جشنواره فجر

  • جمعه / ۲۹ مهر ۱۳۸۴ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8407-13858

عضو هيات رييسه فراكسيون اصولگرايان: سطح مناسبات سياسي و اقتصادي با ديگر كشورها بايد بر اساس مصالح كشور باشد

عضو هيات رييسه فراكسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامي گفت: در نظر گرفتن مصالح كشور در مناسبات سياسي و اقتصادي با ديگر كشورها در اولويت قرار دارد.

دكتر محمد دهقان، عضو هيات رييسه كميسيون حقوقي و قضايي مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهار داشت: زماني‌كه مناسبات سياسي، مناسبات غيردقيق و سردي است طبيعتا مي‌توان از طريق مناسبات اقتصادي زمينه گرم شدن آن را فراهم كرد و در عين حال وقتي مناسبات اقتصادي رونقي ندارد مي‌توان از طريق مناسبات سياسي اين مناسبات را توسعه بخشيد. بنابراين در هر زمان تنها معياري كه موجب تصميم‌گيري مي‌شود؛ در نظر گرفتن مصالح است.

نماينده مردم چناران و طرقبه، داشتن رابطه اقتصادي با كشورها را زماني ايده‌ال دانست كه روابط سياسي گرمي هم با آنها وجود داشته باشد. درعين حال ممكن است، بر اساس واقع‌گرايي و مصالح كشور نيز اين ايده‌آل‌ها تحقق نيابد.

وي با تاكيد بر اين‌كه مسئله هسته‌يي بحثي مهم و استراتژيك در ايجاد روابط با ديگر كشورهاست، افزود: البته قطع رابطه و يا برهم زدن رابطه اقتصادي با كشورها، پيشرفتي براي ما با ديگر كشورها ايجاد نخواهد كرد. زيرا ما به هر نحوي، يا با قانع كردن و همراه كردن و يا حداقل با خنثي كردن نبايد موجب شدت گرفتن كينه‌ي آنها نسبت به خود شويم.

به اعتقاد دهقان، قطع روابط سياسي و اقتصادي با كشورهايي كه به ما راي مخالف در مسائله هسته‌يي داده‌اند، با منطق ديپلماسي انطباقي ندارد. زيرا حتي مسائل هسته‌يي هم اقتضا مي‌كند كه ما راي آنها را خنثي كنيم.

وي با تاكيد بر اين‌كه عكس‌العمل شتاب‌زده در خصوص ايجاد و يا قطع روابط با ديگر كشورها به نفع ايران نيست، يادآور شد: ما در مجامع بين‌المللي نياز به راي كشورها داريم. لذا بايد تلاش كنيم تا مخالفت‌ كشورها را به ممتنع تبديل كنيم.

انتهاي پيام