي و عدالت فكر و ذهن فرهنگيان، دانشگاهيان و مبارزان را مشغول كرده بود كه برخي بر عدالت و برخي ديگر بر آزادي تاكيد كردند و در اين بحبوحه تعارضات جدي شكل گرفت.

وي انقلاب اسلامي و انديشه بلند حضرت امام (ره) را به عنوان تئوريسين انقلاب اسلامي و كسي كه انقلاب را تثبيت كرد نقطه عطفي در اين مساله دانست و افزود: در آن زمان متوجه شديم كه بين عدالت و آزادي پيوستگي وجود دارد و بدون تحقق عدالت، آزادي ممكن نبود.

ظريفيان با اشاره به اواخر هزاره دوم و آغاز هزاره سوم، گفت: در اين دوران با مضمون جدي‌تري با عنوان پيش نياز در جهان روبرو شديم، چرا كه مساله ديگري به غير از عدالت و آزادي مورد توجه قرار گرفت و آن توسعه علمي بود و حضرت امام (ره) نيز به اين امر اهتمام داشتند و معتقد بودند كه دانشگاه مبدا تحولات و كارخانه انسان سازي است، بنابراين بايد بپذيريم كار دانشگاه توليد انسان توسعه يافته است.

معاون دانشجويي وزارت علوم ادامه داد: نگاه سنتي در مورد عدالت كه معتقد بود فقر بايد توزيع شود كنار گذاشته شد و توسعه علمي اين نگاه را بوجود آورد كه انسان مي‌تواند استعداد خود را به كار گيرد و از منابع خدادادي بهره برداري كند.

ظريفيان با بيان اينكه علم منشاء ثروت است، تصريح كرد: اگر خواهان توليد ثروت در جامعه هستيم بايد علم را پشتوانه آن قرار دهيم و اگر علم توسعه پيدا كند پاي عدالت دراز مي‌شود و انسان توسعه يافته به تفاوت خود در پرسشگري، آرمان‌ها و حقوق اساسي توجه مي‌كنند.

وي توسعه علمي را شرط اصلي تحقق عدالت و آزادي در جامعه دانست و گفت:‌ توفيقي گام بلندي در اين بخش برداشت و كاري كه در طول هشت سال انجام شد يك جهش جدي در عرصه توليد علم بود.

معاون دانشجويي وزارت علوم با بيان اينكه در جاي جاي توسعه علمي جاي پاي دكتر توفيقي مشخص است، افزود: هركجا كه كار جدي صورت گرفته و نگاه و اجراي عالمانه بوده است اثري از دكتر توفيقي ديده مي‌شود.

ظريفيان همچنين گفت:‌ اگر خواستار رسيدن به عدالت و آزادي هستيم قطعا بايد به زير ساخت‌ها كه در اين دوره به آنها توجه شده دقت كنيم.

وي ثمره علم را فروتني و تواضع دانست و افزود: اين تواضع را مي‌توان در چهره توفيقي ديد و رعايت ادب و نزاكت، توجه به تجربه ديگران، نگاه مثبت به اقدامات گذشته و سلامت نفس از ديگر خصوصيات دكتر توفيقي است.

وي ويژگي خاص توفيقي را تعامل و نگاه مثبت انديش دانست و در عين حال گفت: آنچه امروز مي‌چينيم ثمره تلاش هشت ساله است، آنچه كه بعد از سال 76 رخ داد.

ظريفيان افزود: با استناد به اسناد وزارت اطلاعات و شوراي امنيت ملي، اموري در دانشگاه‌ها عارض شد نه اموري از دانشگاه‌ها صادر شد كه كوي نمونه‌اي از آن بود و ثمره جوي بود كه بر دانشگاه تحميل شد.

وي معتقد است زماني كه توفيقي به وزارت منصوب شد آرامش در دانشگاه‌ها حاكم بود و وي اين آرامش را تقويت كرد.

دكتر ظريفيان اصلاح ساختار وزارت علوم، استقلال دانشگاه‌ها و وام تجهيزات را ثمره تلاش هشت ساله مسئولان وزارت علوم دانست كه با درايت توفيقي به ثمر نشست.

معاون دانشجويي وزارت علوم در پايان از زحمات دكتر معين وزير اسبق علوم تقدير و تشكر كرد.

توفيقي با افزايش حقوق اعضاي هيات علمي كار بزرگي انجام داد

رييس دانشگاه صنعتي شريف نيز امروز در اين مراسم، گفت: دكتر توفيقي را از زماني كه در شيراز تحصيل مي‌كرد مي‌شناختم، او جزو بچه‌هاي مسلمان فعال سياسي بود و پس از دكترا مراحل مختلف را طي كرد تا به وزارت رسيد و در اين وزارت خانه خدمات مهمي را انجام داد.

دكتر سعيد سهراب‌پور افزود: لايحه ساختار وزارت علوم لايحه‌اي بود كه مملكت بايد از آن رد مي‌شد و دكتر توفيقي با تدبير و آرامش اين لايحه را از مراحل مختلف گذراند و به تصويب نهايي رسانيد كه موفقيت بزرگي بود.

وي افزايش حقوق اعضاي هيات علمي را امري مثبت ارزيابي كرد و افزود: دكتر توفيقي با افزايش حقوق اعضاي هيات علمي كار بزرگي انجام داد، چرا كه اين كار مشكل و مهم بود كه البته بايد از دكتر عارف معاون رييس جمهور محترم نيز تشكر و قدرداني شود.

وي مسايل ميان وزارت علوم و دانشگاه آزاد را لاينحل برشمرد و تصريح كرد: دكتر توفيقي توانست اين مساله لاينحل را حل كند، به طوري كه اكنون دانشگاه آزاد براي تمام موارد از شوراي عالي وزارت علوم اجازه مي‌گيرد.

سهراب‌پور تنفيذ اختيار را از نكات برجسته دكتر توفيقي برشمرد و گفت: در اولين اقدام اختيار برنامه‌ريزي درسي به دانشگاه‌ها واگذار شد و بلافاصله اختيار ديگر تنفيذ شد.

رييس دانشگاه صنعتي شريف با بيان اينكه وزير سابق وزارت علوم در زمينه گسترش آموزش عالي سابقه طولاني دارد، اظهار كرد: دكتر توفيقي براي گسترش تحصيلات تكميلي تلاش زيادي كرد و اگر شاخص توليد علم و مقاله در كشور زياد شده است مديون ايجاد دوره‌هاي تحصيلات تكميلي هستيم.

دكتر سهراب‌پور همچنين افزود: دكتر توفيقي وقت زيادي را براي افزايش ظرفيت پذيرش در آموزش عالي صرف كرد.

در دوره‌هاي نوبت دوم، علمي كاربردي، پيام‌نور به حدي گسترش يافت كه اكنون شانس قبولي در آموزش عالي به 50 درصد رسيده است.

رييس دانشگاه صنعتي شريف در پايان اظهار داشت:‌ دكتر توفيقي از لحاظ بزرگواري، متانت و سعه صدر و صبر الگو بود و در يك كلام دكتر توفيقي سعه صدر بود.

ساختارزايي و ساختارزدايي را از دستاوردهاي دكتر توفيقي

رييس دانشگاه گيلان در مراسم توديع وزير سابق علوم در دانشگاه تهران به بيان خاطراتي از دوران تحصيل وي پرداخت.

دكتر احمدي اظهار داشت:‌ دكتر توفيقي هميشه شاگرد اول بود، البته شاگرد اول بودن در رشته شيمي افتخار عظيمي است.

وي ادامه داد: در دوران تحصيل شاگردي بود كه همواره در حال درس خواندن بود و ما نيز تصميم گرفتيم كاري كنيم تا يك لحظه از درس خواندن غافل شود اما نتوانستيم و در آخر ترم وقتي پرسيد چه كسي شاگرد اول شده است و ما گفتيم جعفر، با تعجب گفت: پس او چقدر درس مي‌خواند.

دكتر احمدي خاطره ديگر خود را از سلف دانشگاه شيراز تعريف كرد و افزود: روزي در صف طولاني غذا دانشجوي كوتاه قدي حدود يك ساعت با توفيقي صحبت مي‌كرد و وي نيز با دقت گوش مي داد كه اين حوصله و صبر تعجب همگان را برانگيخت.

رييس دانشگاه گيلان تصريح كرد: دكتر توفيقي وزيري بود كه مي‌توانست گوش كند و با لبخند به تمام اظهارات و انتقادات گوش مي‌داد.

دكتر احمدي تواضع را از صفات جدانشدني دكتر توفيقي برشمرد و افزود: اين تواضع در دوران جواني نيز در او وجود داشت كه مي‌توانست همگان را تسليم تواضع كند.

وي تمركز زدايي را نيازمند فداكاري دانست و افزود: دكتر توفيقي اين فداكاري را داشت و مواد اوليه اطلاعات را مي‌دانست و به ماده و آيين نامه زيبايي تبديل مي‌كرد.

وي ساختارزايي و ساختار زدايي را از ديگر دستاوردهاي دكتر توفيقي عنوان كرد.

توسعه پايدار بدون توسعه علمي امكانپذير نيست

رييس دانشگاه شيراز با بيان اينكه برخي به دليل نعمات فراوان خدادادي راه خدمت صادقانه را پيش مي‌گيرند، افزود: توفيقي راه درست را انجام داد.

دكتر ارشاد دستاوردهاي توفيقي را به حوزه‌هاي پژوهشي، آموزشي، ‌اجرايي و فرهنگي تقسيم كرد و گفت: متاسفانه از بحث فرهنگ مغفول مانده‌ايم، اكنون دانشگاهي نيست كه حداقل 19 تا 20 كانون فرهنگي در ابعاد مختلف و به صورت خودجوش نداشته باشد.

وي توسعه پايدار را بدون توسعه علمي امكانپذير ندانست و افزود: تغيير نام وزارتخانه براي تغيير روش سنتي به روش مدرن بود چرا كه روش مدرن پاسخگوي نياز مدرن خواهد بود.

وي استقلال دانشگاه‌ها را داراي نقش مهمي در ارتقاي زندگي انسانها دانست و افزود: تشكيل شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري دستاوردهاي زيادي خواهد داشت كه قطعا در آينده آنها را خواهيم داد.

دكتر ارشاد افزايش سهم پژوهش از اعتبار ناخالص داخلي از دستاوردهاي توفيقي دانست و افزود: فضايي كه توفيقي ايجاد كرد باعث شد كه از تمام ظرفيتها استفاده كند.

وي دكتر توفيقي را داراي عزت نفس، ‌تواضع و فروتني و انتقادپذيري دانست و افزود: اگر قرار است در جامعه تحولي ايجاد شود بايد از تمام ظرفيتها استفاده كرد.

وي معتقد است تغيير و تحول مهم نيست بلكه تداوم راه بايد مورد توجه قرار گيرد و راه كنوني بر اساس منطق و اصول انتخاب شده است.

كسري 3 ميلياردي بودجه دانشگاه الزهرا (س)

دكتر رهنورد رييس دانشگاه الزهرا(س) نيز در اين مراسم اظهار داشت:‌ يك رخ زيبا كه در هستي حضور لحظه به لحظه دارد و ما را مجذوب گلچيني از رخ خود كرده است و هر خيري وجود دارد در اين پروسه گلچيدن از گلي زيباست كه توفيقي يكي از گلچينان اين رخ زيباست.

وي به اولين ديدار خود با دكتر توفيقي اشاره كرد و گفت:‌ وي در آن زمان معاون آموزشي بود و دو روز پس از درخواست ما به دانشگاه آمد و تا ظهر با همكاران صحبت كرد.

كه در اين ديدار مشكل يكي از اساتيد پيماني را با يك دست خط حل كرد كه اين مساله حمايت وي را از اعضاي هيات علمي نشان مي‌دهد.

رهنورد يادآور شد: در ابتداي ورود خود به دانشگاه الزهرا(س) تنها شش دانشجوي دكترا در اين دانشگاه تحصيل مي‌كردند كه اكنون به هفتاد دانشجوي دكترا رسيده است و تعداد دانشجويان سه هزار نفر بود كه اكنون به 9 هزار نفر رسيده است و اين مساله حمايت تفيقي از آموزش عالي زنان را نشان مي‌دهد البته با توجه به حضور بيش از 60 درصد داوطلبان دختر در دانشگاه‌ها به تدريج تمام دانشگاهها الزهرا مي‌شود.

وي با اشاره به 3 ميليارد كسري بودجه دانشگاه اظهار اميدواري كرد مسئولان جديد وزارت علوم به اين نكته توجه كنند و گفت:‌توفيقي از سازمان مدريت خواسته تا يك ميليارد از كسري بودجه‌يمان را تامين كنند.

انتهاي پيام