يك استاد دانشگاه: پرونده هستهيي ايران بعد سياسي - فنياش را حفظ خواهد كرد نساله هستهيي با فرمول ادامه مذاكرات با چين و روسيه حل خواهد شد
بخشايشي با اشاره به پايان نشست شوراي حكام و قرار گرفتن پرونده هستهيي كشورمان در دستور كار شوراي امنيت گفت: توافق ميان ايران و روسيه و چين مبني بر انجام غني سازي در سطح محدود در ايران و توقف چند ساله غني سازي صنعتي، باعث شد اجماع جهاني كه آمريكاييها به دنبال آن بودند شكسته شود.
بخشايشي، استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به اينكه از اين پس پرونده هستهيي كشورمان در دستور كار شوراي امنيت قرار ميگيرد گفت: اگر قرار باشد در شوراي امنيت سازمان ملل برخورد سياسي عليه پرونده هستهيي ايران صورت بگيرد اين برخورد نميتواند خيلي شديد باشد.
وي ادامه داد: با توجه به پيشنهاد اخير ايران و موافقت روسيه مبني بر اينكه غني سازي در سطح محدود (در سطح 20 سانتريفيوژ) پذيرفته شود ولي غني سازي صنعتي به مدت چند سال متوف شود؛ اجماعي كه آمريكاييها به دنبال آن بودند شكسته شد.
وي افزود: درست است كه چينيها و روسها اين پيشنهاد را به صورت كتبي مطرح نكردند؛ ولي از زبان كوفي عنان، البرادعي و مقامات روسي ميشنويم كه ايران حق دارد غني سازي در سطح محدود را انجام دهد؛ ولي در سطح كلان تعليق كند.
اين استاد دانشگاه اظهار داشت: من اعتقاد دارم پرونده ايران هم چنان ماهيت فني - سياسي خود را حفظ خواهد كرد.
وي ادامه داد: اگر در اين نشست قطعنامهاي صادر ميشد و اجماع جهاني وجود داشت و پرونده ايران ارجاع پيدا ميكرد به شوراي امنيت اين به معناي اين بود كه پرونده كاملا سياسي است؛ ولي در حال حاضر فقط گزارش است و در شوراي امنيت فضايي به وجود ميآيد كه پشتوانههاي بازرسي را نسبت به شوراي حكام بيشتر ميكند.
وي افزود: به اعتقاد من مساله هستهيي كشورمان با فرمول ادامه مذاكرات با چين و روسيه حل خواهد شد؛ يعني پذيرش غني سازي در سطح محدود و انجام غني سازي صنعتي در روسيه.
بخشايشي در مقايسه شرايط فعلي پرونده هستهيي كشورمان با قبل گفت: اكنون شرايط پرونده هستهيي كشورمان بهتر شده است؛ با تعديل مواضع كشورمان و توافقي كه با روسيه انجام گرفته است ميتوان اميدوار بود شرايط بهتر هم ميشود.
انتهاي پيام