نديمي: مديريت موثر ديپلماسي خارجي ميتواند تعيين كننده باشد ايران بايد تلاش كند از اين مصاف سنگين با استفاده از همه فرصتها و انديشمندان كشور به خوبي عبور كند
ايران بايد تلاش كند از اين مصاف سنگين با استفاده از همه فرصتها و انديشمندان كشور به خوبي عبور كند.
ايرج نديمي، عضو شوراي مركزي فراكسيون اقليت مجلس شوراي اسلامي، در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ضمن بيان مطلب بالا اظهار داشت: مهمترين موضوع پس از انقلاب، موضوع پروندهي هستهيي ايران است كه به نوعي بدون انعكاس پيروزي انقلاب و يا جنگ تحميلي و فراتر از آن در عرصهي آسيبها، كشور را تهديد ميكند و براي گذر از آن بايد از گفتمان و وحدت عملي استفاده كرد.
نديمي با بيان اينكه بايد قبول كرد كه در طي اين چند سال دشمني بين ايران و آمريكا باعث شده تا تهديدهاي متعددي در پيشبرد اهداف و آرمانهاي انقلاب به وجود آيد، افزود: در سالهاي پس از پيروزي انقلاب تاكنون، مخالفتهاي زيادي از سوي آمريكا در جهت پيشبرد توسعه روبرو بودهايم، كه برخي از آن در رابطه با تحميل جنگ و برخي در خصوص هدفهاي سياسي - امنيتي آمريكا در منطقه و حضور در عراق و افغانستان تعريف ميشود.
عضو شوراي مركزي فراكسيون اقليت مجلس شوراي اسلامي، افزود: اما موضوع هستهيي باعث شد تا آمريكا بهانهاي تازه پيدا كند و در راستاي اين بهانه سعي كند اجماع جهاني ايجاد كند و با يارگيري تنگناهاي جديد را به كشور ما تحميل كند و طبيعي است كه در راستاي اهدافي كه پيشبيني كردند كه هدفهاي مختلفي از جمله تضعيف ايران در جهان، ايجاد هزينههاي جديد براي اقتصاد ايران و بالا رفتن هزينههاي امنيتي در جهت حراست از مرزها را ميتوان نام برد.
نديمي اظهار داشت: رفتارهايي كه اخيرا در رابطه با قضيهي جلو انداختن روسيه و حتي چين مطرح است با اين هدف است كه ايران به طرح به روسيه و چين «نه» بگويد تا اين نه گفتن منجر شود اين كشورها هم در صفوف متحد اروپاي غربي و آمريكا حضور يابند.
نمايندهي مردم لاهيجان در مجلس شوراي اسلامي، گفت: گمان ميرود كه اين رخداد بسيار كليدي و قابل اعتنا در آينده نظام جمهوري اسلامي ايران است و ما بايد قبول كنيم كه آنان دشمنان ناجوانمردي هستند كه در رابطه با ديپلماسي خود تلاش دارند با ناجوانمردي عرصههاي مختلف را بر ايران تنگ كنند.
وي ابراز داشت: مثلا در برنامهي ده سالهاي كه براي اعتمادسازي ايران طراحي خواهند كرد، كثيري از پروندههاي جعلي، واقعي و مختلف را شكل خواهند داد.
عضو شوراي مركزي فراكسيون اقليت مجلس شوراي اسلامي، ضمن ابراز اميدواري براي عبور ايران از عرصهاي كه آمريكا براي كشور تدارك ديده، گفت: البته اين گذر ممكن است، اما آسيب آن قطعي است و براي عقل و صبوري در مقابل آسيبها بايد همه را به يك فراخوان عمومي، واقعي و طبيعي دعوت كرد.
نديمي با اشاره به آسبهاي مقابله با جهان افزود: بايد براي تهاجم ديپلماسي چند روش را مدنظر قرار دهيم كه يكي از آنها افزايش دوستان و همفكران در دنياست كه در همين رابطه اخيرا ديديم كه حتي يك كشور نميتواند، موثر باشد.
نمايندهي مردم لاهيجان با بيان اينكه در عرصهي دستيابي به انرژي هستهاي، ما بايد سه كلمه را از هم جدا كنيم، گفت: كلمهي اول آن است كه حق ملت ما مانند همهي ملتهاي ديگر است كه به انرژي هستهاي دست يابند و كلمهي ديگر اين كه آمريكاييها و همفكرانشان حرف غير منطقي و زورگويان را مطرح ميكنند و سومين كلمه آن است كه ما بايد با عقلانيت، تدبير و تفكر و با انديشه در جوانب موضوع ورود كنيم.
وي گفت: اين فرصت يك ماهه و مانند آن كه متاثر از چند جريان ديگر از جمله پيروزي حماس و يا ايجاد زمينهي فشار بر روسيه و چين در جهت متحد ساختن و يا اجماع عليه ايران تا به نوعي در رابطه با مباحث مختلف از جمله به طرح روسيه تمكين كند، ميتواند براي ما جمع و تفريق را تعريف كند كه در آن مشخص شود كه آيا دستيابي به اين فناوري چه اندازه ارزش دارد و آيا لزوما بايد در همين شرايط بحراني از آن استفاده كنيم و يا ميتوانيم جا به جايي داشته باشيم.
عضو شوراي مركزي فراكسيون اقليت گفت: آنچه مسلم است ديپلماسي خارجي ما بايد متكي بر استفاده از همه تجارب گذشته اين پرونده و پروندههاي مشابه باشد و به هيچوجه گروه پيشرو نمايد گمان كند كه همه چيز را آنها ميدانند و نيازي نيست از افرادي ديگر از جمله مسوولان شوراي امنيت قبلي استفاده كنند.
نديمي گفت: در اين فرصت، مصلحت و منفعت يك كشور تعريف ميشود و در عين حال كه بايد از يك حق كشور كه دستيابي به علوم و فنون است حمايت كرد، اما نبايد حقوق ديگر تحتالشعاع آن قرار گيرد و در اينجاست كه مديريت موثر ديپلماسي خارجي ميتواند تعيين كننده باشد.
نمايندهي مردم لاهيجان در مجلس شوراي اسلامي، اظهار داشت: ما از مجموعهي مديريت ديپلماسي كشورمان انتظار داريم كه با نام حقي و حقوقي ديگر تحتالشعاع قرار نگيرد و ضايع نشود. البته ما با رفتار زورگويانهاي روبرو هستيم كه دين از سياستشان جداست و به سود و منفعت خود عمل ميكنند.
وي با اشاره به اهداف كشورهاي غربي و آمريكا، گفت: اين كشورها در زمينهي توسعهي اقتصادي كه يكي از اهدافشان است، رقبايي دارند و در اين موضوع تلاش ميكنند از صحنهي رقابت عقب نيافتند. مثلا نقش چين در آيندهي اقتصادي جهاني يكي از نگرانيهاي آنهاست.
عضو شوراي مركزي فراكسيون اقليت ادامه داد: آنها بايد توجه داشته باشند كه مشكلاتي كه براي اقتصاد خود به وجود ميآورند و با رقابتهاي ميليمتري كه با يكديگر دارند برايشان مهم است كه چه بازاري را از دست ميدهند.
نديمي تصريح كرد: بايد قبول كرد كه آنها هم در اين ضابطه در جنگ و مصاف هستند و مشابه دليلي كه اروپايي ميخواستند در چند سال پيش خود عمل كنند و نقش آمريكا را كم كنند، همين رقابت بود.
عضو كميسيون اقتصادي ابراز داشت: در اين نبرد ممكنه همه دچار ضرر شوند، اما ضررها متفاوت است براي ايران اقتصاد داخل است و براي اروپاييها رتبهاي كه از دست ميدهند و براي آمريكاييها موقعيتي كه تغيير ميكند و براي اقتصاد جهاني افزايش قيمت نفت كه ممكنه با چنين روندي به 100 دلار هم برسد، زيرا جا به جايي نفت از كشوري به كشور ديگر و تغيير خريداران به آساني صورت نميگيرد.
وي با بيان اينكه كشورهاي اروپايي و آمريكا به هدفهاي بلندمدتتري توجه دارند، گفت: اين اهداف، حضور در خاورميانه و يكدست كردن آن با توجه به حضور فعلي آمريكا در منطقه است كه موجب گراني ميشود و ضررهاي كوتاهمدت آنها را به كم تدبيري نسبت به آينده دچار نكند.
انتهاي پيام