ايتارتاس: روسيه 3 كشور اروپايي را به مشاركت در يك پروژه صلح آميز هستهيي براي ايران تشويق كرد
رييس سازمان انرژي اتمي روسيه اعلام كرد: ممكن است روسيه براي ارائه پروژه مشترك ايجاد يك پايگاه برق هسته يي در ايران، با فرانسه، آلمان و انگليس همكاري كند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان (ايسنا)، خبرگزاري ايتارتاس به نقل از الكساندر روميانتسف، رييس سازمان انرژي اتمي روسيه افزود: ما گفتگو با گروه متشكل از سه كشور اروپايي را درباره گسترش حضور خود در ايران با هدف ساخت بلوكهاي هسته يي جديد در آن كشور ادامه ميدهيم.
وي يادآوري كرد كه ايران به طور رسمي از همه كشورها خواسته كه در ساخت شش بلوك هستهيياش به تهران كمك كنند.
رييس سازمان انرژي اتمي روسيه افزود: شركتهاي تجاري بسياري از كشورها به ايران به عنوان بازاري بالقوه نگريسته اند؛ مشاركت روسيه به طور مشترك با گروه متشكل از سه كشور اروپايي در مناقصه براي ساخت كارخانه برق هستهيي در ايران ميتواند گزينهاي ايدهآل باشد.
اين مقام روسي ادامه داد كه البته ايران بايد به طور دقيقي اصول معاهده منع گسترش سلاحهاي هستهيي را به منظور توسعه توليد برق هستهيياش دنبال كند.
وي ادامه داد: ايران حق دستيابي به توليد برق هسته يي را دارد، لازم است مكانيسمي به وجود آيد كه بر اساس آن بالاترين درجه منافع ايران و كشورهاي ديگر براي توسعه صنايعشان فراهم شود.
روميانتسف اظهار داشت كه بحث اصلي كه منتقدان مطرح ميكنند اين است كه چرا ايران با وجود دارا بودن منابع غني نفت و گاز، توليد برق هسته يي را توسعه مي دهد؛ پاسخ اين است: به همان دليلي كه روسيه به آن نياز دارد، روسيه نيز با وجود داشتن منابع غني نفت و گاز، توليد برق هستهيي را به خوبي توسعه داده و نكته در اين است كه ما چشم به آينده داشتهايم و به اقتصاد و به ذخيره مجدد منابع انديشيدهايم.
پايان پيام